Fenerbahçe - Çaykur Rizespor Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Link

Profesör
Emektar
Katılım
26 Şubat 2007
Mesajlar
2,746
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında bugün Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Zico'nun karşılaşmaya 3'lü savunma ve çift forvetle çıkması bekleniyor.

Kadroda, sakatlıkları bulunan Deniz ve Tümer'in yanı sıra çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Serdar ve geçirdiği uzun sakatlık döneminin ardından henüz hazır olmayan Appiah ile Can ve İlhan yer almadı.

Zico'nun belirlediği 20 kişilik maç kadrosunda şu futbolcular bulunuyor: Volkan Demirel, Volkan Babacan, Kezman, Önder, Alex, Selçuk, Semih, Uğur, Lugano, Edu, Deivid, Yasin, Roberto Carlos, Vederson, Kemal, Kazım, Aurelio, Ali, Gürhan, Gökhan.

Antrenmanlarda takımı 3'lü savunma oynatan Zico’nun, Çaykur Rizespor maçında yeni bir sistemle sahaya çıkacağı belirtildi.

Kaynak
 

warkortali

Profesör
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
Fenerbahçenin çayuu datlumudurr acabaa daa başarılar çaykur rize spora :)
 

RuNaL

Dekan
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
merak ediyorum acaba nasıl bi mac olacak eğer tutarsa intere karşıda aynı taktikler cıkar
 

cacar

Profesör
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Inter maçında da böyle oynarlarsa?

Turkcell Süper Lig'de 5. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda Çaykur Rizespor'u konuk etti. Uzun aradan sonra 3-5-2 sistemine dönen F.Bahçe Ç.Rizespor ile 1-1 berabere kaldı, sergilediği futbol ile taraftarlarını üzdü. G.Birliği OFTAŞSpor ile Ankara'da 1-1 berabere kalan F.Bahçe'de üst üste ikinci puan kaybı yaşandı. Çanlar Inter maçı öncesi F.Bahçeli futbolcular için çalıyor...

Ç.Rizespor 13. dakikada Rodriguez ile öne geçerken, F.Bahçe'de bu gole cevap 37. dakikada Kezman'dan geldi. Bu dakikadan sonra top hakimiyetini ele geçiren Fenerbahçe 90 dakika boyunca sahada birbirinden farklı 11 kişinin oynadığı bir takım görüntüsü içindeydi. F.Bahçe bu beraberlik ile birlikte ligde 5 hafta içinde 3. puan kaybını yaşadı ve puanını 8'e çıkardı. Çaykur Rizespor ise puanını 4'e yükseltti.

Sarı-lacivertli ekipte akıllar Çarşamba günü oynanacak Inter maçında...

Ve 3-5-2'ye dönüldü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Çaykur Rizespor karşılaşmasında sistem değişikliğine giderek, takımını 3'lü savunma ve çift forvet düzeninde sahaya sürdü. Fenerbahçe'yi genelde 4'lü savunma ve tek forvet düzeninde oynatan Brezilyalı teknik adam, hafta içinde yapılan çalışmalarda da denediği gibi Çaykur Rizespor maçında takımını 3'lü savunma ve çift forvet düzeninde oynattı. Sarı-lacivertlilerin dünyaca ünlü sol beki Roberto Carlos orta alanın solunda görev yaparken, forvette Deivid-Kezman ikilisi yer aldı.

Ali Bilgin'e 11'de şans...

Zico, sezonun geride kalan 4 haftalık bölümünde yalnızca 1 maçta ilk 11'de yer verdiği Ali Bilgin'i, Çaykur Rizespor karşısında da ilk 11'de sahaya sürdü. Zico, genelde ilk 11'de şans tanıdığı Tümer ve Deniz'in sakatlıkları nedeniyle ilk 11'de Ali Bilgin'e görev verdi. Daha önce ligin 2. haftasında, yedek oyuncuların şans bulduğu Gaziantepspor mücadelesinde ilk 11'de yer alan Ali, Çaykur Rizespor karşısında da kadroya girdi.

Kemal kadroda yok

Fenerbahçe'de, sakatlıkları bulunan Tümer ve Deniz'in yanısıra, kaleci Serdar, Appiah, Can, İlhan, Kemal ve Gökhan da maç kadrosunda yer almadı. Brezilyalı çalıştırıcı, Brezilya Milli Takımı kampından döndükten sonra maç öncesi dün ve bugün antrenmana çıkan Edu'ya da ilk 11'de yer verdi. Zico'nun, ligin 4. haftasındaki Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçında ilk 11'de görevlendirdiği Kemal, Çaykur Rizespor karşısında 18 kişilik kadroya giremedi.

