Fırçasız motor yapımı için algoritmik iletkenlik

Bu konuyu okuyanlar

ReVorTex

Öğrenci
Katılım
2 Aralık 2020
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
38
Merhabalar öncelikle bu ilk mesajım ve konuyu nereye açsam diye biraz araştırdım, burayı buldum yanlışsa düzeltebilirim kuusra bakmayın.
Yapmak istediğim ama tam olarak tekniğe ve elektronik parça isimlerine hakim olmadığım bir konuda bilgili arkadaşlardan tavsiye almak için bu konuyu açtım.
Bir elektrikli DC motor düşünün, bu motorun bilirsiniz ki Rotor'una elektrik iletip düzgün konumda doğru parçayı elektromıknatıslamayı sağlayacak kömürlü fırça sistemi vardır, bu şekilde döner. Ben bu sistemi serbest dönen bir rotor da (ortalama dakikada 300-500 devir ile) mil uçlarına veya Rotor'a temas eden kömür veya iletken haricinde bir şekilde konum sinyali almam gerekiyor tabi çok hasas olması lazım ki 300 devirde bile tam konumunda sinyal alabileyim bunu sürtünme ve aşınma olmadan nasıl yapabilirim. Rotor çapı ortalama 10cm.
Rotorun üzerine balansı bozmayacak küçük nesneler sabitleyebilirim veya uzaktan bir nesneye odaklanmış kızılötesi bir sensör olabilir döndükçe karşısına her geldiğinde kontak açan bir şey. Bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa çok rica ediyorum malzeme ismi versin. Herkese Çok Teşekkürler.
 
Üst