Firefox 4.0 'dan İlk Kareler

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Mozilla'nın meşgul tasarımcıları Firefox'un 4.0 sürümü için kolları sıvadı. İşte şekillenmeye başlayan yeni sürümden ilk görüntüler.

Firefox'un son sürümü olan 3.5.1 henüz tazeliğini korurken, 3.7 sürümünün şablon tasarımı geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Dinlenmek nedir bilmeyen Mozilla ekibinin Firefox 4.0 için düşündüğü tasarım fikirleri şimdiden belirmeye başladı.

Firefox 3.7 'de olduğu gibi 4.0 sürümü için de Windows Vista ve Windows 7'nin Aero teması baz alınmış. Göze çarpan ilk yenilik, Dur - Yenile - Git butonlarının elden geçirilmiş olması. Bu sayede tarayıcının üst kısmında sağlanabilecek daha fazla boşluk ile sade bir görünüm hedeflenmiş.

Yapılan diğer bir değişiklik sekmeler üzerinde ancak buna yenilik mi yoksa esinlenme mi desek karar veremedik. Çünkü sekmelerin adres çubuğunun üzerine taşınması fikri daha önce Google Chrome tarafından hayata geçirildi.

Yayınlanan ekran görüntüleri şu an sadece birer plan niteliğinde ve henüz kesinleşen bir şey yok. Görünen o ki, Firefox 4.0'ın çıkış tarihi biraz uzak ancak yeniliğin esintilerini 3.7 sürümüyle birlikte hissetmeye başlayacağımız aşikar.

Bilgi İçin: Mozilla Wiki
Yazan: Cihan Pehlivan
SDN - [URL="http://forum.shiftdelete.net/junior-editorler/93032-firefox-4-0-dan-ilk-kareler.html"]http://shiftdelete.net
[/URL]​

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
görüntüler güzel ama. 3.5 gibi fiyasko olmaz inşallah:glare::glare::glare:

reymy41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hızını artırsınlar önce internette çok yavaş.

superquantum

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bence tasarımı benden alsınlar daha güzeli var...

Capture.png

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
şu yüksek ram kullanımı olayına bi çare bulsalar 10 numara tarayıcı olacak.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Yeni tasarım güzel olmuş. Çok sade, temiz ve modern duruyor. Umarım altyapı çalışmalarında da aynı gelişmeler yaşanır.

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
personas.jpg

4.0 da bu personas temalarını kullanamayacaksam kalsın 4.0

Ayrıca bu 3.7 değilmiydi.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu tasarımın teması var çok benzer gösterebilirsiniz firefox'unuzu, deviantart'da firefox 3.7 mockup diye aratın çıkacak tema. ekran görüntüsü eklerim birazdan windows'tan.

bu arada superquantum, glasser eklentisine bir göz atmanı tavsiye ederim, firefox'un aero'lu olacak, çok daha güzel duruyor tavsiye ederim.
1211296275

1211295736

bu arada firefox'un performanssız olduğunu söyleyen arkadaşlar bence sırf benchmark testlerinin etkisinde konuşuyorlar, özellikle 3.0.11'den sonra 3.5'a geçince aradaki performans farkı muhteşem, chrome'la arasında sayfa yüklemede 10 milisaniyeyeler bazında fark olsa ne olur olmasa ne olur allah aşkına. makinam amd64 3000+ 1800mhz, ram de topu topu 1,5gb ddr. eski makina yani.