Çaykur Rizespor teslim olmadı

Saracoğlu'ndaki mücadelede ilk yarıda maça iyi başlayan Ç.Rizespor F.Bahçe'nin kalesinde baskı kurmasını engellerken, orta sahayı kalabalık tutmayı ve zaman zaman hızlı ataklar ile sarı-lacivertli kalede etkili olmayı tercih etti. 13. dakikada Rodriguez bir anlık F.Bahçe savunmasının boşluğundan yararlanarak topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra F.Bahçe Ç.Rizespor karşısında top hakimiyetini tamamen eline alsa da istediği baskıyı kuramadı. Net gol pozisyonları bulmakta zorlanan F.Bahçe Kezman ve Roberto Carlos'un frikikleriyle etkili olmaya çalıştı. 37. dakikada ise Deivid ceza sahasında Kezman'ı iyi gördü. Sırp futbolcu Turkcell Süper Lig'de yeni sezonda ilk golünü kafa vuruşuyla kaydetti. F.Bahçe beraberliği sağladıktan sonra devre sonuna doğru Ç.Rizespor kalesine yüklenmek istedi ama devre 1-1 eşitlik ile bitti.

Top hakimiyeti var, tribünler sessiz, Fenerbahçe sessiz...

İkinci yarıda top hakimiyetini maçın başlamasıyla eline alan F.Bahçe Kezman ile bir çok net gol pozisyonundan yararlanamazken, 3'lü savunmanın ortasında oynayan 5 orta sahanın birbiri ile uyumlu bir şekilde ofansif zenginlik yaratamaması sorunuyla karşılaştı. Alex eski sisteme göre top almakta ve tehlike yaratmakta daha pasif kalırken, Aurelio'nun ceza sahası önündeki çabaları yeterli değildi. Zico'nun ilk 11'de görev verdiği Ali Bilgin sağ kanatta maç boyunca vasat bir performans çizerken, F.Bahçe savunmasının Ç.Rizespor karşısında zaman zaman çok açık vermesi gözlerden kaçmadı. Özellikle Roberto Carlos'un orta alanda bulunmasıyla ofansif anlamda sol kanatı iyi kullanan F.Bahçe defansif anlamda eski maçlara oranla daha sağlam bir görüntü çizemedi.

3'lü savunmanın sancıları, ofansif boşluklar...

F.Bahçe'de orta alanda Zico'nun önemli görevler verdiği Selçuk ise maçta etkili bir performans çizemedi. Teknik direktör Zico Ali Bilgin ve Selçuk'un kötü performansına 72 dakika dayanabildi ve oyuna Colin Kazım ve Gürhan'ı aldı. Colin Kazım oyuna girdikten sonra topla buluştuğu ilk dakikada ceza sahası içinde kaleci Gonzales ile karşı karşıya kalsa da çaprazdaki vuruşu yan ağlara takıldı. Dakikalar ilerledikçe F.Bahçe'nin Kadıköy'de kendi evinde de oynama avantajıyla Ç.Rizespor kalesinde çok etkili bir baskı oluşturacağı bekleniyordu ama gerçekleşmedi. Ç.Rizespor savunması 90 dakika boyunca dikkatliydi.

3'lü savunmanın F.Bahçe cephesindeki zaafları, tribünlerdeki boşluğun ve sessizliğin takım üzerindeki etkisi, ateşlenmeyen ve bal yapmayan arı görünümündeki F.Bahçe maçın genel görüntüsü içinde sarı-lacivertli ekibin çehresini oluşturuyordu. F.Bahçe, Çaykur Rizespor karşısındaki kopuk görüntüsünün yanında sergilediği durgun futbol ile Çarşamba günü oynayacağı ve Şampiyonlar Ligi serüvenini başlatacağı kritik maça kadar oldukça eleştirilecek gibi gözüküyor. F.Bahçe - Inter Milan maçı Çarşamba günü 21.45'de Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak.

kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/79956/
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
yazık oldu fener'e :D

o kadar transfr, o kadar para...

neyse, yurtdışında adam gibi oynasın da burda rezil olsa da olur. hatta iyi olur

:D

 

RuNaL

Dekan
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
troy sataşma zaten derdimiz büyük bi de seninle uğraşmayalımmm
 

gokhans19

Profesör
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
1,632
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
( Lütfen konu ile ilgisi olmayan mesaj yazmayın )
 

RuNaL

Dekan
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
Troy dedi ki:
RuNaL dedi ki:
troy sataşma zaten derdimiz büyük bi de seninle uğraşmayalımmm

abi haksızsam haksızsın de ama :D

abi haksız olmayabilirsin ama ne o gs resmi biri de bjk resmi eklemiş girmeyelim burda fanatik konulara cıkamayızzz hadi canımm benimmmm
 

alperveli

Profesör
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
1,125
Reaksiyon puanı
48
Puanları
38
( Lütfen konu ile ilgisi olmayan mesaj yazmayın )

 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
inter maçını kaybetsin Zico gider bu sonuçtan sonra ;) bir Fenerahçeli taraftar olarak memleketim Rizenin bu zor günlerinde bir puan almasına sevindim ;) darısı cimcom bjk maçlarına :p
 

m1903

Profesör
Katılım
15 Ağustos 2007
Mesajlar
2,870
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
artık 3 büyüklerden başka bir takım tutmanın zamanı geldi bence :( İş yok 3 büyüklerde.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst