Fenerbahçe 1 - 0 Orduspor - Spor Toto Süper Lig 1. Hafta

Mirack1907

Dekan
Emektar
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
5,371
Reaksiyon puanı
57
Puanları
48
Yaş
36
news_manset_resim_fm_Sevinc_FB018.jpg


Fener modaya uymadı


Fenerbahçe, rakiplerinin kayıpla başladığı ligde bir sürprize daha izin vermedi, seyircisiz maçta Orduspor'u tek golle geçti: 1-0

Sarı lacivertliler özellikle ilk yarıda çok zorlandığı maçı Cristian'ın golüyle kazandı, ilk haftayı üç puanla kapattı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Shakhtar Donetsk ile yapılan özel maçta taraftarın neden olduğu saha olayları sebebiyle 2 maç seyircisiz maç oynama cezası alan sarı-lacivertli ekip, Orduspor önünde seyircisinden yoksun mücadele etti.

Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal ve Orhan Şam, sezonun ilk lig maçında Orduspor'a karşı kadroda yer almadılar. Öte yandan Fenerbahçe'nin 18 kişilik maç kadrosundan sağ kasığında zorlama bulunan Özer de çıkarıldı. Fenerbahçe'nin transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği futbolculardan sadece Reto Ziegler, Orduspor'a karşı ilk 11'de forma şansı buldu. Öte yandan bu sezon da kiralık olarak kadroya dahil edilen Yobo da 11'deli yerini aldı.

Ligin yeni ekibi Kadıköy'de oyuna olduça cesur başladı ve Fenerbahçe kalesinde tehlikeler yarattı. Galatasaray'dan kiralanan Culio önderliğinde iyi ataklar gerçekleştiren Karadeniz ekibi, Fatih Tekke'nin son vuruşlardaki etkisizliği sebebiyle skor avantajını yakalayamadı. 26. dakikada boş kaleye topu yuvarlamayan Fatih, bu pozisyondan iki dakika sonra ceza sahası içinde müsait durumda istediği vuruşu yapamadı. Fenerbahçe 31. dakikada tecrübesini konuşturdu ve rakip savunmanın bir anlık durgunluğundan yararlanıp golü buldu. Mehmet Topuz'un kaçırdığı Semih, boşta olan Cristian'ı gördü ve Brezilyalı oyuncuya topu boş filelere yollamak kaldı. Ancak Orduspor golden sonra moralini bozmadı ve ilk yarının son 10 dakikasında Fenerbahçe'yi kalesine hapsetti. Ligin yeni ekibi son vuruşlardaki etkisizlik nedeniyle beraberliği yakalayamadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında skoru korumayı bilen Fenerbahçe, savunmasını daha sağlam tuttu ve karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Bu arada Semih'in bir vuruşunda direkler gole izin vermedi.


FENERBAHÇE-ORDUSPOR:1-0
STAT: Şükrü Saraçoğlu
HAKEM: Yunus Yıldırım

FENERBAHÇE: Volkan, Bekir, Yobo, Bilica, Ziegler , Mehmet Topuz, Cristian, Selçuk, Dia (Dk. 64 Caner), Alex, Semih (Dk. 64 Bienvenu)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

ORDUSPOR: Saso Fornezzi, Garcia, Sedat, Yalçın, Emre(Dk. 85 Selçuk), Gosso, Dalmat (Dk. 70 Riberio), Onur(Dk. 76 İrfan), Culio, Stancu, Fatih Tekke
TEKNİK DİREKTÖR: Metin Diyadin

SARI KARTLAR: Dk. 13 Dalmat, Dk. 23 Sedat (Orduspor), Dk. 81 Bilica (Fenerbahçe)

GOL: Dk. 31 Cristian (Fenerbahçe)


Maçın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğünde sona erdi.

Kaynak
kad.jpg


Sessiz çığlık: 1-0

Fenerbahçe ilk haftanın kapanış maçında Orduspor'u 1-0 mağlup etti ve sezona 3 puanla başladı.


