Fenerbahçeli Taraftar Öldürüldü!

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
1368401964-burak-yildirimm.jpg

Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle biten gergin derbi sonrasında olaylar durulmak bilmedi. Fenerbahçeli bir taraftarın İstanbul Edirnekapı metrobüs durağında bıçaklanarak öldürüldü.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçının ardından birçok ilde sarı-lacivertli ve sarı-kırmızılı taraftarlar arasında olay yaşandı. İstanbul Edirnekapı'daki olayda Fenerbahçeli Burak Yıldırım isimli taraftar Galatasaraylılar tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Genç Fenerbahçeliler adlı taraftar yaptığı açıklamada, Edirnekapı metrobüs durağındaFenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ın Galatasaraylı taraftarlar tarafından bıçaklandığı iddia edilirken, olay sonrasında sarı-lacivertli taraftar hayatını kaybetti.

GFB'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Genç Fenerbahçeliler adlı taraftar gurubu yaptığı açıklamada, Edirnekapı metrobüs durağında Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ın Galatasaraylı taraftarlar tarafından bıçaklandığı, olay sonrasında sarı-lacivertli taraftarın hayatını kaybettiği duyuruldu.
Ayrıca yapılan açıklamada "Kardeşimize Allah'tan rahmet diler, Burak kardeşimizin ailesine ve sevenlerine sabır; tüm camiamıza ve üyelerimize başsağlığı diliyoruz" denildi.
Bıçaklanan taraftar Burak Yıldırım'ın arkadaşı ise bıçaklanma olayına şahit olduğunu ifade ederken, Burak Yıldırım'ı bıçaklayanların G.Saraylı olduğunu söyledi. İki G.Saray taraftarının B.Yıldırım'ın arkasından "Hişt, hişt.." diye seslendiğini söyleyen görgü tanığı, G.Saraylı taraftarların arkadaşlarını kahpece bıçakladığını belirtti.

BU KAN AZİZ YILDIRIM'A SIÇRADI
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a da isyan eden acılı arkadaş "Tek suçumuz Fenerbahçeli olmak. O arkadaşımın tek suçu üzerinde F.Bahçe forması olmasıydı. Bu kan Aziz Yıldırım'a sıçramıştır. Tebrik ediyorum onu. İstediğini başardı. Bizi bu hale getirenler utansın." dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞIYOR

*20 yaşında üstünde fenerbahçe forması var diye onun bunun çocukları taraftarımızı bıçaklayarak öldürüyor bu yüzden ne yazsak hakediyorsunuz!

*19 yaşındaki fenerbahce taraftarını bıçaklayarak oldurduler. Futbol ayrı teror ülke ayri teror hic bisey adabinda degil

*Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş farketmez futbolu spor olmaktan çkarıp gencecik bir insanın canını almaya kadar götüren herkese lanet olsun.

*Şampiyonluğa lanet olsun... Fenerbahçe'li bir kardeşimiz ölmüş 19 yaşında. Futbol terörünü büyüten tüm takımlara insanlara lanet olsun."

*Yazik, gencecik bir Fenerbahce taraftari sokak ortasinda sadece tuttugu takim sebebiyle olduruluyor. Bu futbol mu gelisiyor ?

*O çocuğun tek suçu fenerbahçe forması giyip takımını desteklemesiydi değil mi ???

*Bence futboldan ve taraftarlıktan çok insanlığımızı tartışmalıyız.. Sadece Fenerbahçe'lilerin değil Türkiye'nin başı sağolsun..

*Keske galatasaray sampiyon olmasaydi, keske fenerbahce bugun yenmeseydi de gencecik o canin ölümü böyle basit olmasaydı! Yazık yazık ...

*19 yaşında Fenerbahçe taraftarı bir çocuk, şimdi morgda... Ne için?

http://spor.internethaber.com/spor/super-lig/fenerbahceli-taraftar-olduruldu-161848.html

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Üzerinde Siyah Beyaz atkı var diye Mühendis Oktay'ı öldür, üzerinde Fenerbahçe forması var diye Burak Yıldırım'ı öldür nedir bu ya?

