Filmi Altyazılı Olarak Bölmek

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar merhaba

.Mkv ve .divx çeşitli fimleri bölmek istiyorum.Ama ;

-Herhangi bir örneğin .mkv filmi 30 - 40 dk. arasini altyazıyla beraber bölmek istiyorum.
Bu çok aslında yapılabilir. Ancak altyazı filme gömülü değil işte sorun burada.
Altyazı .srt halinde ayrı bir dosya bilgisayarda vlc player gibi oynatıcılarla izlenebiliyor.

-Bunu aslında şöyle yapabilirim;
Önce .mkv filmi bölerim 30la 40 dk arasını sonra altyazıyı ayrı olarak bölerim 30la 40 dk arasını ardından bölünen altyazıyı bölünen kısma gömerim ancak bu çok uzun ve yorucu bir iş olurdu.

-Ama benim yapmak istediğim ilk paragrafta anlattığım şekilde bölmek yani .mkv yada .divx filmin 30 - 40 dksını bölerken aynı anda ilgili kısmın altyazısını filme gömecek ve görüntü kalitesinde fazla bir kayıp olmayacak şekilde.( "Fazla bir kayıp" dedim çünkü sonuçta usta bir RIP grubu değiliz kusursuz şekilde bölemeyiz.)

>Acaba bunu ikinci paragraftaki yönteme gerek bırakmayacak şekilde nasıl yapabilirim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.:)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar bunu nasıl yapabileceğimi bilen bir üye yokmu ?

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
alt yazi programi ile alt yaziyida bolebilirsin

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
alt yazi programi ile alt yaziyida bolebilirsin
Evet doğru bölebilirim zaten bunu 2.Paragrafta anlatmıştım. Paragraftada yazdığım gibi bu çok zahmetli ve görüntü kalitesini epey düşürecek bir 2 tane convert işlemi gerektirir.

Dur yardım edecem sabır D:

Teşekkür ediyorum:D. .mkv filmlerdede anlattığın yöntem işe yarar umarım. Sabırla bekliyorum :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Filmi ikiye böl altyazı tek kalsın video oynatıcından filmleri playlist e ekle alt yazısıda sürüklesen üstüne çalışmazmı ?

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hayir alt yaziyi filime gom demiyorum alt yaziyida bol diyorum.
yani ornek ile anlatayim

video.avi
altyazi.srt dosyalarini

..
..

video_part1.avi
video_part2.avi
altyazi_part1.srt
altyazi_part2.srt

sekline cevir. alt yazi programlari ile alt yazilarda kaydirma bolme vs. islemleri yapabilirsin
ismide worksubtitles gibi bisey olmali googledan bulabilirsin

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hayir alt yaziyi filime gom demiyorum alt yaziyida bol diyorum.
yani ornek ile anlatayim

video.avi
altyazi.srt dosyalarini

..
..

video_part1.avi
video_part2.avi
altyazi_part1.srt
altyazi_part2.srt

sekline cevir. alt yazi programlari ile alt yazilarda kaydirma bolme vs. islemleri yapabilirsin
ismide worksubtitles gibi bisey olmali googledan bulabilirsin

Tam okusan. Filmin 10 ile 20 dk arasını kesip bu kısmın altyazısını 10-20 arası kısma gömmem gerekiyor.Yani altyazı ayrı olmayacak. Ve bunu .mkv .divx .xvid gibi çok kullanılan formatlarda yapmam gerekiyor. ;)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
;Ben anlattım yukarda. Daha önce uyguladım bu yöntemi.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Dur yardım edecem sabır D:

http://en.softonic.com/s/aviaddxsub

Budur :)

Önce alt yazıyı gömün sonra herhangi bir conveter programı ile bölün :)

;Ben anlattım yukarda. Daha önce uyguladım bu yöntemi.

Evet 2 saatlik 720p .mkv filme altyazıyı gömmek :clap::thumbup1:
herkes benim 2. paragrafta anlattığım yöntem için gerekli programlar vermiş ama ben öyle yapmak istemediğimi belirtmiştim.

Neyse bilen yok demekki yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkürler.

