Finix'in Maceraları: Fedora'nın Laneti

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Finix, dostlarının Mint ve Megeia şehirlerinde sahip olduğu şeyleri Fedora şehrinde olmak istiyordu. Çünkü sahip olduğu şeyi bırakmak istemiyordu. Fakat Fedora şehrine bir eşya giriş çıkışı olmuyordu. Gerçekten sinir bozucu geliyordu. Üstelik ona can veren Venom, Kreator, Rotting Christ adlı şeylerin girmeside engellenmişti. Gerçekten üzülüyordu.

Daha sonra dostlarının onu kara yolu (CD/DVD) ile Fedora şehrinden başka bir şehire kaçıracağına söz vermişti. Finix'in bütün hayalleri canlanmıştı. Kadın(Görsellik ve KDE), Para(Paketler) ve Şöhret(Verimlilik) onun olacaktı. Hayatının sonuna kadar mutlu olacağını biliyordu. "Tamam, bu akşam beni kaçırın!" dedi.

Akşam olduğunda Fedora şehri ayrı bir güzel olurdu. Şehrin içerlerinden gelen Mavi ışıklar ve gökte uçuşan ışın veren zeplinler(Yum) değişik bir güzellik katardı. Ama içindeki Yoksulluk(Paketler) ve Yolsuzluk(Kararsızlık) onu bezdirmişti. Fedora şehrine doğru şöyle bir bağırdı: "Nan! Beni bitirdin güzel şey! Ama az sonra ben seni bitireceğim!" O sırada arkadaşları gelmişti. Kendisi gibi olan Hsngrms ve fazla tanımadığı ama iyi biri olduğuna inandığı Karizmaxi gelmişti. İkiside değişik seçenekler sundular. Finix iki seçenekten ilk önce Minti denemek istedi. Fakat şehrin kapısında onu dışladılar. Birde Mageia'yı deniyelim dedi. Fakat oda nesi? Tam girdi fakat şehir Masmavi idi. Gerçekten siniri bozulmuştu. Tam hallediyoruz derken Mageia şehrinden yanlışlıkla kendini attı. Daha sonra gözündeki Mavi güneş gözlüklerini hatırladı.(Monütörün yanlış bağlandığını) Daha sonra gülse mi üzülse mi şaşırdı. Daha sonra tekrar girmeyi deneyince başaramadı. Tekrar tekrar denedi. Tek olan CD kullandığı için akciğerlerine(Kotasına) oldu.

Şehirler arası yollarda kaldı tek başına dostlarını çağırması imkansızdı. Daha sonra bir mafya (Microsoft) çıktı ve ona şunu dedi: Seni Windows kasabasına kaçırabilirim. Ama sen Yolsuzlukla baş başa kalırsın. Ayrıca Şöhretinden baya bir gider. Zorunlu olarak kabul etti.

Finix acaba kendine uygun bir şehir bulacak mı? Mafya'nın elinden kurtulacak mı? Az sonra! :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Yaaa Fedora'dan kaçarsan başın dertten kurtulmaz işte. :D

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Fedora'nın Laneti 2 - İntikam Habercisi
Yakında sinemalareda :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Mafya'nın elinden daha iyidir. Ben bilgi ve görkem şehri Slackware'e kaçmayı düşünüyorum.

Boşver sen onları geç arch'ın başına da görkem gör. :) Hem vaktini çalmaz hem de senin gibi deneyimli bir kullanıcıyı ancak o keser.

Paket yöneticisi nasıl olurmuş görmüş olursun... :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Pardus Kurumsal 2 dene:)

Para(Paketler) için bir şey diyemem ama Kadın(Görsellik ve KDE) ve Şöhret(Verimlilik) ve Yolluluk(Kararlılık) için tavsiye ederim :D
Yalnız kadın biraz olgun(KDE 3.5), matüre seviyorsundur umarım :mrgreen:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Hmm. İndiriyorum. Sanırım çok minimalist bir şey. :)

Yok minimalist demeylim ona da içinde masaüstü ortamı gelmiyor diyelim. :) Bunun sebebi bütün masaüstü ortamlarına eşit mesafede durma çabası, KDE'nin benim bildiğim en kararlı çalıştığı dağıtımdır kendisi. Kurulumu yaptıktan sonra istediğin masaüstünün paketlerini çekerek sisteme kurdurursun.. :)

Netinstall imajını çek, direk bütün dosyaları internetten çekerek kurarsın, böylecek kurulumdan sonra güncellemelerle de uğraşmamış olursun. :)

Önce aşağıdaki wiki'yi oku derim... :)

https://wiki.archlinux.org/index.php/Başlangıç_Rehberi_(Türkçe)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Yok minimalist demeylim ona da içinde masaüstü ortamı gelmiyor diyelim. :) Bunun sebebi bütün masaüstü ortamlarına eşit mesafede durma çabası, KDE'nin benim bildiğim en kararlı çalıştığı dağıtımdır kendisi. Kurulumu yaptıktan sonra istediğin masaüstünün paketlerini çekerek sisteme kurdurursun.. :)

Netinstall imajını çek, direk bütün dosyaları internetten çekerek kurarsın, böylecek kurulumdan sonra güncellemelerle de uğraşmamış olursun. :)

Önce aşağıdaki wiki'yi oku derim... :)

https://wiki.archlinux.org/index.php/Başlangıç_Rehberi_(Türkçe)

Ben Core indirmiştim. :)

