Fenerbahçe 2013-2014 Sezonu Formaları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
qqqbw.jpg

ftaniitim4_35609_3985025.jpg

ftanitim_35609_3985366.jpg

ftanitim2_35609_3985519.jpg

2013- 2014 Efsane Çubuklu Forma

Fenerbahçe Kulübü’nün ilk amblemi, Fenerbahçe burnunda ışık saçan beyaz fenerdi. Gücünü köklü geçmişinden alan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ilk logosu olan fenerin yansımaları, 2013 – 2014 sezonunda Efsane Çubuklu Forma’nın tasarımına farklı bir geçiş tekniği ile yansıtıldı. Fenerin ışığının gücü formanın bütününde sarıdan başlayıp laciverte geçerek klasik “Çubuklu” konseptiyle birleşti ve modern bir tarzda kendisini yeniledi. Yeni sezonda Efsane Çubuklu Forma, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ilk amblemini oluşturan fenerin ışığından ve kulübün köklü tarihinden güç alarak, yepyeni ve modern bir yorumla taraftarların beğenisine sunuluyor. Efsane Çubuklu Forma’da kullanılan metal efektli logolar da yenilikçi bir detay.

2013 – 2014 Deplasman Forması

2013 – 2014 sezonunun Deplasman Forması, kullanılan ana renk olan beyazın saflığı ve gücünü de arkasına alarak Fenerbahçe'nin dokuz şubesini formanın üzerine gofre çizgilerle taşıyor ve Fenerbahçe’nin sadece bir futbol kulübü değil, spor kulübü olduğu gerçeğinin altını çiziyor. Dokuz şubeyi temsil eden tasarımıyla Deplasman Forması futbolcuların her deplasmanda, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bünyesindeki diğer branş sporcularının gücü ve heyecanıyla, kendilerini evlerindeymiş gibi rahat hissetmelerini sağlıyor.

2013 – 2014 Taraftarın Gücü Forması

Taraftarın Gücü Forması ile taraftarın, Fenerbahçe Spor Kulübü’ nün mazisi ve sporcularıyla birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü’nün en önemli güç kaynağı ve varoluş sebebi olduğunun altı çiziliyor.

2013 – 2014 sezonu için özel olarak tasarlanan Taraftarın Gücü formasının göğüs kısmında Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda her maç öncesi geleneksel hale gelen sahnelerden biri olan ve özel bir müzik eşliğinde tribünlerin topluca atkılar eşliğinde büyük bir coşkuyla yaptığı bir seremoninin fotoğrafı yer alıyor. Taraftarların hep birlikte atkılarını havaya kaldırarak ritim tuttuğu bu sahne forma üzerinde modern bir şekilde stilize ediliyor. Maviden sarıya geçişli renk ve çizgilerle detaylandırılarak oluşturulan “kalkan ve zırh” yapısıyla, sahada kulüpleri için mücadele eden sporcuların Fenerbahçe Spor Kulübü’nün büyük taraftarının desteği ve koruması altında olduğunun mesajı veriliyor. Sahada galibiyet için mücadele eden futbolcuların tribünlerde onlara birlikte terleyen, tek vücud olan Fenerbahçeli taraftarın Gücünü göğüslerinde taşıyacak olmaları bu formanın ana temasını oluşturuyor.

adidas teknolojileri futbolcuların performansına performans katacak

Fenerbahçe’nin uluslararası adidas model ve teknolojileri uygulanarak hazırlanan formalarında özel kumaşlar ve teknolojiler kullanıldı. Kumaş üzerinde uygulanan adidas ClimaCool® teknolojisi ile spor sırasında vücudun en çok ısınan bölgeleri tespit ediliyor, özel tasarlanmış havalandırma kanalları ile iç ve dış hava akımı oluşturuluyor. Böylece vücudun kuru ve serin kalması sağlanıyor. Futbolcuların vücut ısıları 90 dakika boyunca ideal seviyede tutularak, dayanıklılıkları artırılıyor. adidas formalarda kullanılan FORMOTIONTM teknolojisi ise sunduğu özel kıvrım ve kesimlerle sporcuların doğal hareketlerini destekliyor ve performansı artırıyor.

Fenerbahçe Futbol A Takımı 2013/ 2014 Futbol Sezonu maç formaları, 25 Temmuz itibariyle tüm adidas satış noktaları ve Fenerium mağazalarında 110,00 TL’lik satış fiyatıyla Fenerbahçe taraftarlarının beğenisine sunulmuş olacak.

