Firefox Çoklu Çekirdek Kullanımını Aktifleştirin

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
0/1 (Erişilebilirlik araçları tarafından devre dışı bırakıldı)
0/1 (Eklentiler tarafından devre dışı bırakıldı)
ile
0/1 (Devre dışı)
arasında fark var.

Eğer ikincisi var ise Firefox yenileme işlemi bazı ayarları varsayılan haline getirmemiş demektir.
Revo Uninstaller ile veya kendiniz kalıntılarıyla birlikte silip tekrar yükleyin.
Mozilla ismindeki klasörleri Search Everything programıyla bulup silebilirsiniz.
Daha sonra tekrar yükleyin.
--- Gönderi Güncellendi ---
Ekleme:
Bunu yapmadan önce kısa yoldan browser.tabs.remote kısmındaki iki adet autostart seçeneğini true yapmayı deneyin.

browser.tabs.remote kısmı zaten true değerindeymiş. Revo uninstaller ile kaldırdım tekrar yükledim ama nafile.

0/1 (Erişilebilirlik araçları tarafından devre dışı bırakıldı) yazıyor.

53.0.2 (64 bit) yüklü

onurturan78

Asistan
Reaksiyon puanı
6
0/1 (Eklentiler tarafından devre dışı bırakıldı)

Tüm etkenleri devredışı yaptım sürekli yeniledim ama yine olmadı. zaten 5 tane etken var topu ve güncel sürüm yapamadım

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
1- about:config sayfasından browser.tabs.remote.autostart ayarını true olarak ayarlayın.
2- about:config sayfasında sağ tıklayıp yeni boolean ayarı oluşturun, adını browser.tabs.remote.force-enable yapın ve true olarak ayarı kaydedin.
Bu ayarları yapınca oldu :) Kaynak
@onurturan78

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
1- about:config sayfasından browser.tabs.remote.autostart ayarını true olarak ayarlayın.
2- about:config sayfasında sağ tıklayıp yeni boolean ayarı oluşturun, adını browser.tabs.remote.force-enable yapın ve true olarak ayarı kaydedin.
Bu ayarları yapınca oldu :) Kaynak
Sayenizde yaptım. :) Şimdi orada "Enabled by user" yazıyor.

Reaksiyon puanı
16,128
dün gece baktım Linux Mint 18.1'de aktifmiş ve güncelleme geldi ama bir chrome değil...

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
@ConfickerBelasi Chrome'daki ve Firefox'daki multi process işlemleri farklı amaca hizmet ediyor.
Chrome'da her sekme için bir process açılıyor, böylece bir sekme çökerse diğer sekmeler etkilenmiyor.
Ancak bunun performansa veya güvenliğe pek katkısı yok hatta 16 sekmeden fazlaysa performans düşüyor.
Firefox'da ise sayfanın farklı elementleri farklı processler üzerinde işlem görüyor, bu sayede hem performans hem stabilite hem güvenlik, üçü bir arada artıyor.
Performans artışı 7 kata kadar çıkabiliyor.
Firefox e10s gets up to 700% performance improvement - Lunarsoft

Ancak maalesef RAM artışı da mevcut, yine de Firefox diğer tarayıcılara göre en az RAM harcayanı.
Misal 2017 sonuçları;
firefox-chrome-ie-safari-memory-performance-2017.png

Bir öneri daha.
about:config sayfasını açın.
Kod:
dom.ipc.processCount
kısmını 4 veya 8 yapın.
Bu sayede birden fazla flash içeren sitelerde hızlanma görülecek, henüz bu ayar varsayılan olarak 1 çünkü View Source tuşu bu ayar ile sıkıntı çıkarıyor ama web developer değilseniz zaten bu tuşu kullanmazsınız.
Ayrıca bu ayar da RAM harcamasını tahmin edeceğiniz üzere arttırıyor.