Metalcilerin hepsi manyak :D
Eyvallah. :D Sende alır mıydın? :D

finix hayatına bilgisayar sokmak zorunda mıydın? :tt2:
Evet dostum. :D

Pardus Kurumsal 2 dene:)

Para(Paketler) için bir şey diyemem ama Kadın(Görsellik ve KDE) ve Şöhret(Verimlilik) ve Yolluluk(Kararlılık) için tavsiye ederim :D
Yalnız kadın biraz olgun(KDE 3.5), matüre seviyorsundur umarım :mrgreen:
Yok maalesef. Artık KDE 4.6 ondan daha güzel ve daha kararlı. :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Hem Rotting Christ, hem Fedora. Senin kafayı yemene şaşmamalı :D Gel bir Orhan Hakalmaz dinleteyim sana, yanına da bir Mint kurarız ne dert kalır ne tasa :D Ama sana rahat batıyor gibi :D

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ubuntu debain bazli ve kiro ama en cok para onda cunku en populeri :Pknoppix/mint/slax debain tabanli ve bunlar genelde ortak para birimi kullanir birinde calisan program otekindede calisiyor genelde bikac ayarla.ben gezgin takiliyorum counlukla bill babanin mafya bolgesinde takilsakta mafya bolgesinde de yaninda linux destegi varsa mafya bolgesi de rahat :P mafya yamuk yapmaya kalkarsa knoppix sehrindeki korsan penguenler yardimimiza kosuyor herturlu :P filmin adi mafya vs korsanlar :P olabilir bence

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Hem Rotting Christ, hem Fedora. Senin kafayı yemene şaşmamalı :D Gel bir Orhan Hakalmaz dinleteyim sana, yanına da bir Mint kurarız ne dert kalır ne tasa :D Ama sana rahat batıyor gibi :D

Sadece Rotting Christ mi? Septic Flesh, Kreator, Venom, Dark Funeral diye gidiyor. :D

ubuntu debain bazli ve kiro ama en cok para onda cunku en populeri :Pknoppix/mint/slax debain tabanli ve bunlar genelde ortak para birimi kullanir birinde calisan program otekindede calisiyor genelde bikac ayarla.ben gezgin takiliyorum counlukla bill babanin mafya bolgesinde takilsakta mafya bolgesinde de yaninda linux destegi varsa mafya bolgesi de rahat :P mafya yamuk yapmaya kalkarsa knoppix sehrindeki korsan penguenler yardimimiza kosuyor herturlu :P filmin adi mafya vs korsanlar :P olabilir bence
Biz işi sağlama alalım. Korsanları alalım. :D

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Lubuntu gerçekten sade tasarım ram çok az yiyor normalde 85-90 mb ram işlemçi çok az kullanıyor ubuntuda hangi program varsa kurulup çalışıyor notebook için en ideal lubuntu istersen xubuntu masa üstünüde kurabiliyorsun ayrı ayrı linux kurmayım dersen masaüstlerini kur xcfe ubuntu v.s

C-4

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arch kullanıyorum ve gerçekten canım sıkıldı. her paket sürekli güncel son sürüm ve kararlı çalışıyor. yuvarlanan sürüm olduğundan yeni sürüm çıktı derdi yok sürekli son sürümde oluyor zaten. eğer arch tan başka dağıtıma geçersem cidden canım sıkıldığı ve macera aradığım için olacak ki mageia yandan yandan göz kırpıyo hadi bakalım.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
arch kullanıyorum ve gerçekten canım sıkıldı. her paket sürekli güncel son sürüm ve kararlı çalışıyor. yuvarlanan sürüm olduğundan yeni sürüm çıktı derdi yok sürekli son sürümde oluyor zaten. eğer arch tan başka dağıtıma geçersem cidden canım sıkıldığı ve macera aradığım için olacak ki mageia yandan yandan göz kırpıyo hadi bakalım.

sana fazla iyi gelmiş arch :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285

Millet uğraşmaktan sıkılır sen iyi olduğundan sıkılıyorsun. :D

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Gel şunu film yapalım finix :D Bu arada ben kadını etli butlu severim :P öyle sanal programcıklara kadın demem :mrgreen:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Gel şunu film yapalım finix :D Bu arada ben kadını etli butlu severim :P öyle sanal programcıklara kadın demem :mrgreen:

Nan dediğim zaten iş icabı. Yoksa sen Angela Gossow'u al, bende Megan Fox'u. :P

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Nan dediğim zaten iş icabı. Yoksa sen Angela Gossow'u al, bende Megan Fox'u. :P

laa olum o karı beni parçalar sabaha kadar yer
oleyo2gif.png
En iyisi ben victoria justice'sı alayım :P

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
laa olum o karı beni parçalar sabaha kadar yer
oleyo2gif.png
En iyisi ben victoria justice'sı alayım :P
Neyi varmış?
[video=dailymotion;x7pj3i]http://www.dailymotion.com/video/x7pj3i_arch-enemy-nemesis-live_music[/video]

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ubuntu kullanıyom hem para bende hemde ram bende :mrgreen: Hikaye gerçekten güzel olmuş ve güzel kurgulanmış :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Ne hikayesi hacı? Arch'tan da mı kovaladılar yoksa seni? :D
Hayır. Arch ile mutluyum. Sorunlarımı hikaye şeklinde dile getireceğim. Linux kullanan da kullanmayan da nasibini alsın. :D