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeşimize Allah'tan rahmet spor camiasına başsağlığı diliyorum çok üzüldük çok yazık oldu çok :( 14 Aralık 1991 Günü, Galatasaray maçı çıkışı otobüs beklerken, boynunda Beşiktaş atkısı olduğu için, onlarca galatasaray taraftarı tarafından linç edilerek katledilen Mühendis Oktay Akdemir cinayetiyle aynı

rashoaga

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Genç kardeşimize Allah'tan rahmet ve Anneler Gününde evlatsız kalan acılı annesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Ne Şampiyonluğa sevinirim ne de şerefli ikinciliklere. Futbolu bu hale getirenlere lanet olsun, yazıklar olsun...

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Sonucunda böyle olaylar yaşanacaksa futbol da olmasın. Allah rahmet eylesin.

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
İşi Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş boyutuna indirgiyosunuz ya sizin de bunu yapanlardan bi farkınız kalmıyo o zaman samimiyetinizi yitiriyosunuz.Bu tür mahluklar her taraftarın içinde var.Burda suçlular ortamı gerenler,yöneticiler,başkanlar hatta bazen futbolcular...Ama olan yine taraftara oluyo...Ha bi de 6222 vardı noldu ona 62 sinden tavşan mı yaptılar

[video=youtube;tOXnbRVvJa0]http://www.youtube.com/watch?v=tOXnbRVvJa0[/video]

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
O bıçağı taraftarın eline veren yöneticilerdir,futbolculardır,teknik heyettir. Doğru
Ama bıçağı saplayan Taraftar.
Taraftarın hiç mi suçu yok yani.

Burada Tüm Galatasaray taraftarını suçlayan da yok zaten. BJK , FB , GS ye indirgeyende yok.

Ama GS'li yöneticilerden midir nedir artık bilemiyorum son zamanlarda GS li taraftarlarda ciddi sorunlar çıkmaya başladı.

Reaksiyon puanı
10,327
yazık, çok yazık hemde!
bir fidan daha düştü kara toprağa desenize...

ölenin de, öldürenin de üzerindeki formanın kime ait olduğunun çok da bir önemi yok.
stadyumları için "mabedimiz" diyenlere ithaf olunur.

keza kandan, kavgadan beslenen yöneticilere ve onlara çanakçılık eden rezil spor medyasına da...

başardılar çünkü!
gencecik bir fidanı daha kara toprağa göndermeyi...

gerek bu genci, gerek beşiktaşlı mühendisi öldürenlerin galatasaraylı olması bu camiayı ilzam etmez.
eminim bu duruma en çok da onlar üzülmüştür. bu durumun tersi de olabilirdi. önemli olan kimlerin öldürdüğü değil, toplum olarak böylesine bir travma yaşıyor olmamızdır.

Allah yardımcımız olsun diyelim, başka birşey de gelmiyor elimden çünkü.

ölen gence rahmetler diliyorum.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Allah rahmet eylesin.

Ama niye Galatasaray vurgusu yapılmış haberde bunu anlıyamıyorum. Ortada gencecik bir can söz konusu, ama hala medya olayı taraftarlığa indirgeme peşinde. Bunu yapanın üzerinde Dünya kulüplerinden herhangi birinin formasıda olabilirdi, olay bu olmamalı, değil zaten. Öyle lanse etmeye çalışanlar utansın.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Şimdi bir şey diyeceğim, yanlış anlaşılacak, işin yoksa kendini anlatmak için uğraş dur!

Bu iş Galatasaray'lıları, Fenerbahçelileri, Beşiktaş'lıları Bağlamaz demek düpedüz bu camiaları korumak için olayı örtbas etmektir!

Her takımın içinde bir takım olaylar oldu geçmişte, ama ne yaptık, bu takımları bağlamaz dedik olaydan sıyrılmaya baktık!

Bal gibi de bu olay takımları bağlar! Bağlaması gerekiyor!