Fenerbahçe

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
1006288_507887442624734_1652967135_n.jpg

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
BP8XsjqCUAA8Ofs.jpg

BP8YNCaCAAIz6NJ.jpg:large

BP8Zp-xCMAEQCWT.jpg:large

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Adidas çok bozmuş kendini, iyiki nike kullanıyoruz.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Abi geçen seneden bi kaç çizgi dışında ne farklar var? renkler bile aynı. Genel renkler bile aynı yerlerde kullanılmış. Harbiden kötü. Bi beyaz daha şık. Güzelim çubuklu formayı ne hale getirmişler.

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Formalar inanamayacağım derecede çok kötü bu kadar kötü tasarıma sahip formalar nasıl bir araya geldi anlamıyorum. Bu formayı tasarlayan arkadaş bir zahmet bir daha elini sürmesin bu işlere, güzelim çubuklu formamızı ne hale getirmişler...

Chriminal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eski formalar güzeldi bu sene yapmamışlar !

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Biraz tasarımı farklı olmuş. Bence hoş :)

ftaniitim4_35609_3985025.jpg

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Valla ben Beyaz forma hariç diğerlerini beğenmedim.
Hele ki Çubukluyu katletmişler Resmen.

Reaksiyon puanı
10,327
Valla ben Beyaz forma hariç diğerlerini beğenmedim.
Hele ki Çubukluyu katletmişler Resmen.

aynen!
çubuklu tam bir saçmalık.
lacivert çok koyu, içini karartıyor insanın yav.
sadece beyaz forma güzel.

bu formaların tasarımını yapan adamın galatasaraylı olduğundan şüphe ediyorum! :D

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
aynen!
çubuklu tam bir saçmalık.
lacivert çok koyu, içini karartıyor insanın yav.
sadece beyaz forma güzel.

bu formaların tasarımını yapan adamın galatasaraylı olduğundan şüphe ediyorum! :D

GS'li olsa bu işten para kazanıyorum diye bu kadar kötü yapmaz. Bence stajerin birisine yaptırmışlar :P

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Birde neden hep Adidas.
Bu senede git,Puma olsun.Nike olsun.
Değişiklik iyidir yav.:)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
çubukludan ne istediniz insafsızlar... sinir oldum.

Lhuki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Geçen seneki formaları ufak tefek rütujlayıp bu sene önümüze koydular tam bir fiyasko

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
GS'li olsa bu işten para kazanıyorum diye bu kadar kötü yapmaz. Bence stajerin birisine yaptırmışlar :P

Kesinlikle katılıyorum sana. Bırak Galatasaray'lısını, Trabzon'lusu bile kasıtlı olarak bu kadar kötü yapmaz.

Fenerbahçe'nin Adidas'tan ve şu saçma tasarımcılardan kurtulması lazım. Artık kötü forma istemiyoruz.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Çubuklu giderek blur'laşıyor :D

Şu formalara bir hikaye uyduruyorlar ya. Okumasını çok seviyorum. Heyecanlı oluyor. :)

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
formalar yakından güzelmiş arkadaşlar..

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Çubuklu haricindekileri pek beğenmedim.
Hayırlı olsun.

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bende beyazı beğenmedim, öğle arası gidip bakacağız beğenirsem çubuklu yada taraftarın gücü bu ikisinden birini almayı düşünüyorum

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Fenerbahçe taraftarının forma isyanı!

fenerbahce_taraftarinin_forma_isyani13747456450_h1054462.jpg

Çubuklu, lacivert ve beyaz olarak çıkan yeni sezon formaları taraftarların eleştirilerine neden olurken tasarımcılar istifaya davet edildi. Fenerbahçe'nin forma tasarımlarında başrol oynayan Abdullah Kiğılı'yı eleştiren taraftarlar Kiğılı'nın gelecek sezon forma tasarımlarına karışmaması görüşünde birleşti.

Çeşitli web sitelerinde formaların yeniden tasarlanması için imza kampanyası başlatılırken, yeni formalar sosyal medya üzerinden ağır eleştiriler aldı. Twitter ve Facebook'un yanı sıra Fenerbahçeli taraftarların yoğun olarak buluştuğu nokta olan antu.com'da formalar için hakarete varan yorumlar yapıldı.

ÇUBUKLU İSYANI

Fenerbahçe burnunda ışık saçan beyaz fenerden esinlenerek yapılan çubuklu forma taraftarları hayal kırıklığına uğratırken, üzerinde taraftar silüeti bulunan lacivert forma da eleştiri oklarının hedefi oldu. Taraftarların en az tepki gösterdiği forma ise deplasman için hazırlanan beyaz forma oldu.

Çubuklu formanın geçişli tasarımını beğenmeyen taraftarlar iç saha formasını çubuklu ruhuna aykırı olarak yorumladı.

Taraftar silüetli lacivert formanın da tasarım yoksunu olmasından dert yanan sarı-lacivertli taraftarlar kulüpten açıklama bekliyor.

Haber7