Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Aziz Yıldırım'dan büyük müjde!

Fenerbahçe Futbol AŞ Başkanı Aziz Yıldırım, gündemi değerlendirmek üzere kulüp kanalı olan Fenerbahçe TV'de kısa bir açıklama yaptı.

"Bugün önemli gelişmeler var Fenerbahçe adına bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. İki yıldır yaşanan olaylar hepimizi üzdü üzmeye de devam ediyor. Tüm camiaya verdiği destekten dolayı teşekkür ediyor. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye devam edecektir. Tüm avukatlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı olsun"

[SDNTV]http://www3.sporx.com/flv/2013/07/18/7a92e41aac65268d845d70ef4aaaa93e.mp4[/SDNTV]

Sporx

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada "UEFA Tahkim Kurulu'nun Kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men yönündeki kararın yürütmesi CAS tarafından durdurulmuştur." denildi.

Haydi Hayırlısı.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
UEFA'nın Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye resmi bir yazı göndererek, "CAS'taki davadan şimdilik vazgeçin sizi ön elemelere alalım. 29 Ağustos'ta CAS'ta hızlı yargılama olsun, çıkacak sonucu herkes koşulsuz kabul etsin" teklifinde bulunduğu öne sürüldü.

CAS’a başvuran Beşiktaş ve Fenerbahçe davalarında flaş gelişme… UEFA’da yarın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi 3. ön eleme turu kuraları çekilecek. UEFA Tahkim Kurulu geçtiğimiz pazartesi günü iki kulübün itirazlarını reddedip, cezalarını onamıştı.

Temsilcilerimiz de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne başvurup, karara tedbir konulması talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine harekete geçen UEFA’nın bu konuda geri adım atıp, kulüplere bir yazı gönderdiği öğrenildi. CAS sürecinden aleyhina çıkacak bir kararla yüksek tazminat ödemekten çekinen UEFA’nın, Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye gönderdiği resmi yazıda “CAS’tan davanızı şimdilik çekin, sizi ön elemelere alalım. Daha sonra 21 ve 23 Ağustos’ta davalar yeniden görülsün. 29 Ağustos’ta hızlı yargılamayla karar açıklansın. Taraflar buradan çıkacak karara koşulsuz şartsız uysun. Eğer suçsuz olduğunuz kabul edilirse, elenmediyseniz Avrupa kupalarına bulunduğunuz konumdan devam edersiniz” teklifinde bulunduğu bildirildi.

Yazının kulüplere ulaştığı ve Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin cevap vermek için konu üzerinde düşündükleri belirtildi. Sarı-lacivertlilerin bu öneriye sıcak baktıkları kaydedildi. Bu arada Fenerbahçe’nin yerine Şampiyonlar Ligi’ne katılması beklenen Bursaspor’a da UEFA tarafından gönderilen yazıda “Siz şimdilik bekleyin. Fenerbahçe’den gelecek cevaba göre durumunuz belli olacak” ifadesi kullanıldığı vurgulandı.

Amkspor

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
[video=youtube;XYQoplc64Zw]http://www.youtube.com/watch?v=XYQoplc64Zw&feature=youtu.be[/video]

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. / FENER [] 18.07.2013 14:31:52

UEFA Tahkim Kurulu'nun Kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men yönündeki kararın yürütmesi CAS tarafından durdurulmuştur.

KAP

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yav ne oluyor kim ne yapıyor belli değil.. Olaylardan hiç bir şey anlamadım.. Şike yaptı mı yapmadı mı.. Tek tarafli mı yaptı tek taraflı şike mi olur... sonuç ne sağlıklı haber yok yeminle.. Hayır fanatik felan değilim amma merak ediyor insan..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Olayı yanlıs ankamayın sakın karar sadece durduruldu ve ıncelenecek...

CAS Cezayı durdudu ve kendı ınceleyecek ve yıne sıke den suclu bulursa busefer fb yerine gidemeyen takıma agır bir Ödeme yapmak zorunda kalıcak FB Kurtulduk sanmasınlar CAS Dosyayı ınceleyınce cezayı onayacaktır.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
cas yine namus davası oldu desene :D

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
hayırlısı olsun sonuçta yapmış bir rezillik cezasını çeksin acımayın bu adama

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
UEFA'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen Avrupa kupalarından men cezasından sonra iki kulüp de dün Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurdu. CAS, iki kulübe de bir yazı göndererek "Eğer acil yargılamayı kabul ederseniz sizi kura çekimine ve ön eleme turuna kabul ederim" dedi. Fenerbahçe de bu yazıyı dikkate aldı ve acil yargılamayı kabul etti. Bu nedenle de sarı-lacivertli takımı yarın yapılacak şampiyonlar ligi ön eleme turu kura çekimine dahil olacak....

