Film Arşivi Ve Cover Yapma

OzanKnay

Öğrenci
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
25
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar ben bu film arşivine yeni yeni takıldım. GrieeX programını biliyorsunuzdur. Bununla sanal alemde yapıyorum arşivimi. Bir de yeni bir şey keşfettim. Torrent vb. yerlerden indirilen bir filmi Nero vb. bir programla DVD-CDye çekip bazı siteler (cdcovers.cc) ve bazı programlar (undercoverxp ve Insofta cover commander) aracılığıyla bu filmlere cover yani kapak yapıyorlarmış. Bu programları kullanarak DVD-CDnin üzerine kapak ve CD-DVDyi içine koyabileceğimiz bir kapak yapmayı bana kim öğretebilir? Yardımcı olursanız, çok sevinirim.


Saygılar...
 

ediz563

Asistan
Katılım
23 Ocak 2012
Mesajlar
193
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Bildiğim kadarıyla, DVD ve CD'ler üzerine baskı yapabilmen için yazıcının "lightscribe" özelliği olması gerekiyor. Her yazıcıyla baskı yapamazsın yani.

Düzenleme: Aşağıdaki linke göre DVD/CD üzerine baskı yapabilmen için hem yazıcının "lightscribe" özelliği olması gerekiyormuş hem de DVD'nin/CD'nin de lightscribe DVD/CD olması gerekiyormuş.

http://www.ehow.com/how_6610373_burn-dvd-cover.html
 

UgurABA

Dekan
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
5,149
Reaksiyon puanı
15
Puanları
38
ediz'in dediği gibi dvd-rw yada cd-rw'ninn lightscribe özelliği olması gerekiyor. Kaldıki dvd ve cd ile film saklamak çokta mantıklı değil.
 
Üst