Üzerinde Fenerbahçe forması olduğu için birisi Galatasaray taraftarları tarafından öldürülüyorsa, bu Galatasaray'ı bağlamalı. Herkes Galatasaray taraftarını kınamalı.

Olay takımları bağlamalı ki, takımlar bu tür şeylerin tekrar yaşanmaması için uğraş vermeli!
Kazanılan kupalar ile nasıl övünülüyorsa, dökülen bu kan için de o kadar utanç ve pişmanlık duyulmalı!

Olayı Ahmet Mehmet'i bıçakladıya indirirsek daha çok Ahmet Mehmet bıçaklanır!

Ama Beşiktaş'lı Ahmet, Fenerbahçe'li Mehmet'i bıçakladığında takımının adının lekeleneceğini bilirse, bu kara lekenin takımının üzerinden kolay kolay çıkmayacağını bilirse gidip o Mehmet'i bıçaklamaz!

Nasıl soykırımlar devletler için çok ağır bir lekeyse bu tür olaylar da takımlar için aynı şekilde leke olmalı, herkes takımına leke getirmemek için hareketlerine dikkat etmeli.

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ARKADAŞI O ANLARI ANLATTI

Burak Yıldırım'ın yanında olan bir arkadaşı olayı şöyle anlattı:
"Stattan çıktık. 10 kişiydik. Gaziosmanpaşa'ya dönüyorduk. Söğütlüçeşme'den metrobüsle Edirnekapı'ya geldik. Metrobüsten önce o indi. Bu sırada Galatasaraylı iki taraftar, seslendi. Kalbinin altından bıçağı soktu. Hiçbir tartışma olmadı. Saldıranların ikisinde de Galatasaray forması vardı. Evimize gidecektik." Nasıl iştir bu adamlar daha öncedenmi tanıyordu acaba çocuğu olacak şeymi bu ?
http://www.ensonhaber.com/derbi-sonrasi-fenerbahce-taraftari-olduruldu-2013-05-13.html

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Şöyle bir durum var ortada, medyamız malum her ortaya atılanı doğru kabul edip gündeme getiriyor, örneğin Justin isimli çocuğun Türk kızları hakkında söylediklerini iddaa ettikleri haber..

Bu gece ise ortaya; Sadece Fenerbahçe forması giydiği için Edirnekapı metrobüs istasyonunun yakınlarında bir gencin bıçaklanması haberi çıktı.

Yahu şu haberi attılar ortaya her haber sitesi doğru kabul edip atladı olaya, hiçbir bilgi yokken.

Bu olayı yapan kişinin nefsi müdafaa sebebiyle yapmadığını kim bilebilir ?

Olay araştırılır, çözülmesi için çaba sarfedilir Türk hukuku elinden geleni yapar.

Ama körü körüne ortaya atılan bu habere inanmak cahilliktir.

Ölen arkadaşımız çok genç, üzülesi bir durum ama kimin suçlu kimin haklı olduğunu bilemeyiz, klavye başından ahkam kesmek saçmalık oluyor bu konularda.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Tamam ben bir şey demiyorum! Takımlarımız, taraftar gruplarımız, hepsi pür-i pak.

Bir takım insanlar bu gece birilerini bıçaklasak diye geziyorlardı, önüne bu çocuk çıktı bunu bıçakladılar.

Ortada ne takım var, ne taraftar var, ne forma var!

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeş haklı olabilirsin ama adam direk kalbinden bıçaklamış nasıl bi durumdur bu.

Hayaletler yapmıştır kardeşim.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
İçinizden geçenleri kelimelere dökün tabi, ama biraz düşünmek lazım diyorum bazı şeyleri.

Olayın hiçbir boyutunu biliyor muyuz ? Hayır.

Tek amacı reyting olan haber sitelerinin gündeme getirdiği şeyler.

Ayrıca bugün o stadda yaşananlar insanları ateşledi söylemem lazım bunu.

90 dakika Galatasaraylıların ailelerine karşı küfür savruldu o stadda.

