Ferrari görünümlü Murat 131

kenan_386

Asistan
Katılım
3 Aralık 2006
Mesajlar
276
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
murat_ferrai.jpg

Adana'da Ferrari tutkunu bir kişi 19 bin YTL harcayarak modifiye ettirdiği Murat 131 marka otomobiline Ferrari görünümü kazandırdı. Adana'da eski otomobillerinde konforu artırmak isteyen araç sahipleri, modifiye firmalarına başvurarak otomobillerinin farklı bir görünüme kavuşturuyor.
ferrarimurat2.jpg

Murat 131'i adeta Ferrari gibi modifiye ettiren araç sahipleri, dış görünümünden motor gücüne, egzoz sisteminden fren disklerine kadar birçok aksam ve aparatları değiştiriyor.
Araçlarının içine buzdolabı yerleştiren, koltuk döşemelerini yenilettiren, klimalarını değiştiren, tavanı açtırarak sunroof taktıran, güneş ışınlarının etkisini azaltmak için camlarını filtre ile kaplatan otomobil sahipleri, bu işlemlerin karşılığında, kullanılan malzemenin kalitesine göre 5-20 bin YTL arasında harcama yapıyorlar.
Sürücüler, sadece bu işlemle sınırlı kalmayarak, araçlarının performansının yükselmesi için motor manifoltları, egzoz sistemi, enjeksiyon cipleri ve hava filtrelerinde değişiklik yaptırıp, fren diskleri, helezon kitleri ve kamlarda değişiklikle yol tutuş güvenliğinin artmasını sağlıyorlar.
ferrarimurat3.jpg

Adana'da 1978 model Murat 131 sahibi 30 yaşındaki Murat Kahim de otomobiline modifiye yaptıran kişilerden biri. Murat Kahim kendisiyle yaşıt olan Murat 131 marka otomobilinin Ferrari'ye benzemesi için hiçbir masraftan kaçınmamış. Bunun için 19 bin YTL para harcadığını belirten Kahim, "Ben küçüklüğümden beri Ferrari tutkunuyum. Ancak maddi imkanım el vermediği için Ferrari yerine 78 model Murat 131 aldım. Bu otomobilimi bu nedenle Ferrari'ye benzetmeye çalıştım. Otomobilimin baştan ayağa her şeyini değiştirdim. İlk önce kabin ve karoserde bir takım değişiklikler yaptırarak, yukarı doğru ve ters açılan kapılar ile motifli çamurluk ve motor kaputlar monte edilerek aracıma dış görünüş olarak Ferrari görünümü kazandırdım. Bu işlemleri, bükme ve pres gibi herhangi bir alet kullanılmadan, çekiç ile farklı şekiller verilerek yaptırdım. Araçta bunaltıcı yaz aylarında buz gibi içecek içmek, doğanın serinliğini sunroof ile aracıma yaydım" diye konuştu.

Alıntı
Eşşeğe Altın Semer Vursan Eşşek Yine Eşşektir
 

gokhankayaci

Doçent
Katılım
28 Şubat 2007
Mesajlar
550
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
önden bakınca acaip hoş olmuş.. Hoşuma gitti valla :D
 

Jengar

Profesör
Katılım
3 Eylül 2006
Mesajlar
3,909
Reaksiyon puanı
23
Puanları
218
Koyu gs'li baksanıza tuttum bunu :D :)
 

HRNKC

Profesör
Katılım
1 Ağustos 2008
Mesajlar
4,159
Reaksiyon puanı
20
Puanları
218
Ona harcanan paraya yazık be...
 

Rapchy

Rektör
Emektar
Katılım
3 Ağustos 2008
Mesajlar
10,758
Reaksiyon puanı
119
Puanları
3,243
Cok böyle murat hastaları ya buna harcadıgın parayla kat kat daha iyi araba alırsın ama merak ve zevk işte
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Ön taraf, Ferrarinin arka tarafına benzemiş :) Verilen paraya bencede yazık...
 

jonjon

Profesör
Katılım
16 Ocak 2006
Mesajlar
1,669
Reaksiyon puanı
54
Puanları
228
Zörül zörül öter şimdi bide bu 2 ara gazı way way. :)
 

palam

Doçent
Katılım
24 Haziran 2008
Mesajlar
593
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
gitt i hatırladım biraz.
 

Zibi$

Profesör
Katılım
7 Ekim 2007
Mesajlar
2,116
Reaksiyon puanı
2
Puanları
218
Eşeğe altın semer vursan eşek yine eşektir ;)
 
Üst