Firefox 3.6 seneye aramızda, adını sormayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tonce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Firefox 3.6 seneye aramızda, adını sormayın

hbr_3913_d.jpg

Henüz 3.5 bile ortada yok ancak Firefox 3.6 için çalışmalar başladı, hatta çıkış tarihi bile belirlendi; 2010

Firefox geliştirmeleri konusunda kafa karıştırmaya bayılıyor sevgili okuyucularımız. En son "3.1'e az kaldı, yayınlıyoruz" diye başlayıp sonra "onun adını 3.5 yapmaya karar verdik" diyen Firefox şimdi de 3.6 sürümü üzerinde çalışmalara başladı. Bu sürümün muhtemel çıkış tarihi olarak ise 2010 yılı belirlendi.

Bu yeni sürümde, teknik konulardan geliştirmeler yapmaktan çok tarayıcıya yeni özellikler katmaya yoğunlaşacaklarını açıklayan Firefox'çular, masaüstü ve internet arasındaki ayrımı azaltmaya çalışacaklarını söylediler. Eklenecek başka bir özellik ise açılan sekmelerin, içerikleriyle alakalı gruplandırılmasına ve kaydedilmesine yönelik olacak.

3.6 sürümünün bir yıl öncesinden açıklanması, herhalde artık isim konusunda yeni karmaşalara meydan vermez derken Firefox'tan yeni bir inci daha geldi sayın okuyucularımız. Karışıklıklara son vermek açısından bu sürüme "Firefox.next" ya da "Namaroka" da diyebilirmişiz...

yahoyt

ozersworld

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ben Opera 10 u daha çok merak ediyorum

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
3.5 çıkmadan 3.6'nın reklamını yapmak da neyin nesi.Aceleniz ne,rahat olun.Kasmayın,kasılmayın ;)

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
leoni_turk sarstın olayı. Hemn indirip deneyeceğim bakalım. Ne bunlar böyle.

Ekleme : Verdiğin linler Minefiel'e ait.

2e6c4z9.jpg

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Haydi bismillah ;)

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Minefield, Firefox 3'un gelistirilmekte olan son halidir ve her günün sonunda yenisi yayinlanir. Bu sebeple de her aksam bu sey kendisini guncellemektedir. Yani gerekli birşey değil. Tamamen istikrarsız bir sürüm. Ancak FF'yi anı anında ve günü gününe takip etmek için birebir.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Helhalde firefox 4 gelsin bütün tarayıcı alemi sallanacaktır hemde ne sallanma :)

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Helhalde firefox 4 gelsin bütün tarayıcı alemi sallanacaktır hemde ne sallanma :)

hocam zaten 3.5-3.6 4.0 ara sürümleri diye tahmin ediyorum:innocent: Çünkü bu sürümlerde yapılacak olumlu ya da olumsuz eleştiriler 4.0 etkiliyecek...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Eh tabi leoni türk aralarında ne kadar fark var o 3.0.8 bu 3.6 sayıca fark var:DŞu yenisi çıkınca alırım ama logosu resimdeki gibiyse gerçekten süper bir resim ve logo olur.

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Minefield Firefox'un 64 bitlik versiyonudur. Kasmaya gerek yok, sisteminizde 64 bitlik bir işletim sistemi yüklü değilse kullanamazsınız zaten.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Minefield Firefox'un 64 bitlik versiyonudur. Kasmaya gerek yok, sisteminizde 64 bitlik bir işletim sistemi yüklü değilse kullanamazsınız zaten.

Yanlış, bende 64 bit bir sistem kurulu değil ve yukarıda verilen linklerden win32 olanı indirdim ve kurdum. Bir önceki mesajımda Minefield'in ne olduğunu söyledim.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Minefield, Firefox 3'un gelistirilmekte olan son halidir ve her günün sonunda yenisi yayinlanir. Bu sebeple de her aksam bu sey kendisini guncellemektedir. Yani gerekli birşey değil. Tamamen istikrarsız bir sürüm. Ancak FF'yi anı anında ve günü gününe takip etmek için birebir.

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
64 bitlik olanı normal Firefox'un yeni sürümü geçtikten sonra güncellenir. Kendi kendine güncellenmez, güncelleme arayışları çaresizce boş olarak sonuçlanır.
Dediğim gibi, kasmaya gerek yok.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bitti rüya (manga) dinliyordum kasmaya sözcüyle birlikte kasmadan sözcüğü duydum nedense:D

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Neyse kasmayayım gerçekten, nasılsa FF kullanmıyorum. :D Kulananlar düşünsün artık. Haber benden gerisi Firefox'culardan. ;)

kon3442

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben hiç kullanmadım

nedense bana çok soğuk geliyor

gözümüzü explorer da açtık ondan galiba

linux kullanmamak gibi galiba

ama bi denemekte fayda var kullananlar yorumlara göre memnun

harvest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
google un yerini zor sarsar :) ama explorer devri kapanacak sanırım.. bence tarayıcılarda en iyi çıkışı google yaptı

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Sen öyle san firefox yine 2. sıralarda

Sadece firefox

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
peş peşe mesaj forum kurallarına aykırıdır. lütfen dikkat ediniz!!

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
pazar paylarında istikrarlı olarak en büyük artışı gösteren çıktı çıkalı firefox'tur arkadaşlar, ha bir de getirdiği eklentiler ve yaygınlaştırdığı (getirdiği değil yaygınlaştırdığı) sayısız yeniliklerle bir numaradır.

başka birinin bilgisayarına gidip onun firefox'unu ya da opera, explorer falan kullanmaya kalkınca elim kolum bağlanmış gibi oluyorum. yine opera'da gesture falan var da idare ediyoruz allahtan.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
ben hiç kullanmadım

nedense bana çok soğuk geliyor

gözümüzü explorer da açtık ondan galiba

linux kullanmamak gibi galiba

ama bi denemekte fayda var kullananlar yorumlara göre memnun
Buradaki herkes görünü explolerde açtı ;)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
En sevdiğim google chrome firefoxta iyi hızından dolayı çok seviyom chromeu ama bende nedense firefox ie8 kadar yavaş açılıyor neredeyse.Firefoxu en iyilediğim halde ama ie8den bayağı hızlı açılıyor o birşey değilde yine de yavaş.Ben chrome diyorum.İe zaten bitik.