20139939.png

54035625.png

54035625.png

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sonunda düzgün bir arayüze geçeceğe benziyor Firefox...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
unix clonu sistemlerde nasıl bir arayüz olacak acaba

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
unix clonu sistemlerde nasıl bir arayüz olacak acaba

o kadar 3d rendering'e rağmen firefox'ta aero benzeri (glasser) bir çalışma yok ne yazık ki. kimi forumlarda tartışılıyor compiz bunu yapamaz mı diye ama benim bildiğim bir ilerleme yok henüz. önce windows'u kurtarma derdindeler kullanıcı sayısına oranla. linux'a bakarız diyorlar, mac'te de şeffaflık kullanılmıyor bildiğim kadarıyla.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
yeni konu açmak istemedim :) Tek başlıktan devam edelim dedim :) belki FF 4'ten kareler diye değiştirilebilir :)

firefox.png

download-icon.png

Yeni tasarımıyla dosya indirme yöneticisinin simgeleri

lunix-onizleme.png

Lunix görüntüleri

macos-onizleme.png

Mac Os görüntüleri

download-icon%282%29.png

İndirme yöneticisi artık adres çubuğunun yanında yeni menü olarak bulunuyor.

theme-osx.png

bildirim-onizleme2.png

Bildirim ve Önizleme menüleri

newfirefox.png

.:Yeni görüntüleri nasıl buldunuz ?? :.

KaYNaK : http://veteknoloji.com/firefox-48217ten-yeni-goruntuler-30593-1-.html

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
yeni firefox görüntüleri çok hoş. umarım fazla beklemeden kavuşuruz yenisine

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
forumlarda gezinirken opera resmi işlerle uğraşırken ie8 kullanıyorum nedense firefoxa ısınamadım.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Hız testleri neden öyle demiyor ?
hız testleri tarayıcının gücünü ölçüyor. sayfa yüklendikden sonra grafik işlemlerini java işlemlerini flash, kesme, dom vs işlemleri nasıl çalıştırdığını ölçüyor.

yani bir internet explorer 8 ile chrome bir sayfayı ortalama aynı hızda açıyor benim pcde.
ama açtıkdan sonra sayfa ağır flash yüklü bir sayfaysa internet explorer 8 doğal olarak kasılmalar yaşıyor fps kaybı yaşıyor. hemde cpuyu çok kullanıyor.

ama chrome daha sağlam bir yapıda olduğu için ve webkit gibi hızlı bir motor kullandığı için sayfa yüklendikden sonra aynı flash dolu sayfada daha akıcı bir şekilde ve daha az cpu kullanım oranıyla işimi yapabiliyorum.

sayfa açılış hızı o testlerde pek belli olmuyor bence.. normalde top 5 tarayıcının arasında sayfa açılış hızında pek bir fark yok ya da bende yok. ama sayfa yüklendikden sonra akıcı kullanımda tabii ki hız testleri ön plana çıkar..

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
hız testleri tarayıcının gücünü ölçüyor. sayfa yüklendikden sonra grafik işlemlerini java işlemlerini flash, kesme, dom vs işlemleri nasıl çalıştırdığını ölçüyor.

yani bir internet explorer 8 ile chrome bir sayfayı ortalama aynı hızda açıyor benim pcde.
ama açtıkdan sonra sayfa ağır flash yüklü bir sayfaysa internet explorer 8 doğal olarak kasılmalar yaşıyor fps kaybı yaşıyor. hemde cpuyu çok kullanıyor.

ama chrome daha sağlam bir yapıda olduğu için ve webkit gibi hızlı bir motor kullandığı için sayfa yüklendikden sonra aynı flash dolu sayfada daha akıcı bir şekilde ve daha az cpu kullanım oranıyla işimi yapabiliyorum.

sayfa açılış hızı o testlerde pek belli olmuyor bence.. normalde top 5 tarayıcının arasında sayfa açılış hızında pek bir fark yok ya da bende yok. ama sayfa yüklendikden sonra akıcı kullanımda tabii ki hız testleri ön plana çıkar..

açıklama için çok teşekkürler

kimse anlamıyor. testleri görünce ooooooo bu tarayıcı süper hızlı açıyor. tilki geride kaldı yok şöyle oldu yok böyle oldu.

eğer o testler internet sayfasını görüntüleme hızını etkileseydi internet hızı 8 mbps olanla 1 mbps olan arasında dağlar kadar fark olurdu.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
opera ve chrome karışımı olmuş yeni görüntülerde.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Heyecanla bekliyoruz, tasarım çok önemli değil eklentilerimiz çalışsın yeter :D