Spor Toto Süper Lig'de ilk haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, ligin yeni takımlarından Orduspor'u 1-0 mağlup etti. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçın tek golü 31. dakikada Cristian'dan geldi.
Fenerbahçe bu galibiyetle 3 puanı hanesine yazdırırken, Ordu ilk maçında puanla tanışamadı.

İLK CİDDİ ATAK GOL OLDU...
Fenerbahçe, Orduspor karşısında pozisyon bulmakta zorlandığı maçta geliştirdiği ilk tehlikeli atakta golü buldu. 31. dakikada Mehmet Topuz'un ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Semih Şentürk, geriden gelen arkadaşı Baroni'nin önüne al da at dercesine topu gönderdi. Baroni de boş kaleye rahat bir şekilde topu gönderdi. 1-0.

İLK GOL AZİZ YILDIRIM'A...
Fenerbahçe'nin, Spor Toto Süper Lig'de Orduspor ile oynadığı maçın 31. dakikasında Cristian'ın attığı gol, Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan başkan Aziz Yıldırım'a hediye edildi.
Brezilyalı futbolcu Cristian Baroni, takımının bu sezonki ilk golünü attıktan sonra yedek kulübesine doğru koştu. Üzerinde Aziz Yıldırım'ın fotoğrafı bulunan bir t-shirt giyen Sezer Öztürk'ün yanına giden Baroni, bu t-shirtü kendisinden alarak, basın mensuplarına ve kameralara gösterdi. Brezilyalı futbolcu böylece takımının bu sezondaki ilk golünü başkan Aziz Yıldırım'a armağan etmiş oldu.

FATİH TEKKE ZOR OLANI YAPTI...
Süper Lig'in yeni takımlarından Orduspor ilk yarıda daha etkili olan taraftı. Gosso, Dalmat, Culio ve Fatih Tekke ile gelişen ataklarda mor-beyazlılar, Fenerbahçe savunmasına zor anlar yaşattı. 22. dakikada gelişen pozisyonda ise Fatih Tekke inanılmaz bir golü kaçırdı. Sol kanattan Culio'nun sol kanattan ceza sahasına kestiği top kaleci Volkan'ı da geçti, Fatih Tekke, kaleye 3-4 metreden topu üstten auta gönderdi.

İKİNCİ YARIDA TEMPO DÜŞÜK...
Fenerbahçe ile Orduspor arasında oynanan mücadelenin ikinci yarısında düşük tempoda bir maç oynandı. İki takım da hücumda beklenen hareketliliği gösteremezken, gol pozisyonu sayısı da oldukça azdı. Fenerbahçe, çok net pozisyonlar bulamasa da oyunun kontrolünü elinde tutan taraftı. Bunda Brezilyalı yıldız Alex de Souza'nı payı çok büyüktü.

ALEX'TEN MÜTHİŞ RÖVAŞATA...
Sahanın en etkili isimlerinden olan Alex, 81. dakikada jeneriklik bir gole imza atacaktı ancak Orduspor kalecisi Fornezzi buna izin vermedi. Ceza sahasında havalanan topu Alex de Souza rövaşata ile ağlara göndermek istedi, çok güzel bir vuruş yaptı ancak Fornezzi iyi bir refleks ile topu son anda kornere çeldi.

SAKATLAR KADRODA YOK...
Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal ve Orhan Şam, sezonun ilk lig maçında Orduspor'a karşı kadroda yer almadılar.

Gökhan, Emre ve Serdar'ın milli takımlarda sakatlanmasının ardından hafta içinde antrenmanda Orhan da sakatlanınca, sarı-lacivertli ekip Orduspor karşısında bu 4 futbolcusundan yoksun kaldı.
Fenerbahçe'nin 18 kişilik maç kadrosunda sağ kasığında zorlama bulunan Özer de yer almadı. Teknik direktör Kocaman, sakatların yokluğunda Volkan Demirel'in kaleyi koruduğu kadrosunda savunmayı Bekir, Yobo, Bilica ve Ziegler'den, orta alanı Mehmet Topuz, Cristian, Selçuk ve Dia'dan kurarken, ileri uçta da Alex ve Semih yer aldı.