İŞTE OLAYIN TÜM DETAYLARI

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) eski yöneticisi avukat Yunus Egemenoğlu, yaşananlar hakkındaki detayları NTV Spor'daki canlı yayında şu sözlerle açıkladı:

Fenerbahçe CAS'a başvurdu ve tedbir istedi. UEFA bu sabah CAS'a bir yazı gönderdi. CAS'ta iki dava şekli var. Olağan ve olağanüstü dava olmak üzere. İlki 8 ay sürebiliyor. Diğeri ise çok kısa sürede sonuçlandırılıyor. UEFA sarı lacivertli kulübe bunu sordu ve Fenerbahçe bu olağanüstü yargılama kararını kabul etti.

Böylece 21 ve 23 ağustos arası duruşma yapılacak, 28 Ağustos'ta da karar açıklanacak. Zaten 29 Ağustos Şampiyonlar Ligi Grup Kuralarının da belli olacağı tarih. Eğer Fenerbahçe ön elemelerde elenirse zaten bir önem arz etmeyecek çıkacak karar. Eğer Fenerbahçe ön elemeleri geçerse ve Cas cezayı onarsa Şampiyonlar Ligine Bursaspor katılacak.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/23756369.asp

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kısa sevinmelere alışkındır bu takım, iki bayram arası cas nikahı kıyılabilir :)

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Sdn Okuru Kuyruk acınmı Var .... nickinle yazsana kardeşim..

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
neyi çözemiyorlar hala anlamış değilim. eğer şike olayından eminler ise bu şike ile kazanılmış maçların sonucu olan puanların silinip alınan kupa vb şeylerin iade edilmesi ve şike olayını gerçekleştiren kişilerin futboldan uzaklaştırılması gerekmez mi ?

bunun yerine klüplere ve taraftarlarına ceza verilmekte. madem aziz yıldırım şike yaptırdı nasıl hala konuşabilir. yasalarda suçu veya suçluyu övme diye bir madde yok mu ?

insan emin olamıyor böyle kararlar verilince. bir ceza veriliyor bir durduruluyor. artık ne yapacaklarsa yapsınlar da fenerbahçem önüne baksın.

çünkü artık bu durum fenerbahçeyi ciddi bir şekilde çöküşe götürmekte. önce maddi anlamda düşüşler yaşanıyor önümüzdeki günlerde de prestij açısından çöküşler başlayacak. bir fenerbahçeli olarak cezanın tam olarak belirlenmesi ve fenerbahçenin cezası neyse çekip yeniden yapılandırmaya girmesi gerektiğini düşünüyorum.

eğer ki aziz yıldırımın dediği gibi olay bir karalama kampanyası ise o zaman iş hepten iğrenç bir hal almış demektir.

Bthnkdgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kisacasi Cas sizi alalim suan sizi almasak dosyanizi incelesek sucsuz iseniz uefa ya tazminat sorunu cikar en iyisi biz sizi alalim inceliyelim dosyanizi sucluysaniz katmerli ceza veririz ve hicbir tazminat hakkiniz olmaz sonucunda olayin acikcasi bu siz asil olayi görün cas feneri suclu bulursa katmerli bir cezadan öte zaten milletin diline düsmüstük Dünyanin en Aptal Yönetim kurulu olarak Tarihe Damga vururuz.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Mevzu Avrupa olduğu zaman, tek yumruk, tek bilek olmalıyız,
Kesinlikle Avrupada görmek istiyorum Hem Fenerbahçeyi hem de Kartalımı...

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Ceza gelirse kaldığı yerden Bursaspor mu devam edecek :S

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Taraflı ya da tarafsız olsun eminim bu olaylar hepimizi üzüyo. Ben de durumdan memnun değilim, kızıyorum, üzülüyorum. Hakaretlere başvurmak birbirimize sataşmak zamanı geri sarmaz veya olayların çözümüne bi katkı sağlamaz.

Hakaret etmek, huzur bozucu tartışma çıkarmak hiç hoş davranışlar değil, kaldı ki forum kurallarımıza göre cezalandırılması gereken durumlar. Hepinizi sağduyuya davet ediyorum. Yarın unutacağımız konular için birbirimizi kırmayalım, hakaret ve küfürden uzak duralım.