FIFA 09 kasma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Noah b
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğin gibi. ama bugün iso dosyasını da çektim. fark malesef yok.
3D ayarlarıyla henüz oynamadım, ama Acil Destek'in çözümü baya işe yaradı. takılmalar %70 oranında azaldı. gene takılıyor ama, en azından eskisi kadar sinir edici seviyede değil. bi de şu 3D ayarlarına bakayım.

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dediğin gibi. ama bugün iso dosyasını da çektim. fark malesef yok.
3D ayarlarıyla henüz oynamadım, ama Acil Destek'in çözümü baya işe yaradı. takılmalar %70 oranında azaldı. gene takılıyor ama, en azından eskisi kadar sinir edici seviyede değil. bi de şu 3D ayarlarına bakayım.
Takılmaların azalması önceki oyundan kaynaklandığının bir kanıtı. Peki sana sorum ; oyunu kaldırdıktan sonra mı iso olan oyunu kurdun. Yoksa önceki oyunun üzerine mi yükleme yaptın. Eğer oyunu kaldırmadan tekrar kurmuş isen sorun %85 ondandır. Fakat eğer oyunu kaldırıp iso lu olanı kurmuş isen grafik ayarlarını düşürüp oynamayı dene. Ve bir de takılmalar ara ara oluyorsa oyuna girmeden önce görev yöneticisini açık bırak ve işlemci kullanımına bak.Eğer sürekli %100 kullanmıyorsa ve oyundaki takılmalar oranında %100 kullanım oluyorsa oyundan kaynaklı değil başka bir programdan kaynaklı olabilir. Tavsiyem oyun esndasında görev yöneticisinden işlemciyi oyundan sonra en fazla kullanan programı tespit etmek ve o işlemi sonlandırdıktan sonra tekrar oyuna devam etmek. Eğer kasma yapmazsa sorun o programdan kaynaklanıyor olabilir.

Noah b

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncekini kaldırdım. registry'den bile sildim.
sonra iso'lu olanı kurdum. takılmalar aslında Acil Destek'in pm'den yolladığı bi yöntem sayesinde azaldı. oyunun grafik ayarlarıyla oynayan bir dosya sanırım.

cpu kullanımı da mantıklı bi seçenek ama ben onu daha önce denedim. pc'yi yeni açtığımda, hiçbi programı çalıştırmadan da performansı denedim. sonuç değişmedi.

ve ilginçtir, 800x600 medium detail, shader quality 1 ayarlarında denedim, ardından da 1024x768 shader quality 2, dof açık & postprocessing açık ayarlarında denedim ve arada performans bakımından gözle görülür bir fark yoktu. bu şekilde de takılmaların grafiklerle alakası olmadığını anlamıştım.

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şimdi kasma olayı insandan insna değişir görecelidir.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
data/cmn/cfg_pc_h içinde bir ayar değiştiriyordum daha az takılıyordu.. o dosyayı bana gönderirsen hangisi olduğunu söleyebilirim..

Not:Bilgisayarda fifa oynanmaz pes oynamanı tavsiye ederim.. Ama ps3'ün varsa Pes sakın oynama Fifa 2009 inanılmaz..