yumluanarsist
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 280
Ders çalışıyordum ve canım The Mist filmini tekrar izlemek istedi. Bir blog buldum, izlemeye başladım. Mozilla Firefox kullanıyorum normalde. İnternette kısa bir bağlantı kopması olduğunda film yüklenmiyor, yine bir bağlantı sorunu oldu ve sayfayı yeniledim. Fakat Firefox'un bu konudaki inadını bildiğimden, o filmi bilgisayarı yeniden başlatmadan Firefox'ta izleyemeyeceğimi biliyordum, bu sebeple Chrome'u açtım. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Chrome yanıt vermemeye başladı ve kapatmaya çalıştığımda kapanmadı. Görev Yöneticisi'ni açmayı düşünürken Chrome'dan bir bilgi ekranı: "Aşağıdaki eklentilerden biri yanıt vermiyor.". Hangi eklenti o? Shockwave Player. "Tamam, lanet olsun sana, sonlandır." dedim ama sonlanmadı. Bu ekranı 2-3 kez aldım. Sonra Chrome iyice mala bağladı, tükürdüğümü yalayarak Firefox'a döndüm fakat o da nesi? Firefox'u da kilitliyordu! İstemeye istemeye son 2 alternatifimi, IE ve Opera'yı açtım. Opera uzun zamandır güncelleme yapmak istiyordu, 10.10 sürümüne geçmek istiyordu, bunu yaptırırken IE'de şansımı deneyeyim dedim. Bilirsiniz IE'nin görünümünü, her yüklediğiniz programı araç çubuğuna ekler! O karışıklık içerisinde istemeye istemeye adresi girdim. Hiç umudum yoktu, çalışmayacağını düşündüm. Beni şaşırttı, çünkü çalışıyordu ama tatmin etmedi, çünkü görüntü yoktu. 2-3 kere denedim, görüntü hala yok. O arada Opera'nın da güncellemesi bitti, kurulumda bir sorun yaşasam da düzgün bir şekilde kurulabildi en sonunda. Sonra adresi girdim, arkama yaslanıp filmi izleyeceğim çünkü 3 tarayıcı da yetersiz kalmışken Opera hem tıkanmıyor, hem de görüntü var! :w00t:
Kısacası diyeceğim o ki, Firefox'çu olabilirim ama artık ilk tercihim Opera.
Chrome'u da gözünde çok büyütenlere sesleneyim, bir eklentiyle çökebilen bir tarayıcı hayal edin.
IE için zaten bir şey demiyorum. Her zamanki gibi insanın hevesini kursağında bırakıyor.
Firefox hala benim kıymetlim fakat bugün fena halde gözümden düştü. Zaten bilgisayarımdaki 4 tarayıcının açılış hızları sıralaması şöyle:
1-) Chrome
2-) Opera
3-) IE
4-) Firefox
Firefox bir süre sonra böyle oluyor, en çok da onu kullandığım için en çok çerezi o kaydediyor, eklentilerde de etkin olarak Form Recovery, Adblock Plus, AVG Safe Search ve AVG Security Toolbar kullanıyorum. Geçmişi de hiç temizlemediğim için yaklaşık 4 aydır bayağı bir şişti. Bu sebeple Firefox'un geç açılmasını kendime de bağlıyorum ama gerçeği saklayacak değilim, ben kullandığım bir ürünü eleştirmeyi de bilirim. Chrome'un arayüzü berbat, sadelik uğruna işlevlerden kısmışlar, daha alacağı çok yol var. Opera'yı da nedense sevemiyorum, çok gereksiz özelliği var gibi ama IE'yi taklit yeteneği (kullanmasam da) çok hoş; son olarak IE için zaten söylenecek bir şey yok. Toolbar'ları yeter. Firefox geç açılıyor ama açıldığı an etkin oluyor, IE'de ise en az 3-4 saniye beklemem gerekiyor.
Kısaca açıklayacaktım ama bayağı bir doldum şu son 20 dakikada. Teşekkürler Opera, şimdi izin verirse diğer tarayıcılar ve lanet Shockwave eklentisi, filmimi izleyeceğim.
Konuyu açma sebebim de geçen gün forumda geçen Opera-Chrome-Firefox muhabbeti. IE'yi de ben kattım araya, garip kalmasın orada. Opera'yı tebrik ediyorum. 10.10 ile çok mükemmel işler yapmış (bana göre).
Kısacası diyeceğim o ki, Firefox'çu olabilirim ama artık ilk tercihim Opera.
Chrome'u da gözünde çok büyütenlere sesleneyim, bir eklentiyle çökebilen bir tarayıcı hayal edin.
IE için zaten bir şey demiyorum. Her zamanki gibi insanın hevesini kursağında bırakıyor.
Firefox hala benim kıymetlim fakat bugün fena halde gözümden düştü. Zaten bilgisayarımdaki 4 tarayıcının açılış hızları sıralaması şöyle:
1-) Chrome
2-) Opera
3-) IE
4-) Firefox
Firefox bir süre sonra böyle oluyor, en çok da onu kullandığım için en çok çerezi o kaydediyor, eklentilerde de etkin olarak Form Recovery, Adblock Plus, AVG Safe Search ve AVG Security Toolbar kullanıyorum. Geçmişi de hiç temizlemediğim için yaklaşık 4 aydır bayağı bir şişti. Bu sebeple Firefox'un geç açılmasını kendime de bağlıyorum ama gerçeği saklayacak değilim, ben kullandığım bir ürünü eleştirmeyi de bilirim. Chrome'un arayüzü berbat, sadelik uğruna işlevlerden kısmışlar, daha alacağı çok yol var. Opera'yı da nedense sevemiyorum, çok gereksiz özelliği var gibi ama IE'yi taklit yeteneği (kullanmasam da) çok hoş; son olarak IE için zaten söylenecek bir şey yok. Toolbar'ları yeter. Firefox geç açılıyor ama açıldığı an etkin oluyor, IE'de ise en az 3-4 saniye beklemem gerekiyor.
Kısaca açıklayacaktım ama bayağı bir doldum şu son 20 dakikada. Teşekkürler Opera, şimdi izin verirse diğer tarayıcılar ve lanet Shockwave eklentisi, filmimi izleyeceğim.
Konuyu açma sebebim de geçen gün forumda geçen Opera-Chrome-Firefox muhabbeti. IE'yi de ben kattım araya, garip kalmasın orada. Opera'yı tebrik ediyorum. 10.10 ile çok mükemmel işler yapmış (bana göre).