Firefox 2.0.0.11

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Az önce geldi güncelleme artık hergün bir güncelleme oluyor neler oluyor bu tarayıcıya :)
adszbv9.jpg

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bişey unutmuşlar galiba bi önceki güncellemede. ;D

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
çok hızlısınız. birazdan ana sayfaya haber geliyor ve forum linkini de buraya vermelerini talep edeceğim illüminatiden :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Firefoxun işine karışılmaz.Güncelleme verdiyse vardır bi bildiği :D

such

Asistan
Reaksiyon puanı
0
firefox yapıyorsa vardır elbet bir sebebi :D

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
walla bi günde 2 güncelleştirmeye denk geldim :D bende şaşırdım..

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Akşama 12si çıkmadan 13ü çıkar boşuna yüklemeyin.1 haftada 10 farklı sürümü çıkarmayı nasıl beceriyo bu ezik mozilla anlamıyorum.İE7 kullanın eziklerle uğraşmayın..

murmillo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
blogger, nedir bu moziila düşmanlığın anlayamadım ama açıkkaynak kodlu bir yazılımdan bahsediyoruz, microsoft gibi ücretli değil ve kapalı kodlarla yazılmıyor.

açık kaynak kodun mantığı bu zaten, herkes istediği gibi geliştirebilir ve açıklar kapatılabilir, dolayısı ile daha güvenli bir şekilde internette dolaşırsınız.

ya da anlayacağınız dilde söyliyeyim, ie ile firefox karşılaştırılamaz bile, dolayısı ile ortada da bir eziklik söz konusu değil ;)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Nankörlük etmeyin sık sık güncellenmesi iyi birşey bence

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Daha ne istiyorsunuz anlamadım tıkır tıkır bakımı yapılıyor işte alahalah gelmim oraya kemküm etmeyin bozmayın sinirimi ....

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Allah Allah..İe için güncelleme çıkınca çok güncelleme oldu diye yakınıyosunuz firefox için 1 günde 2 güncelleme çıktığı halde bi taraflarınız tavana vuruyor.Ben bildim bileli şu firefoxun 2.0 sürümündeki açıkları kapatacak bi tek adam çıkmadı.Her gün yeni bi açık hani güvenliydi bu...Demekki sizi birileri çok iyi bir şekilde sömürüyor şuan..
Bi programın açık kaynak yada kapalı kaynak olması seni neden ilgilendiriyorki.Görende kodları alıp üzerinde düzenlemeler yapıyor sanır.Hayatında o kodları açıp bi baktınmı ne yazıyo ne ediyo.. Sen git bi açık kaynak program yap ondan sonra de açık kaynak şu işe yarıyo şunla şunlar yapılıyo diye..
Neymiş microsoft kapalı kaynak kodluymuş.Bu senin için ne ifade ediyor peki?Açık kaynak kod olsa kendi tarayıcınımı yapıcan yada kendi işletim sistemini kurup exe yerine kendi uzantın olan ohaze yimi kullanıcan..Diğer program yapımcılarınada dersin ben işletim sistemi yaptım ona program yapın.Onlarda sana çok güzel cevap verirler merak etme..

Demekki neymiş bişey ne kadar yaygınlaşırsa güvenlik açıkları o kadar çoğalırmış..Örnek: mac.Kimse hackleyemezdi hackleyene dünyanın parasını veriyolardı bak adam nasıl 2 dakkada hakledi..Ve mac nasıl bi anda 60 tane güncelleme çıkardı..

murmillo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
blogger, seninle tabiri caizse "sidik yarıştıracak" değilim, programcılığım ve kod bilgimi bilmeden yaptığın yorum ne kadar önyargılı olduğunu gösteriyor bile.

açık kaynak-open source- hakkında ise pek bir bilgin olmadığı açıkça belli.

sana sadece şu örneği gösteriyorum, microsoft bile server alarak açık kaynak kodlu bir linux sürümünü kullanıyor.bu ironik yaklaşım anlayışınız için yeterlidir umarım.

saygılar!!!

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
sevgili blogger "bi taraflarınız tavana vuruyor." sence uygun bir kelimemi biri aynı tarzda cevap verse cıkışta görüşürüz adamlarını topla dese kavgacı liseli arkadaslar moduna girmiş olmazmıyız haksızsam haksızsın de de bak desene...

Tur@nb@y

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar firefoxun u3 özellikli olanını kullanıyorum flsh diskimde kendisinin versiyonu 2.0.0.4 güncellemeleri bulup aabi gücelleme var güncelleyeyim mi diyor.Bu günceleme u3 özellikli tarayıcımızda bi probleme neden olur mu? Yoksa gönül rahatlığı ile güncelleyim mi? ???

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu ne yaa herkes microsoft a karşı. Oysaki güvenlik açıkları bakımından ilk sırada firefox yer alıyo ve üstelik ie den daha tehlikeli açıkları var. Herkes açık kaynak kodlu diye iyi sanıyo. Aranızdan kaçınız programlamadan anlıyorda bu kodların ne iş yaptığını biliyor. Microsoft zaten onun peşinde değil, siz firefox kullansanızda kullanmasanızda microsoft ie ın ücretini (Windows ile beraber geldiğinden) alıyor. Yani bedava olması hiç bir anlam ifade etmiyor.

