Bu konuyu okuyanlar

Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
5b2105bcb5a7932574a10b3c.jpg

Zeljko Buvac, son günlerde Türk kulüpleri tarafından araştırılmaya başlandı. Kariyeri boyunca birçok kulüpte görev almış olan Zeljko Buvac, son dönemlerin popüler teknik adamı Jürgen Kloop'un teknik heyetindeki en önemli isimlerden birisi olarak yer alıyor. Kloop'la birlikte birçok kulübün teknik kadrosuna yön veren Buvac, dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Peki, Zeljko Buvac kimdir hangi takımlarda görev almıştır? İşte, o konuda detaylı bilgiler

Zeljko Buvac, 13 Eylül 1961 tarihinde Yugoslavya'da dünyaya gelmiştir. Bosna-Hersek kökenli olan Buvac, oyunculuk kariyerine Bosna Hersek takımı olan Rudar Prijedor'da başlamıştır. Buradaki kariyerini yine aynı lig içerisinde mücadelesini sürdüren FK Borac Banja Luka takımında devam ettiren Buvac, yaklaşık 6 sene sonra Alman kulübü olan Rot-Weiß Erfurt'a transfer olmuştur.

1992 yılında Mainz tarafından keşfedilen oyuncu, 3 yıl boyunca bu takımda forma giymiştir. Buvac'ın futbol hayatındak, son adresi ise SC Neukirchen takımı olmuştur. 1999 yılında futbola noktayı koyan Buvac, antrenörlük hayatına başlamıştır.

Kariyerini tamamladığı SC Neukirchen taakımında teknik direktörlük koltuğuna oturan Buvac, 2 yıl sonra buradan ayrılarak Jürgen Kloop'un yönettiği Mainz 05 takımında antrenörlüğe başlamıştır.
Jürgen Kloop'un her gittiği takıma yanında götürdüğü Zeljko Buvac, Borussia Dortmund ve Liverpool ile kariyerini sürdürmektedir.

Kaynak: Hürriyet
 
Üst