Fenerbahçe'de Değişmesi Gereken Şeyler

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Galatasaraylı olarak ve objektif şekilde görüş belirteyim ben de.

Bence sorununuz oyunculardan çok - tabii ki sorunlu, gönderilip yerine başkası alınması gerekenler var ama onlar yukarıda yeterince açıklanmış - teknik ve idari bölümde. Bu isimleri herkes yeterince iyi biliyor zaten. Önce bu kişilerin değişip, takımın hem saha içi, hem saha dışı yönetiminin sağlamlaştırılması, otoritenin sağlanması gerekir. Hocanın son maçlarda yaptığı kadro seçimlerinin yanlışlığı herkesin malumu zaten. Tamam kupada yarı finale kadar getirdi ama, siz tepki gösterecek olsanız da ben biraz şansınızın da yaver gittiğini düşünüyorum bu hususta. Sonra başkan, zaten artık ön yargılı olarak baktığı biri haline geldi. Psikolojik şekilde baskı altında bence. Bundan sonra doğru iş yapsa bile güveni geri kazanamaz bence. Arabasıyla yolda giderken 3-5 taraftarın istifa tezahüratlarına, arabasını durdurarak karşılık verecek bir başkan istemezdim ben takımımda. Zaten verdiği karşılık da yine hepimizin malumu.

Yabancı sınırlaması konusunda da, bence bu sınırlama kaldırılmalı ve artık AB uyruklu oyuncular yabancı sayılmamalı. Türk oyuncuların kazandığı para, başarısı düşer vs. deniyor ama bence bu da doğru değil. Eğer takıma - genel olarak tüm takımlar için konuşuyorum - yetenekli ve kadroda kendi yer bulabilen yabancı oyuncular gelirse Türk oyuncular da şöyle bir silkelenip daha çok çalışacaktır takıma girmek için, bu da doğrudan hem oyuncularımızın hem de milli takımın seviyesini yukarı çekecektir. Bence şu anki sistemde Türk oyuncular zaten öyle ya da böyle oynarım takımda diye düşünüp biraz kaçak güreşiyorlar.

Biraz uzun bir yazı oldu ama benim düşüncelerim böyle. Aksini düşünen varsa medeni bir şekilde tartışabiliriz.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Kişilere odaklanırsak kolaya kaçmış oluruz. Takım bazen çok iyi oynuyor, bazen hazır değilmiş görüntüsü sergiliyor. İstikrar sağlanmalı.
Eğer turu geçmiş olsaydık bu konu olmayacaktı ve kimse suçlu aramayacaktı. Bunu koyun önünüze. Birde böyle suçlu arayın.

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
-Öncelikle sol bek kesinlikle değişecek bu gerçek ne ziegler ne hasan 2 yönlü değil atak yapıyolarsa defans yok defans yapıyorlarsa atak yok ve dünkü maçta gördük sol tarafı koridor ettiler tabi canerinde etkisi yadsınamaz ama sol beklerimiz gerçekten vasatı aşamıyor.

-Sonrasında sağ beke alternatif lazım topuzu sağ beke çekerek bu işler olmaz adamın mevkisi bile belli değil bir stoper bir orta saha bir sağ bek oynuyor.

-Diğer konu volkan ya forma girmeli kilo vermeli yada kusura bakmasın kenara çekilmeli çünkü gerçekten dana gibi olmuş ve hareketlerinde artık ağırlık var terse kaldığı pozisyonlarda hiç hızlı dönemiyor yada yerde kaldığında hiç hızlı toparlanamıyor.

-Tek forvet bize göre asla değil çünkü organize değiliz bulursak bi yol gireriz olmazsa kısmet şeklinde oynuyoruz ya çok iyi bir oyun kurucu yada çift forvet şart çünkü forvetlerimiz çok yalnız.