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
simdi bir daha okudum evet anlamamisim :) acikcasi birazda tuhaf bir istek olmus
filmin 30..40 dakika arasini cikart bu sirada 30.40dk arasinidaki yaziyi cikart ama bunlari tek dosya yap
10dk yazi gomme islemi cok tutmasa gerek ???
bildigim kdariyla cogu bolme programi kaliteden odun vermez sadece dosyayi birbirinden ayirir yani bolme yapmak icin tum filmi yeniden islemeye gerek yok sadece framleri bir yerden bir yere tasima...

neyse kafa karistirmayayim kolay gelsin :)

"en kisa yol en iyi bildigin yoldur"

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ben halen dedigimi diyorum :) filmi de bolun alt yaziyida daha sonra birlestirmek istediginiz yerleri birlestirin. Filmi hizli bolen programlar biliyorum yaziyida bolmeniz 2 dk alir.

Zaten 2 yol var
ya tum alt yaziyi tum filme gomer oyle bolersiniz
ya da film ve alt yaziyi boler daha sonra istediginiz partlari gomersiniz

peki o zaman bildiğin .mkv filmin bir kısmını hızlı bölebilecek bildiğin bir program varmı ?

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
peki o zaman bildiğin .mkv filmin bir kısmını hızlı bölebilecek bildiğin bir program varmı ?

.mkv hic bolmedim ama sunlara bir goz at belki faydasi olur

virtual Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi., nero vision
bide bu link http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_editing_software

birde alt yazi programiyla dene istersen worksubtitles gibi oyle bir secenek varsa olsa olsa bu programda olur ?? (codeclerin yuklu olmasi gerek)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
.mkv hic bolmedim ama sunlara bir goz at belki faydasi olur

virtual Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi., nero vision
bide bu link http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_editing_software

birde alt yazi programiyla dene istersen worksubtitles gibi oyle bir secenek varsa olsa olsa bu programda olur ?? (codeclerin yuklu olmasi gerek)

virtualdub, avisynth eklentisi yardımıyla bazı .mkv'leri görüyor bazılarını görmüyor. (k-lite codec pack yüklü). Virtualdub bölerken altyazıyıda ekliyor yani istediğimi yapıyor!.
Ancak çoğu .mkv film ve .avi filmleri görmüyor onun için TÜM .mkv ve .avi'leri gösterebileceğim üzerinde düzenleme yapabileceğim bir şey varsa SORUN ÇÖZÜLÜR diyebilirim.
tekrar yardımlarınız için teşekkürler

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
windows movie maker da amatr bişiler yapabilirsin .D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
virtualdub, avisynth eklentisi yardımıyla bazı .mkv'leri görüyor bazılarını görmüyor. (k-lite codec pack yüklü). Virtualdub bölerken altyazıyıda ekliyor yani istediğimi yapıyor!.
Ancak çoğu .mkv film ve .avi filmleri görmüyor onun için TÜM .mkv ve .avi'leri gösterebileceğim üzerinde düzenleme yapabileceğim bir şey varsa SORUN ÇÖZÜLÜR diyebilirim.
tekrar yardımlarınız için teşekkürler

Not: Hiç bir yazılım mükemmel değildir. ARadağın program çoklu çekirdek destekli olacak ve senin pc de çok çekirdekli olacak. Şıp diye keseyim olmuyor bu alemde :)

Video işleme programları işlemcinin tabiri caizse anasını en çok ağlatan işlemdir. Aklında kalsın.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Not: Hiç bir yazılım mükemmel değildir. ARadağın program çoklu çekirdek destekli olacak ve senin pc de çok çekirdekli olacak. Şıp diye keseyim olmuyor bu alemde :)

Video işleme programları işlemcinin tabiri caizse anasını en çok ağlatan işlemdir. Aklında kalsın.

bilgisayardan yana sorun yok benim konum vardı aratırsan görürsün donanımı. bilgisayarım=
Lazım olan program dediğim işlemi yapacak program.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Alt"yazıyı "Subtitle Workshop" ile ikiye böleceksin anlatım burada...

Avi filmleri ikiye bölmek için "VirtualDubMod" kullanacaksın anlatım burada.

Mkv filmler için "MKVToolnix" kullanacaksın anlatım burada

o konuların hepisini gezdim yalnız bazı sorunlar var:

mesela MKVtoolnix anlatımında yazan:
Kod:
Ek bilgi olarak bende sağlıklı çalışmayan iki bölme şekli daha  var."after this duration" ile dosyayı istediğimiz zamanda bölüyoruz.10  dakika 13 saniye'de bölmek için bu kısma 10:13:00 yazıyoruz."After  timecodes" ile ise örneğin 00:10:00,00:20:00,00:40:00 yazalım.Birinci  parça ilk 10dk. ,ikinci parça 10-20dk. arası ,üçüncüsü 20-40dk. arası  ,dördüncü parça ise 40dk. sonrası olacaktır.
görüldüğü üzere bu program ne kadar aralıklarla keseceğini söylüyoruz o şekilde periyodik olarak kesiyor. Yani ben .mkv bir filmin tam olarak 23:36 sn ile 27:21 sn arasını kesemem:thumbdown:

2. sorun

farz edelim istediğim gibi mkvtoolnix ile kestim istediğim dk:sn olarak . Aynı kısmın altyazısınıda kestim dk:sn olarak . Peki bu altyazıyı .mkv 'ye hardsub olarak yani hangi program gömecek? Birçok .mkv üzerinde, virtualdub ile bile düzenleme yapamıyoruz.

- ..avi(divx ve xvid) olanlarda ilgili sorunumu çözdüm sayılır ama .mkv halen sorun.

Cevabınız için teşekkürler.

edit: Aynı zamanda aynı soruyu divxplanet'de sormuş bulunmaktayım link

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Hocam elinizde pek seçenek yok verdiğim linklerden yararlanarak deneme yanılma yöntemiyle olayıyla çözüme girişeceksiniz.

Tavsiyem önce alt yazıyı tüm filme gömmeniz daha sonrasında ise hangi kısma ihtiyaç duyuyorsanız o kısmı kesmenizdir. Filmi parçalara ayıran çok program var fakat filmden kalite kaybı vermek istemiyormuşsunuz bu nedenle eliniz bu programlara bağlı.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Hocam elinizde pek seçenek yok verdiğim linklerden yararlanarak deneme yanılma yöntemiyle olayıyla çözüme girişeceksiniz.

Tavsiyem önce alt yazıyı tüm filme gömmeniz daha sonrasında ise hangi kısma ihtiyaç duyuyorsanız o kısmı kesmenizdir. Filmi parçalara ayıran çok program var fakat filmden kalite kaybı vermek istemiyormuşsunuz bu nedenle eliniz bu programlara bağlı.
Cevabınız için teşekkürler.

Yukardada bir arkadaş aynısı söyledi;

altyazıyı 720p .mkv filme nasıl hardsub olarak gömeceğiz? KAç dk. sürer? Kalite nolur?
altyazıdaki kayma ne olur?

Aynı şekilde gene yukarıda konuştuk bunu .mkv filmden dk:sn - dk:sn arası bölen program varmı ? virtualdub ile bile çoğu .mkv filmi düzenliyemiyoruz.

Arkadaşlar kısaca dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz :(

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Mkv filmlerle uğraşmak zordur bunları avi formatına çevirip işini öyle görebilirsin.

Buradan faydalanabilirsin.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Mkv filmlerle uğraşmak zordur bunları avi formatına çevirip işini öyle görebilirsin.

Buradan faydalanabilirsin.

Asıl sorun da orda aslında. Yukardada belirttiğim gibi virtualdub çok az .mkv üzerinde çalışabiliyor yani çoğu .mkv'yi .avi formatına çeviremiyor virtualdub ile :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Matroska bugüne kadar yapılmış en güçlü sıkıştırılmış format. Mkv film izlerken işlemci filmi çözene kadar akla karayı seçiyor. İşlemciyi de çok kasıyor.

Böyle bir format üstünde çalışmak zor be arkadaşım. Tamam boyut açısından mükemmel+++ ama zor işte :)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Matroska bugüne kadar yapılmış en güçlü sıkıştırılmış format. Mkv film izlerken işlemci filmi çözene kadar akla karayı seçiyor. İşlemciyi de çok kasıyor.

Böyle bir format üstünde çalışmak zor be arkadaşım. Tamam boyut açısından mükemmel+++ ama zor işte :)

Tamam zor olduğunu biliyorum. Zor olduğunu söylemekten başka verebileceğiniz bilgi varmı soruna? cevaplarınız için teşekkürler :):)