Fermi'nin Adı Açıklandı!

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
NVIDIA'nın merakla beklenen yeni nesil ekran kartlarının adları açıklandı. NVIDIA, Fermi tabanlı yeni kartlarına hangi ismi verdi?

NVIDIA'nın merakla beklenen Fermi tabanlı ilk ekran kartlarının isimleri belli oldu. NVIDIA'nın resmi Twitter hesabından yapılan duyuruya göre, Fermi mimarisiyle üretilecek GF100 grafik işlemcisine sahip olacak ilk GeForce kartların adı GTX 480 ve GTX 470 olacak.

ntwqit1265100842.jpg

NVIDIA, kartların adını Twitter'da yayınladı

Önceki serilerin 300 olarak adlandırılmasından sonra, yeni serinin GTX 400 adını alması zaten bekleniyordu. NVIDIA da bu beklentileri boşa çıkarmadı.

NVIDIA'nın ilk DX11'li kartları

GeForce GTX 480 ve GTX 470'
in sahip olduğu saat hızları hakkında ise henüz bir bilgi yok. Kartların sahip oldukları diğer özellikler ise NVIDIA tarafından açıklanmıştı. İlk test sonuçları daha önce yayınlanan kartlar DirectX 11, OpenCL, OpenGL 3.x, CUDA ve PhysX teknolojilerine destek verecek.

Nvidia_GF100_CES10_0212628702991263895642.jpg

Yeni kartların isimleri GTX 480 ve GTX 470

GeForce GTX 480 ve GTX 470'
in Mart ayında piyasaya çıkması bekleniyor. Orta seviye kartlar ise bu modellerden sonra piyasada olacak.

::
Fermi tabanlı ekran kartlarından almayı düşünüyor musunuz?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Atı alan üsküdarı geçti. (anlayan anladı):D

Hala daha isim vereceğiz diye uğraşıyorlar. :)

PlUgOuT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Atı alan üsküdarı geçti. (anlayan anladı):D

Hala daha isim vereceğiz diye uğraşıyorlar. :)

Of süperdi :drool:

E uğraşsınlar bakalım. Eğer Atiden daha performanslı ve daha ucuz bir ekran kartı çıkaramazlarsa anca tegra üretirler bundan.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Fermi değilde ati 5x serisi ekran kartı almayı düşünüyorum...

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
ahh fehmi sen yomkmusun sen,yaa ben bunlari hic anlamiyorum ekran kartlarini sir gibi saklayip isimleri kendi sitelerden degil gidip rasgelen baska sitelerden duyuyoruz,simdi ben bunlara inanayim mi inanmayayim mi.twiiter de fehmini ne isi var kardesim.adamlar sir vermemek icin kilarini yirtiyorlar.ve gel isimlerini twitterden ögren.bunlar apple gibi olamadi gitti.insan kendi ürettigi mallari kendi cikaracagi mallari kendi tanitim merkezinde sunar.

yok arkadas.ben atilla a hayran kaldim fehmiyi istemem yakinda 3üzler olacak.5970
....

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar ekran kartında fanatik olmaya gerek yok. Nvidianın düzeyi bellidir Atinin düzeyi bellidir.

Nvidia dört dörtlük ekran kartı yapıyor ve parasının hakkını veriyor.
Ati ekran kartlar mükemmel ama yazılımsız bir işe yaramıyorlar. Ayrıca kullandıkları malzemeler nvidiya oranla daha ucuz.

Bana gelen sorunlar hep Ati ekran kartından kaynaklanıyor. Oyunlarda aşırı donma açılmama kapanma gibi sorunlar.

Alacağınız ekran kartını iyice araştırın çalıştıramadığı yapamadığı işlemleri iyice öğrenin.

Bakınız örnek bir bunun gibi çok sayıda hotfix yayınlandı.:
http://shiftdelete.net/amdde-gri-ekran-sorunu-17948.html

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar ekran kartında fanatik olmaya gerek yok. Nvidianın düzeyi bellidir Atinin düzeyi bellidir.

Nvidia dört dörtlük ekran kartı yapıyor ve parasının hakkını veriyor.
Ati ekran kartlar mükemmel ama yazılımsız bir işe yaramıyorlar. Ayrıca kullandıkları malzemeler nvidiya oranla daha ucuz.

Bana gelen sorunlar hep Ati ekran kartından kaynaklanıyor. Oyunlarda aşırı donma açılmama kapanma gibi sorunlar.

Alacağınız ekran kartını iyice araştırın çalıştıramadığı yapamadığı işlemleri iyice öğrenin.

Bakınız örnek bir bunun gibi çok sayıda hotfix yayınlandı.:
http://shiftdelete.net/amdde-gri-ekran-sorunu-17948.html

selamün alleyküm kardas

ben ati 5970 almadan önce
3way sli gfx 295 kullaniyordum,ve simdi ise 2 tane crossfire modusunda hd 5970 kullaniyorum.
ve bu iki ekran kartlarinda ise ben hic bir zaman sorun yasamadim.ne kartlarda vede yazilimlarda.benim ati gecmemin sebepi ise daha fazla perfomance ve direcx 11 olmasi.
isterse imaalati kötü olsun iyi olsun sonucunda ben bu iki ürünlerde de ne sorun, cükme ve donma yasadim.
ve yeni cikan ürün demek degildir ki(yeni oldugu icin hic bir sorun yasnamaz).asla bir yeni üründe bile sorun ve yanlis üretim hatalari cikabilir.
ve gönderdigin link ise atin 5000 serilerinde sadece iki modellinde sorun yasaniyormus yani 5700 ve 5800 serilerinde.

ve ben sunu da söyliyebilirim ki abimin bilgisayarinda ise 1 tane 5870 var en son sürümün de indirdim ve hic bir sorun yok gayet normal oldugu gibi calsiyor.

yani bu sorunlari tek kartlara atamayiz.örnegim bu kartlarla beraberin de ise bilgisayar icindeki donanimlarda önemlidir.enerji kaynagi,ddr2 bellekler,islemci,ana kartlar hdd sdd,bunlarin hepsi önemldir.
eger sen en iyi ekran karti alirsan vegeri kalani düsükse isine yaramaz bu ekran karti.bu ekran kartlari ise 4 cekirdekli islemcilerle daha cok verimli calisiyor.2 cekirdekli islemciler az farkla calisir ama 1 cekirdekli islemciler gibi frenliyor.

birde internette takip etiigime göre fermi kartlari ise sicaklik sorunu yasaniyormus.suan bu ürün piyasa da olmadigi icin pek fazla birsey söyliyemeyiz.hele bir ciksin deneriz ozaman.bakariz sorunlu mu degil mi uyumlu mu degil mi.
ama cikipta bu sorunlar nvidia da hic yasamassiniz dersen ozaman yanilirsin sen.
yukarda söyledigim gibi ben bu iki sirketin ekran kartlarini kullandim ve kullaniyorum.

bir insan yeni bir ürün alsa yaninda sans da gerekiyor.kusuruma bakma.
ama sana burda hak veremem.