Firefox 3.6.2 Betada Önemli Bir Açık Tespit Edildi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Firefox 3.6.2 Betada Önemli Bir Açık Tespit Edildi

20100218223546.jpg

Bir internet tarayıcı açığı klasiği vardır: "kötü niyetli kişiler tarafından hazırlanan internet sitelerini x tarayıcı ile ziyaret ettiğiniz zaman, kötü niyetli kişiler, tarayıcınızdaki açıktan yararlanarak bilgisayarınızda zararlı bir kod çalıştırabilir ve bilgisayarınızı ele geçirebilirler." İşte bu klişe hiç bitmez.

Alman Federal Bilgi Güvenliği Ofisi, yaptığı açıklama ile Firefox 3.6.2 beta sürümünde önemli bir açık bulunduğu ve kullanıcıların diğer stabil Firefox 3.6 versiyonlarını kullanması gerektiğini açıklamış. Federal Ofis, nasıl bir açıktan bahsediyor? Yukarıdaki klişeyi okuyun...

Bu tür garip açıklar gerçekten can sıkıcı olmaya başladı. Belki sıradan kullanıcının haberi bile olmuyor böyle açıklardan ama internet tarayıcılarının neden hackerlara karşı neden bu kadar zayıf olduğunu anlamak gerçekten zor. Yukarıda bahsettiğim klişeyi sona erdirebilecek bir tarayıcı... Çok mu şey istiyorum?

Kaynak

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
3.6.2 Stabil sürümü çıkdı Beta kullanan varmı hala..

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Yukarıda bahsettiğim klişeyi sona erdirebilecek bir tarayıcı... Çok mu şey istiyorum?

Açık kaynak işte bugünler için var. Kapalı kaynaklı tarayıcıların açıklarını görecek ve kapatacak olan sadece o yazılımın 10-12 kişiden oluşan geliştiricileriyken, açık kaynaklı yazılımları alman federal güvenlik birliği de denetler, Tübitak'ta denetler, XXX üniversitesi bilgisayar mühendisliği de denetler. Böylece açıkları en hızlı kapatılan yazılım ortaya çıkar.

Bu yüzden sunucu bilgisayarlarda en çok tercih edilen işletim sistemi Linux.

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olmasına rağmen 8-9 sene sonra açıkların kapatılması durumu, yukarıdaki nedenler sayesinde açık kaynak yazılımlarda olmaz.