Bide açık kaynak kodlu, bedavamış, o zaman dünyadaki tüm yazılımlar açık kaynak kodlu yapalım, programcılar neyden para kazancak. Herkes birbirinin kodunu çalacak. Bunlar saçmalık. Ben Opera kullanıyorum ve çok memnunum, eğer microsoft daha iyisini yaparsa niye kullanmayayayımki. İyinin hakkını vermek lazım öle ezbere konuşmakla olmaz.

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kim ne derse desin.Firefox yaygın değilken açıklarını kimse görmüyodu bizde onda açık var ama kimse adam yerine koyup uğraşmıyo açıklarıyla diyoduk firefox biraz yaygınlaştı görüyosunuz açıklar nasıl ortaya çıkmaya başladı.Bende şimdi size soruyorum:Hani firefoxta açık yoktu biz kimse kullanmıyo o yüzden kimse takıp açıklarıyla uğraşmıyo oda ie gibi yaygınlaşınca açıkları ortaya çıkacak dediğimizde yok onda açık çok güvenli diye göğüs kapartıyodunuz..Ben size demedimmi....

ikxan dedi ki:
Bu ne yaa herkes microsoft a karşı. Oysaki güvenlik açıkları bakımından ilk sırada firefox yer alıyo ve üstelik ie den daha tehlikeli açıkları var. Herkes açık kaynak kodlu diye iyi sanıyo. Aranızdan kaçınız programlamadan anlıyorda bu kodların ne iş yaptığını biliyor. Microsoft zaten onun peşinde değil, siz firefox kullansanızda kullanmasanızda microsoft ie ın ücretini (Windows ile beraber geldiğinden) alıyor. Yani bedava olması hiç bir anlam ifade etmiyor.

Bide açık kaynak kodlu, bedavamış, o zaman dünyadaki tüm yazılımlar açık kaynak kodlu yapalım, programcılar neyden para kazancak. Herkes birbirinin kodunu çalacak. Bunlar saçmalık. Ben Opera kullanıyorum ve çok memnunum, eğer microsoft daha iyisini yaparsa niye kullanmayayayımki. İyinin hakkını vermek lazım öle ezbere konuşmakla olmaz.

Herkes ie kullanıyoya bunlar firefox kullanıyo birileride arkadan gaz veriyo yok firefox güvenli(halbuki güvensiz diye 1 günde 2 güvenlik yaması çıkıyo) yok şöyle yok böyle..Bunlarda firefox kullanınca birilerine hava attıklarını sanıyolar.. ;) Biz kullanıyoz olum bak gördünmü süper olum lan sende kullan lan gibi havalarla konuşuyolar..

Daha 2güne kadar firefox 2.0.0.2 vardı bugün bakıyosun 2.0.0.11 çıkmış 2.0.0.10 daha önceki gün çıkmadımı eminimki 1 hafta sonra firefox 2.0.0.45te çıkar.. :)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Firefox kaç kere sisteminizin çökmesine yol açtı söyler misiniz? Güvenlik açıkları kapatılamıyormuş ya?

murmillo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
birdiniz 2 oldunuz :)

yazılımlar bedava olmasın programcılar para kazansın diyorsunuz sonra onun bunu crack'i ile uğraşıp bilgisayarı göçertiyorsunuz sonra da yine çakma windows yüklüyorsunuz :) yalan mı yooo değil ;)

ha kaldı ki opera da açık kaynak kodlu ve bedava...ie'nin eklentileri paralıdır, firefox'ta no-script, ad-block gibi eklentiler ile trojen ve ad-ware'lara karşı koruma sağlarsınız. (extra güvenlik ;))

olay hava atmak olayı olsaydı bence paralı bir yazılımla daha kolay hava atılırdı, kimse beleş aldığı bir şeyle hava atmak istemez.

dilerim uslübunuz düzgün bir şekilde karşılık verirsiniz de forumumuza yakışan bir tartışma olur.

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
OmerCaqatay dedi ki:
Firefox kaç kere sisteminizin çökmesine yol açtı söyler misiniz? Güvenlik açıkları kapatılamıyormuş ya?
İE kaç kere sisteminin çökmesine yol açtı sen söylermisin.6 senedir ie kullanıyorum hayatımda hiç ie yüzünden bilgisayara bişey olduğunu görmüş değilim.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bune yaa zırt bırt güncelleme fire fox yedegi almaktan sıkıldım haa

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
blogger dedi ki:
OmerCaqatay dedi ki:
İE kaç kere sisteminin çökmesine yol açtı sen söylermisin.6 senedir ie kullanıyorum hayatımda hiç ie yüzünden bilgisayara bişey olduğunu görmüş değilim.
Açmadı fakat Firefox İE'ye göre nispeten daha hızlı olduğu için Firefox'u tercih ediyorum, Opera'yıda denedim Maxthon'uda arabirimleri Firefox kadar rahat gelmedi bana

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bende firefoxu denedim ama ie7 firefoxtan 3 kat daha hızlı açtı sayfaları(vistadaki ie7)

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
size üye tavsiyesi programlardan
Antivirüs: Norton
Tarayıcı: Firefox
İndirme Yöneticisi: Free Download Manager
P2P:Ares
Mesajlaşma Yazılımı:Windows Live Messenger
İşletim Sistemi: Mac OS X veya Windows
Media Player: Windows Media Player - Winamp

:}

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
MSDN dedi ki:

Teşekkürler bitdefender bana yeter :D

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
MSDN dedi ki:

Sende bi kasperskyi seviyon norton yeni sürüm çıkarıyo onu seviyon bi dapı seviyon fdm yeni sürüm çıkartıyo o güzel diyon.Bi karar ver artık ;)