Sahaya kırık kanyak şişeleri atıldı, onun bir futbolcuya ya da herhangi birine isabet ettiğini düşünebiliyor musunuz ?

Bu yapılanların incelenmesi, müdahale edilmesi gerekir.

Ve Türkiyede spor bambaşka boyutlara geldi artık, cidden içler acısı.

Kardeş haklı olabilirsin ama adam direk kalbinden bıçaklamış nasıl bi durumdur bu.

Hayaletler yapmıştır kardeşim.

Bakın ben sadece olayı bilemiyoruz diyorum, bu yapılan şeyin vahşilik olduğu gerçeğini reddetmiyorum. Bu ölen arkadaş kavga ettiği karşıdaki şahsa zarar verseydi yine aynısını söylerdim.

Ama bakar mısınız 2 dakikada Galatasaray taraftarını holigan ilan ettiler. Kimse noldu diye araştırmıyor.

Halkımız birilerine yüklenmeye o kadar hazır ki, sanki böyle haberlerin ortaya atılmasını bekliyorlar.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Volkan ve Sabri bu gece sahada ne güzel bir birlerine dikleniyorlardı değil mi?

Sonunda hiç bir şey olmayacak bir gövde gösterisi değil miydi o?

Ya diğer futbolcular ayıracak, ya hakem ayıracak...

Bunu bile bile sırf tribünlere şov olsun diye diklendiler bir birlerine.

Onları diğer futbolcular ayırdı. Hakem de kırmızı kartı verdi sahadan çıkardı! Şimdi evlerinde sıcak yataklarında mışıl mışıl uyuyorlardır!

Sokaktaki kavgayı ise ne futbolcular, ne de hakem ayırmıyor!

Sahada, bıçak yok, sopa yok, taş yok, şişe yok! Sadece itişme var!

Ama o itişmelerin sokaktaki yansıması bu kadar basit olmuyor!

Sokakta silah var, bıçak var, taş var, içki şişesi var, sopa var, var oğlu var!

Rakip takımın oyuncusunun üzerine bir hışımla yürüyen futbolcu ne de güzel örnek oluyor sokaktaki taraftara!

Boşuna dememiş atalar imam ne yaparsa cemaat ne yapar diye...

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Güzel dedin, bu söylediklerine katılmamak elde mi ?

Bu gece maçtan sonra Lig tv de maratonu seyretme imkanı buldun mu bilmiyorum ama ordada Hakan Şükür değindi bu konuya.

Volkan, Emre, Caner, Melo ve Sabriye yönelikti lafları benzer şekilde şeyler iletti.

Taraftarın gözüne girmek için bu asabi tavırları yapmamalarını karakterlerine dikkat etmelerini..

Bu hareketler onların tavırlarını örnek alan belli bir kesimi çok etkiliyor, hele genç ve yönlendirilmeye müsayit olanları.

Keşke o sahadakilerde farkında olsa bunun.

Belki de farkındalar ama bu asabi tavırların onları o belli kesimde yukarıya çıkardığı ve alkışlattığı gerçeğini bildikleri için kasıtlı şekilde devam ediyorlar.

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
"Çocuğun" arkadaşı ölmüş. Yalan söyleyerek bunu Galatasaray'lılar yaptı diyecek halimi var arkadaşlar yapmayın Allah aşkına.Yada GFB bir insanın gencecik birinin ölümünden prim sağlamak, GS taraftarını kötülemek adına yalan söyleyeceğine inanıyor musunuz ?

Çoğu Galatasaray taraftarı son zamanlarda " Holiganlaştı". Olayları tek tek saydırmayın.
Beşiktaş'ta da var Fenerbahçe'de de var holiganlar ama Son olaylarda Galatasaraylılar ön planda. Galatasaray taraftarı kendi içinde halletmeli bu sorunu. Bizden değiller, insan değil onlar zaten demekle sorun çözülmüyor.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Çoğu Galatasaray taraftarı son zamanlarda " Holiganlaştı". Olayları tek tek saydırmayın.
Beşiktaş'ta da var Fenerbahçe'de de var holiganlar ama Son olaylarda Galatasaraylılar ön planda. Galatasaray taraftarı kendi içinde halletmeli bu sorunu. Bizden değiller, insan değil onlar zaten demekle sorun çözülmüyor.