ZIEGLER 11'DE, BIENVENU İKİNCİ YARIDA...
Fenerbahçe'nin transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği futbolculardan sadece Reto Ziegler, Orduspor'a karşı ilk 11'de forma şansı buldu. İsviçreli futbolcu Ziegler, ilk kez bir maçta sarı-lacivertli formayı giyerken, Young Boys'tan transfer edilen Henri Bienvenu ise ilk maçta yedekler arasında karşılaşmaya başladı. Kamerunlu forvet 64. dakikada Dia'nın yerine oyuna dahil oldu.
Eskişehirspor'dan transfer edilen Sezer Öztürk de yedekler arasında yer alırken, sarı-lacivertli takımın bu sezon kadrosuna kattığı Orhan ve Serdar sakatlıkları nedeniyle kadronun dışında kaldılar.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
17. dakikada şık bir hareketle Yalçın Ayhan'ı geçen Alex'in ceza sahasına girmeden yaptığı sert vuruşta, top üsten auta gitti.
22. dakikada soldan atağa kalkan ve ceza sahasına kadar giden Culio'nun ortasında, kaleciyi de aşan topu kale önünde Fatih Tekke oldukça müsait durumda auta göndererek önemli bir fırsatı kullanamadı.
27. dakikada ceza sahası içinde Dalmat'ın pasıyla topla buluşan Fatih Tekke'nin şutunda, defanstan seken meşin yuvarlak yandan az farkla kornere gitti.
31. dakikada Fenerbahçe, Cristian'ın golüyle 1-0 öne geçti. Mehmet Topuz'un ara pasıyla Orduspor defansının arkasına sarkan Semih Şentürk, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu Cristian'a bıraktı ve Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağa boş kaleye gönderdi: 1-0.
42. dakikada Dalmat'ın ara pasıyla sağdan ceza sahasına giren Gosso'nun sert şutunda, top yandan auta çıktı.
Maçın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğünde sona erdi.

Kaynak

 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Maçın bir bölümünü radyodan dinledim. Seyircinin tezahüratı duyuluyordu.
 

Lhuki

Asistan
Katılım
7 Ekim 2010
Mesajlar
312
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Tebrikler Fenerbahçem :) Ah bide şu Alex'in rovaşatası gol olacaktı varya tadından yenmezdi :p
 

Erdem-FB

Dekan
Katılım
25 Ağustos 2009
Mesajlar
5,746
Reaksiyon puanı
28
Puanları
38
Tebrikler Fenerbahçem Güzel maçtı.

Hakem illet etti.

Alex'in rövaşatasına çok şaşırdım gol girseydi süper bi gol olurdu.

Bakalım inş. yenilmeden gider.
 

Mirack1907

Dekan
Emektar
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
5,371
Reaksiyon puanı
57
Puanları
48
Yaş
36
Maçta Orduspor üstünlüğü vardı desek yanlış söylemeyiz sanırım. Atak olarak ta daha baskın ve net ataklar yaptılar. Nedense Fenerbahçe Dk 75 den sonra tempo da düşüş yaşıyor buda rakibin çok fazla atak yapmasına olanak sağlıyor. Son dakikalarda beraberlik olabilir diye bile düşündüm. Yeni transferlerden Yobo zaten takıma alışkın olduğu için sorun olmadı. Ziegler çok güzel destek verdi son dakikalarda oda oyundan düşme yaşasada yeni transfer gibi durmuyordu. Bienvenu oyuna girdiği ilk dakikalarda çok heyecan yaptı sonrasında oda uyum sağladı.

Tebrikler Fenerbahçe'm :)
 

muratflash

Rektör
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113
Haa şöyle alın terimizle alalım maçlarımızı öyle şike mike bizi bozar yavv delikanlıyı bozar böyle şeyler...
 

moon5

Asistan
Katılım
10 Ağustos 2011
Mesajlar
108
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bir Fenerbahçe klasiği...şanlı tarihiyle bir Dünya takımı...ayak takımı anlamaz bundan!..
 

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Nihat Özdemir in açıklamalarını dinledim. Digitürk almaya davet ediyor. :D
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Az önce Nihat Özdemir güzel bir açıklama yaptı.

