Firefox 4'ten ilk açıklama!

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Firefox 4'ten ilk açıklama!

Yeni tarayıcının sekmeleri bakın nasıl olacak.

Firefox 4 yakında çıkacak ve bir çok dizayn ve Ul yeniliğini birlikte getirecek. Bunlardan en büyüğü ise Google Chrome'un popülerleştirdiği sekmelerin en üstte olması.

firefox%204%20tabs.jpg

Yıllardır, Firefox cemiyeti sekmelerin adres çubuğunun üstünde mi altında mı olacağıyla ilgili haraketli tartışmalar yaşıyorlardı. Mozilla'nın kararını açıklamak için, Kullanıcı Deneyim Dizayn takımınından Alex Faaborg aşağıda izleyebileceğiniz 7 dakikalık bir video yayınladı. Bu video sekmelerin yukarda olmasının 4 temel nedenini açıklıyor. Daha fazlasını öğrenmek için videoyu izleyebilirsiniz.

[SDNTV]http://video.beyazgazete.com/video/2010/06/26/2010062619476.flv[/SDNTV]

Eğer siz sekmelerin yukarda olmasından hoşlanmıyorsanız, meraklanmayın. Faaborg sekmelerin yukarda olmasının tamamen olağan ayarlarda olduğunu ve kullanıcıların sekmelerinin yeri konusunda tam kontrol sahibi olacaklarını açıkça belirtmiş.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Sabah'tan yabancı kaynaklar da dikkatimi çeken bir haberdi, ama artık firefox haberlerinden sıkıldım. :) Çıksa da kurtulsak. :D

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Yerini kontrol etmemiz çok iyi ayrıca chrome daki gibi değil. Chrome da direk windows başlık çubuğunun üzerinde oluyordu. Ben o çubuğa çift tıklayıp ekranı bütüyüyordum yada oraya basılı tutarak bir yere sürüklüyordum. Chrome da bunu yapamıyorum, sinir ediyor. Firefox' un ki gerçekten güzel olmuş.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Yerini kontrol etmemiz çok iyi ayrıca chrome daki gibi değil. Chrome da direk windows başlık çubuğunun üzerinde oluyordu. Ben o çubuğa çift tıklayıp ekranı bütüyüyordum yada oraya basılı tutarak bir yere sürüklüyordum. Chrome da bunu yapamıyorum, sinir ediyor. Firefox' un ki gerçekten güzel olmuş.

Hayır chrome'da da yukarıda kalan boşluktan o dediklerini yapabiliyorsun.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Sekme çubuğunu chrome'deki gibi yapmalılar bence. Pek görsel durmuyo üstte 1 tane düğme için yer bırakmak.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Çok güzel birde şu aşırı ram kullanımını düzeltseler...

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Evet gerçekten çok hoş bi tarayıcı olacak... Tabların yerini bizim belirleyebilmemiz gerçekten iyi..Zaten bu işin ustası MOZİLLA:thumbup1:
bunu sonuna kadar izleyen var mı :)
Hiç bi internet kullanıcısı uzun olan bi yazıyı veya uzun olan bi videoyu sonuna kadar izlemez ve okumaz...

Nedeni

İnternet insanoğlunu hantallaştırıyor monotonlaştırıyor dikkatlerini dağıtıyor yani uzunca bi yazıyı okumak için internet kullanıcılarının vakti yok sabredemez böyle oluncada insanların dikkati tamamen dağılıyor...
İşte internetin zararlarından biriside budur...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
opera her alanda hızlı olduğu gibi sürüm çıkartmada da hızlı.

fizikci

Doçent
Reaksiyon puanı
12
4 te cıkar 5 te cıkar :) teknolojinin hızınıa yetişmek zor