:) ilginç birisin vesselam.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
bende koyu bir fanatiğim de gidip fenerbahçeye ne derlerse desinler adam doğrayacak halim yok.
bunlar taraftar olamaz zaten insanlık vasfını taşımıyorlar..

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Galatasaraylılar holiganlaştı demek başlı başına bir holiganlık. Her takımdan pek çok örnek sayılabilir. Burada tartışılması gereken forma değil, zihniyet. Yok yere adam öldürecek olan bahane aramaz. Kanı bozuktur zaten.

Allah rahmet eylesin.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Af edersiniz ama Böyle insan kılıklı hayvalar yüzünden futboldan soğuyorum...

Allah rahmet eylesin.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Lanet olsun böyle spora da rekabete de!

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
futbol bu arkadaşlar neden buralara geldik bu çocuğun annesi babasına yazık günah değilmi dün heryerde kavga dövüş vardı saha içinde dostluk barış olsa dışarı bu kadar sıçramaz ama daha saha içinde bir kaç tane kansız futbolcu başlatıyo bunları millet gaza geliyo yazık günah yaa :( bu hafta beşiktaş maçına gittim ordada beşiktaş taraftarı polisle çatıştı ufacık çocuklar biber gazı yedi kadınlarda hakeza aynı şekilde yemin ediyorum futboldan soğuyorum bu futbol taraftar gruplarının vatana millete ne hayrı var holiganlıktan başka çarşıymış ultraslanmış gfbymiş hangisi dostluk adına adım attı ..

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yazık günah bukadarınada pes. Bu nasıl bir aşşağlık psikolojisidirki bunu yapabiliyorlar aklım sırım ermıyor.

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Allah rahmet eylesin.

Ama niye Galatasaray vurgusu yapılmış haberde bunu anlıyamıyorum. Ortada gencecik bir can söz konusu, ama hala medya olayı taraftarlığa indirgeme peşinde. Bunu yapanın üzerinde Dünya kulüplerinden herhangi birinin formasıda olabilirdi, olay bu olmamalı, değil zaten. Öyle lanse etmeye çalışanlar utansın.

Bunu yapan Galatasaray'lıları kınamak yerine müfettiş gibi delil arama ve kendi takımını haklı çıkarma arayışına girmişsin. Çok yazık.

Aynısını Fenerliler Galatasaraylılara yapsa bir Fenerli olarak demediğimi bırakmazdım kendi taraftarıma ama siz bunu yapamıyorsunuz.

Yetmedi mi futbolu çirkinleştirdiğiniz? Leeds United taraftarı, Beşiktaş taraftarı şimdi de Fenerbahçe taraftarı. Kana doymadınız mı artık?

Holiganlık kötüdür. Bir kişinin yanlışı tüm camiaya mal edilemez. Ama Sorunu artık kendiniz de arayın. Elbruz46 'ın dediği gibi işin kolayına kaçmayın.

Allah, ölen kardeşimize rahmet eylesin. Ailesine sabır versin. Yapanlar hapiste çürür inşallah.

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yazıklar olsun. dün bu haberi duydugumdan beri futboldan soğudum ! allah rahmet eylesin.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Takımını savunanlar ;
önceki sene 12 yaşındaki çoçugu bıçakladılar (fenerli diye),7 yasındakı çoçugu (bıçakladılar fenerli diye)20 holigan bir baba bir oğulu sırf fenerbahçe forması var die kovaladığını biliyorum diger takımlar (fenerbahçe'de dahil)bu kadar kısas a kısas davranmıyor!
bilin yani bu mesajdan sonra kimseyle fener galata munasebetine girmicem dün anladım seviye farkını.