Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İzleyenlere empoze etmeye çalıştıkları, bazı gerçeklerin gizlendiği bir tarih mi var acaba yoksa gerçekleri mi anlatmaya çalışmışlar.
Herkes filmin görseline vs dikkat çekmiş fakat ecdadımızın yazdığı tarihi değiştirtmemek, korumak hususunda bir şey diyen olmamış.
Mesela Film'de Fethin manevi komutanı olan Fathi Sultan Mehmet'in Şeyhi Akşemseddin Hz. hiç bahsedilmiş mi acaba? O olmasaydı fetih olur muydu acaba?
Filme izleyecek olanlara tavsiyem Hz. Fatih devrini araştırıp öyle izlemeleridir.
İstanbul'un Fethinden önce ;
Peygamber Efendimizin övdüğü komutan olma şerefine Fatih Sultan Mehmet Han, övdüğü ordu olma şerefine de Müslüman-Türk ordusu nail olmuştur.
Bu yeryüzündeki şereflerin en büyüğüdür.Osmanlı padişahlarından ikinci Murat bir gün Büyük veli Hacı Bayram Veli hazretlerini ziyarete gitti. Yanında 4 yaşındaki oğlu Mehmet de vardı.
Sultan ikinci Murat ile Hacı Bayram Veli sohbet ederlerken sultan, İstanbulun fethi için büyük velinin dua etmesini istedi. İstanbulu almak ve İslam nuruyla aydınlatmak istiyordu. İkinci Muratın en büyük hayali İstanbulda minarelerden ezan sesi yankılanmasıydı.Büyük velinin şu sözleri fethin yakın olduğunun fakat ikinci Muratın değil oğlu Mehmetin bu şerefe nail olacağın işareti idi.*
Allah sizin ve devletimizin ömrünü uzun etsin.
Ama İstanbulun alındığını ne sen göreceksin ne de ben.
Ancak fethi şu çocukla şu adam görecek.
İşaret ettiği çocuk, ikinci Muratın oğlu Mehmet idi.
İşaret ettiği adam Akşemseddin hoca idi.
Harika görünüyor, ancak son cümle yanlış olmuş. Fatih Sultan Mehmet'in o sözü aslen "Ya ben Konstantiniyye'yi alacağım ya Konstantiniyye beni." şeklindedir. Umarım filmde bu gaftan başka bir hata yapılmamıştır. Şimdiye kadar Konstantiniyye fetih konulu Türk filmi yapılmaması çok büyük bir eksiklikti. Umarım bu film tarihimize ve İstanbul'a yakışır ve en iyi şekilde yansıtır.
Koskoca tarihimizin filmi çekiliyor. İstanbul'a hala konstantinapolis diyen insanlar var. Bu filmi bir sürü kişi izleyeceğine göre oradaki cümlede İstanbul denmesi çok iyi olmuş. Boşuna tartışmayın bu konuda.
Bu Filmi Her TÜRK ün sinemada izleyerek,böyle yapımlara destek olması lazım.
Adamların 3 kuruşluk tarihlerini film endüstrisi sayesinde nasıl pazarladıkları ortada.
Fragmanları gayet etkileyici bakalım film nasıl,sinemada göreceğim İnşallah.
Film güzele benziyor fakat yönetmenin gözünden kaçan şey atın üzerinde attığı mızrak adamın boğazına saplanıyor.Adam yere düşünce boğazına saplanan mızrak lastik gibi sallanıyor(1:19).Sn yönetmen biraz daha dikkat film tarihimizi anlatıyor böyle ufak hatalara mahal vermeyelim.Vizyona girmesini sabırsızlıkla bekliyorum.
1.18 deki mızrak olayı gerçek göze çarpıyor. Ayrıca kızın nuska verdiği muska sahnesinde inşAllah bi sevişme sahnesi v.s. yoktur. Bu filmede aşk olayını sokmuşlar. Çook lüzum vardı ya. Burdaki aşk Fatih Sultanın İstanbul aşkıdır, bu yetmiyor sanırım. Onun dışında fragman bugüne kadar ki en iyi Türk filmi gibi. 17 Şubatta görücez Allahın izni ile.. .
fragmanlar insanın iştahını kabartıyor ama filmin tamamı inş. Fatih'e ve Fetih'e yakışır bir vakarda ve güzelliktedir. mızrak olayı da nazar boncuğu olsun. ulubatlı hasan gibi biri harama uçkur çözecek biri değildir. umarım sadece muska olayı ile sınırlıdır olaylar...
ilk fragmana göre efektler daha iyi ama hala olması gerektiği gibi değil. şu 3 dakikalık fragmanda bile herkesin gözüne çarpan hatalar var. 1,5-2 saatlik filmde kim bilir ne hatalar olacak? tabiki yüzüklerin efendisi gibi işler beklemiyorum ama biraz daha özen gerekli.