-Stoch acilen takıma kazandırılmalı çünkü isabetli şut çeken kimse yok şut sadece vursun gol diye değil kaleciden seken top tamamlanabilir veya korner kazandırmaya yarayabilir

-ayrıca duran top kullanacak birisi kesin lazım alex varken adrese teslimdi duran toplar gittiğinden beri ciddi anlamda duran top organizasyonlarında sıkıntı çekiyoruz ki eskiden en büyük avantajımızdı duran toplar.

-En son olarak kesinlikle orta açmayı bilen kanat oyuncuları lazım kuytun ortaları iyi fakat denk gelirse 1 2 tane yoksa yine sowun mucize yaratmasını bekleriz

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Fenerbahçe ile ilgili yazmıyorum bunları, önce taraftarın zihniyeti değişmeli, 3 gün önce kral olan adamları , bugün satılacaklar listesine koyuyorsak ortada başka bi sorun vardır arkadaşlar, taraftar sahip çıkmazsa oyuncuya klübe, kim gelirse gelsin boşa, önce taraftar bi sahip çıkar takıma sonrası tartışılır. Genel olarak bu görüşüm takım bazında değil yanlış anlaşılmasın ltf.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Önce İki a gidecek.
Yoksa Futbolcunun, feriştahı gelse bu Kafayla Adam olamayız Maalesef...

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar futbolcuları kolay kolay harcamayın dün kral bugün rezil etmeyin demişsiniz. Çok haklısınız, Fenerbahçe'yi üç kulvarda da sonlara kadar bu oyuncular getirdi ama yeri geldi zorlanarak yeri geldi şans yardımı ile. Sadece Türkiye Kupasında rahat ilerledik.

Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'ı çok konuştuk. Ancak Aziz Yıldırım gidip Fikret Orman gibi uysal ve herkes tarafından saygı gören bir başkanımız olursa, eminim Fenerbahçe'ye karşı duyulan antipati daha da azalacak. (Bir aralar çoktu, azalmaya başladı..)

Aykut Kocaman, Alex ve Emre ile polemik yaşadı, Fenerbahçe iki yıldızını kaybetti. Belki Alex burada olsa şamiyonluğu kaybetmeyecektik. Takımdaki bariz en yetenekli adam olan Stoch'u bitirdi. Adamın transfer piyasası da bitti.

Futbolcular da yönetim kadar suçlu. Sahada Fenerbahçe'yi temsil edenler onlar. Kuyt boş kaleye goller kaçırıyor. Baroni ve Caner bir maç takımı sırtlıyor bir maç çok kötüler. Webo, saçma bir sarı kart ile deplasmanda takımını yalnız bıraktı. Bir forvet oyuncusunun savunma oyuncusu gibi kolay kolay karttan cezalı duruma düşmemesi lazım.

Sow'u çok seviyorum çok da güveniyorum. Takımın oyun düzeni Galatasaray gibi dikine oynamak olsa çok gol atardı biliyorum ama bu sistemde o da öne çıkamıyor. Takımını kurtaramıyor. İyi niyetli mücadele ediyorlar ama Sow, Kuyt ve Baroni iyi işleyen bir takımın iyi oyuncuları olabilir. Fenerbahçe gibi yıllarca Alex'in yetenekleri ile maç kazanmaya alışmış takımlarda, tek başlarına maç kazanıracak adamlar değiller.

Ziegler ilk sezonunda çok iyi oynuyordu. Ancak artık sahadan silinmiş. Bekir ise Yobo'nun yarısı değil.

Şöyle bakınca bu takım alın teri ile buralara kadar geldi. Mücadele etti tamam ama bu kadro değişmezse aynı sıkıntılar tekerrür edecek.

kgt1453

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yarı finale kadar geldiğimizde yönetimden top toplayıcısına kadar herkesi alkılayıp baştacı yapan ancak yenildiğinde yuhalayan Fenerbahçe taraftarının değişmesi gerek.

smoht

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fenerbahçemizin acil yırtıcı bir forvet sağlam bir ortasahaya ihtiyacı var selcukla mehmet topuzla olacak iş değil