Fenerbahçeli oyunculardan alkışlanacak hareket

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin 88. dakikasında çok ilginç bir an yaşandı.

Video için tıklayınız...

24114250.jpg

Fenerbahçe’den müthiş centilmenlik

Karşılaşmanın 88. Dakikasında sakatlık nedeniyle duran oyun nedeniyle hakem Halis Özkahya topu Beşiktaş’a verdi. Siyah beyazlıların savunma oyuncusu Dany kurallara aykırı bir şekilde topu sektirdikten sonra kafasıyla kaleci Tolga’ya verdi. Bu durum üzerine hakem Halis Özkahya Dany’ye sarı kart gösterip Fenerbahçe lehine endirekt serbest vuruş verdi. Sarı lacivertli futbolcular müthiş bir centilmenlik ile topu kullanmayıp Alves'in isteği ile auta attılar ve durumdan faydalanmayı reddettiler. Fair Play’lik bu davranış Beşiktaşlı taraftarlar tarafından da uzun süre alkışlandı.

İşte karara hakem yorumları;

BÜNYAMİN GEZER: Endirekt kararı yanlış.

LALE ORTA: Top oyundayken topu kalecisine geçirmek için kafası, göğsü, dizi vb. ile kuralın uygulanmasını önlemek için bilerek hile yapılırsa, oyuncu tarafından Kural 12'nin hem metin hem de ruhunun uygulanmasını önlemek amacıyla ihlal yapılmıştır ve oyun endirekt serbest vuruşla yeniden başlatılır. Oyuncuya sportmenlik dışı davranıştan dolayı ihtar gösterilir. Bu pozisyonda kalecilerini topla elle oynayıp oynamamalarının bir önemi de yoktur.

ALİ KUNAK: Dany kaleciye pas kuralının ruhunu delmek amacıyla yapmış olduğu hareketten dolayı sarı kart gördü. Hakemin buradaki kararı doğru.

Hürriyet

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
şahsen vurmalarından yanaydım.
bayraklar marşlar her şey hazırdı...

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Slaven Bilic: “Hakemle ilgili konuşmak istemiyorum. Maçın akışına göre hakemlerin bir şeyleri düşünmesi gerekir. Her şeyi kuralına göre uygularsanız hakemin Sow’u da atması gerekirdi. Fenerbahçe sadece iyi bir takım değil ayrıca iyi insanlardan oluşan bir takım. Maç sonrası Ersun Yanal ve Caner Erkin’i tebrik ettim. İlk yarıdaki maçta da Caner’in bir jesti olmuştu. Bugünün futbol dünyasında böyle jestler fazla yaşanmıyor. Caner Erkin, takdir edilmesi gereken bir davranış yaptı.” http://www.bjk.com.tr/tr/haber/58824/

derbilbbb_2.jpg

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Beşiktaş'ın yenmesi bence daha iyi olurdu. Zaten şampiyonuz, Galatasaray 2. olmasın daha iyi.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Bilic'i gerçekten beğeniyorum.çok iyi bir hoca.elinde bu kadro ile anca bu kadar yapabilirdi.tebrikler.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Gökhan Gönül: "Bence o pozisyonda serbest vuruşu hak etmemiştik. O golle şampiyon olsaydık içimizde yıllarca yara olabilirdi."

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
[MENTION=74670]mazruf[/MENTION] hayrola neden ceza veriyorsun 1 önce konu Galatasarayla alakası yok sileceksen o mesajı sil 2 mesaj sileceksen bize bu mesajı yazdıran kişilerin mesajını sil.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
@mazruf hayrola neden ceza veriyorsun 1 önce konu Galatasarayla alakası yok sileceksen o mesajı sil 2 mesaj sileceksen bize bu mesajı yazdıran kişilerin mesajını sil.

Galatasaray'a atılan bir laf göremiyorum ben. Güzelim konuyu niye tartışma ortamına çekmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Galatasaray'a atılan bir laf göremiyorum ben. Güzelim konuyu niye tartışma ortamına çekmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum.

yukarı oku bu konun hic ve hic bir sebebi yok GALATASARAY burdan yazılması tahrik değilmi yukardaki mesaj bir daha oku olmadı bir daha oku adam orda GALATASARAY 2 olmasın diyecek biz GALATASARAYLI tarftarla cıkıp sen haklısın evet olmasın mı diyeceğiz.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar benim konuya girmemim sebebi aslında yazmam gereken macı hakkı beraberti demekdi bu futbol ile ilk 3-3 bitten mac gibi zevk yoktu olaysız bir derbi oldu ama girdiğimde konuya konuyla alakası olmayan GALATASARAY ismini duyunca kusurubakmayın nasıl siz taraftar olarak kendi takımınız adına söz hakkı düşüyorsa ve kendi takımınız ismi geciyorsa banada bu söz hakkı düşer amacım tartışmak cıkarmak değildi.
o caner'in hareket fair play adınaydı buna birşey demiyorum ama zaten silen mesajımın sonuna lafım sadece o arkadaşa diye yazmıştım @mazruf tebkim madem mesjaımı siliyorsan bana bu mesajı yazmaya mecbur burakan arkadaşın mesajınıda sil konu kendi konusuyla devam etsin dedim bu kadardır.