"Fenerbahçe taraftarından stada takımlarını desteklemeye gelmelerini, takımını ve konuk takımı iyi şekilde ağırlamalarını, takımına zarar verecek girişimlerden kaçınmalarını istiyorum."

"Şampiyon olmuş takımlar dahil tüm kulüplerin en büyük gelirlerinden biri Lig TV gelirleridir. Başta Fenerbahçe taraftarı olmak üzere herkesi Lig TV'ye üyeliğe davet ediyorum."

Öyle böyle değil, Lig TV'nin iyi reklamını yaptı.

---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:27 ----------

Nihat Özdemir in açıklamalarını dinledim. Digitürk almaya davet ediyor. :D
Rıdvan Dilmen'de "Nihat Özdemir herkesi Sabancı zannediyor. Kombine al, taraftar kartı al, Lig TV al..."
 

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Az önce Nihat Özdemir güzel bir açıklama yaptı.

"Fenerbahçe taraftarından stada takımlarını desteklemeye gelmelerini, takımını ve konuk takımı iyi şekilde ağırlamalarını, takımına zarar verecek girişimlerden kaçınmalarını istiyorum."

"Şampiyon olmuş takımlar dahil tüm kulüplerin en büyük gelirlerinden biri Lig TV gelirleridir. Başta Fenerbahçe taraftarı olmak üzere herkesi Lig TV'ye üyeliğe davet ediyorum."

Öyle böyle değil, Lig TV'nin iyi reklamını yaptı.
Digitürk aşırı para kaybetti üyelik iptalleriyle açıklama normal birde kulübün maddi durumundan bahsetti, Amatörden profesyonel sporcularımıza ücretleri günü gününe yatmaktadır hiçbir bankaya borç olmadığını söyleyip sonlandırdı. : )
 

REİS_FB

Asistan
Katılım
5 Eylül 2011
Mesajlar
220
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
fenerbahçenin futbolunu beğenmedim ama elimizden bu kadar geliyor, süratlı futbolcumuz, oyunu yönlendiren emre yok, yan toplardan çok iyi ortalar ypabilen gökhan gönül yok, bide türkiyenin en iyi defans oyuncusu luganonun gitmesiyle, ortasaha ve defans çok boş kalıyor, fenerbahçeye lugano gibi bir oyuncu lazım acil. emre ve gökhan gönülünde bir an önce iyleşip sahalara dönmesi lazım. FENERBAHÇEYİ TEBRİK EDİYORUM kazanmayı bildik.
 

1907

Profesör
Katılım
4 Temmuz 2011
Mesajlar
2,463
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Yobo ve Alex çok iyiydi.

Asların gelmesiyle beraber bir değerlendirme yaparız.Şuan konuşulacak bir şey yok...
 

Mirack1907

Dekan
Emektar
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
5,371
Reaksiyon puanı
57
Puanları
48
Yaş
36
[video=youtube;Hju9S1w9uR0]http://www.youtube.com/watch?v=Hju9S1w9uR0&feature=share[/video]
 

Whisper1907

Profesör
Katılım
15 Haziran 2009
Mesajlar
4,512
Reaksiyon puanı
24
Puanları
0
Lig tv spikerine “Ertunç bu maç seyircisiz değil miydi ? Nerden geliyo bu ses ?” dedirten Fenerbahçe taraftarına saygılar sevgiler. :D
 

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
biraz daha hatta iyi bir oyun bekliyordum ama galibiyet iyidir.
 

blackmamba07

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2011
Mesajlar
1,320
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
dün akşam FENERBAHÇE seyircisi ''neden takım tutulur?'' sorusuna en güzel cevabı verdi. tebrikler FENERBAHÇE...
 

lauset

Doçent
Katılım
1 Ağustos 2009
Mesajlar
599
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Bir Ordulu olarak üzüldüğümü belirtmek istiyorum :)
 

lauset

Doçent
Katılım
1 Ağustos 2009
Mesajlar
599
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Orduspor Süper Ligimize Ülke Futbolumuza katkı sağlayacakdır inş..
 
Üst