Firefox 3'ün Sahtesi Çıktı

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Firefox'un 3 numaralı sürümünün bir beta sürüm adayı olduğu iddia edilen bir Firefox sürümü internette yayıldı. Halbuki henüz böyle bir sürüm yok.

Geçtiğimiz Çarşamba günü, büyük bir sosyal ağ olarak tanımlayabileceğimiz Digg'de açıklanan habere göre Firefox 3 Beta 1'in resmi sürümü hazır ve indirilebiliyor. Ama aslında büyük bir hata söz konusu, bu sürüm sadece Firefox 3 Beta 1'in "Sürüm Adayı". Bu hatanın geç de olsa farkına varan Mozilla, beta sürümü için kalite standartlarını tam olarak yerine getiremeyen sürümün, resmi Beta 1 sürümü olarak indirilmesine engel oldu.

Web sitesi üzerinden sunulan http bağlantılarına erişimi engelleyen Mozilla kullanıcıların daha fazla resmi olarak adlandırılan ama aslında sürüm adayı olan Firefox 3 Beta 1'den bu bağlantı aracılığıyla edinmemelerini istediklerini açıkladı.

Ayrıca Digg gibi büyük bir sosyal ağ üzerindeki bir haberden gelen inanılmaz derecede yüksek dosya indirme trafiği de bu kararın en büyük sebeplerinden birini oluşturuyor. Normalde Digg sunucusu tarafından sağlanması gereken hizmetin bağlantılarının Mozilla sunucularına yönlenmiş olması, Mozilla sunucusu üzerinde çok büyük bir trafik yaratmış.

Peki bu dosyaya erişimi engellendiyse nasıl edineceğiz derseniz, http bağlantıların yerine FTP bağlantısını kullanarak Mozilla'nın sunucusundan bu sürüme ulaşabiliyorsunuz.

Bilgi için: Mozilla
Yazan: Güren Gürsel
SDN - http://shiftdelete.net
 

MSDN

Müdavim
Katılım
2 Haziran 2007
Mesajlar
2,764
Reaksiyon puanı
22
Puanları
0
heh şimdi oldu önceden edinenler sanşlılar aslında setupu rapidde güncelleyip bloguma koyabilirim hehe
 

Mystical

Öğrenci
Katılım
14 Eylül 2007
Mesajlar
46
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
@MSDN önceden indirenlerin şanslı oldukları falan yok ftp'de hala duruyor dosyalar

an itibarı ile nighty'lerde rc2 si çıkmış bulunmakta (klasör isminde aslında rc2 yazıyor programın about kısmında beta 1 diye geçiyor)
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/3.0b1-candidates/rc2/ <- şurdan ulaşılabilir.

Windows sürümü şuan için unsigned klasöründe galiba digital olarak imzalanması lazım ondan sonra rc2 klasörüne atılıcak sanırsam.

Bir kaç saatlik deneyimlerime göre beta 1, alpha ve nightly sürümler gibi crash olmuyor beta 1 olmasına rağmen baya stabilleştirilmiş program ama niyeyse live mail ve yahoo mail de bintürlü sorunlar çıkardı ff 3.0 beta 1 onun dışında bir sorun yaşamadım Ram yönetimi hala berbat 3.sürümde iyileştireceklerini sanıyordum ama ff 2.0 daki gibi hala 80-90 mb olara ulaşıyor ram.
 

tertunc

Müdavim
Emektar
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
7,204
Reaksiyon puanı
21
Puanları
38
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9b1) Gecko/2007110703 Firefox/3.0b1
 
Üst