Fft uygulamaları

Bu konuyu okuyanlar

arsmagna

Öğrenci
Katılım
2 Ekim 2019
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Yaş
26
Herkese iyi günler öncelikle başlığı nereye açacağımı bilmediğim için biraz alakasının olduğunu düşündüğümden buraya açtım. Bir projemiz var ve projenin işinde işaret işleme kısmı var. Analog bir veriyi işleyip dijital ortama geçirmemiz lazım onu da fourier dönüşümünü kullanarak yapıcaz fakat yazılımını Nasıl yapacağımız hakkında pek fikrimiz yok. Mikrodenetleyici olarakta STM32f serisinden bir kart kullanmayı düşünüyoruz, nereden başlamamız gerektiği konusunda eksiğiz ve kod kısmında da eksiklerimiz var. Bu konuda hakkında bilgili olan kişilerin yorumları çok önemli bizim için şimdiden teşekkürler.
 

ertan2002

Asistan
Katılım
9 Aralık 2008
Mesajlar
346
Reaksiyon puanı
112
Puanları
43
Selamlar, cevap icin biraz gec oldu. Konu basligini gördüm ama icerigini yeni okuma sansim oldu :)

Simdi tam istediklerinizi yazsaydiniz daha iyi olurdu..

Oncelikle Fourier transform'u nerede kullanmayi düsünüyorsunuz mesela? Biraz yüksek matematige ihtiyaciniz olacak.. STM32'nin analog girislerini direk kullanabilirsiniz ve dönüsümü de microcontroller üzerinden yapacaksiniz. Tabi burda da gelen datanin real-time olup olmadigi da önemli olacak. Google'da FFT on the ARM Cortex seklinde aratirsan cesitli sonuclar elde edersin..

Alternatif olarak da baris samanci isimli bir mühendis arkadas'in tasarladigi analog-digital ceviriciyi kullanabilirsin
ulasabilir misin artik fikrim yok :) ayrica sitesinde diger dökümanlardan da faydalanabilirsin.

gelen sinyali analog'tan arm icerisinde dijitale cevirdikten sonra her hangi bir sekilde (mesela uart) PC'ye aktarabilirsiniz.

ARM zor gelirse bir cok alternatif bulabilirsiniz mesela arduinolar da is görecektir


hatta arduino yerine ESP32 vs ESP8266 kullanarak (arduino ile farki yok, hepsinde atmel microcontroller var) dijitale cevirdiginiz sinyali, wifi üzerinden disari yayin yapabilirsiniz.

PS: Ben teorik olarak Fourier transform'u filteleme icin kullanmistim ama baya uzun zaman oluyor. Bir de görüntü isleme dersinde, classified icin bir kac feature cikarmak icin matlab'de kullanmistim ancak bu kisim elektronik degil.. O yüzden maalesef cok fazla yardimci olamayacagim. Ama yine de sorulariniz varsa sorun, bildigim kisimlar olabilir.

Bu arada aklima bir sey geldi, raspberry pi üzerinden analog sinyali verip python ya da c# gibi bir dil ile bu sinyal dijitale daha kolayca cevrilebilir.. C# bilginiz varsa, raspbian yerine windows 10 iot core yüklersiniz. python biliyorsaniz da raspbian iyidir.

kolay gelsin
 
Son düzenleme:
Üst