Fener mi ne Feneri ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kardeşlerim kırkyılda bir olacak olay benim başıma geldi.Saat bugün saat 10 yani iki buçuk saat önce dışarı çıktım kola ekmek falan alacaktım.Mahallenin serserileri ve Fenerbahçe holiganları karşıma çıktı bağarıyorlar slogan şarkı ... ben aldırmadım ilerledim.

Üstümde Fenerbahçe t-shirt ü var yürüyorum onların üzerinde de forma var .Baktım serserilerden biri liseden eski arkadaşım gördüm.Ne bakıyosun ulan dediler daldılar 5 kişilerdi bıraktım elimdekileri marketteki ve fırındaki adamlar çıktı fırsat bildim tabi durumu o eski arakadaşa yapıştım tuttum boynunu bıçak çıkardı diğerleri fırıncılar daldı hemen araya marketteki adam bekliyor.Ayırdılar bizi onlar holiganlığa devam gözdağı verir gibi hemen karşı binaya oturdular bana doğru atıyorlar sloganları o eski arkadaş uyardı o da fenerli dedi yapmayın etmeyin.Sustular özür diledik karşılıklı olay tatlıya bağlandı.

Hadi üzerimde GS forması olsaydı ne olacaktı öldürecekler miydi ?

Budan sonra stada gitmeyi bırakın bir kenara beş kuruşluk yardımım olursa namerdim.Benim bizim yardımlarımızla bu ş...fsizler stad dolsun diye beleş maç izleyecekler bende para vericem hadi ordan...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bende fenerbahçeliyim. bu holiganlara destek çıkanları lanetliyorum. umarım sporda şiddet yasasıyla birlikte bunlardan kurtuluruz.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Başlığı görünce şöyle bir espri bekledim fener mi ne feneri fener ne arala züber ligde :D :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Geçmiş olsun, Allah'tan başka insanlar da varmış ve o bıçağı kullanamamışlar. Allah korumuş :)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
onların takım holiganı falan değiller aslında serserilik yapmak için fırsat arayan 3-5 tane zibidi.Kusuruma bakma ama eski arkadaşım dediğin kişi adam olsaydı hiç böyle şeyler olmazdı oda onlar gibi 5 kuruş etmeyen birisi yazık vallahi böyle olaylar duymak bizim gibi genç yaşta çocukların kendini böyle harcamaları üzüyor beni.

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Geçmiş olsun, başına neler gelebilirmiş Allah korumuş. Her şeyin fazlası zarar. Adamların gözü nasıl dönmüş ki kendi takımından olan adama bile bıçak çekebiliyor ya bu ne tür bir zihniyet! "O da fenerli yapmayın arkadaşım aa ne ayıp! X takımlı olsa tamam hadi öldürürüz de..!!!?"

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
geçmiş olsun kardeşim, İnşallah şu yasa çıkarda bu gibi ş...fsizler aoğır cezalar alır.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Fenerbahçeliler ne bakıyorsun diye Fenerbahçeliye saldırıyor, tribün birliğine, bağlılığına hayran kaldım :D

Geçmiş olsun bu arada tabi :)

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
malesef sokak böyle kendini bilmezlerle dolu :( Neyseki izmirde hiç karşılaşmadım bu tiplerle, bıçaklarla çıksalar aynen topuk :D

Reaksiyon puanı
10,315
kardeş, öncelikle büyük geçmiş olsun. üzüldüm gerçekten. spor'u, takım tutmayı adeta bir din haline getiren bu üç-beş yobaz soytarının yaptığı çirkeflik bir asrı aşkın şerefli ve koca bir tarihi olan kurumu ilzam eder mi kardeş?! ki, adını sildirmek istiyorsun. bu tür insanlıktan çıkmış haydut ve eşkiya takımı hemen bütün kulüplerin içinde vardır maalesef. ne ki bunlar istisnadır ve maalesef ki varlar! sade fener için değil, her kulüp için geçerli bir baş ağrısıdır bu... ve bu eşkiya takımı beşiktaş da, galatasaray da var mebzul miktarda... ama var diye ne beşiktaş, ne galatasaray ve ne de fenerbahçe camiaları bunlara bakarak ilzam edilemez, haksızlık olur bu. benim çevremde de bu türden bi kaç tane kafayı sıyırmış galatasarayı tuttuğunu söyleyen eşkiya var ama, onların varlığı galatasarayın kurumsal kimliğini kirletmeye yetmez elbette. zaten bu adamlardan en çok şikayetçi olan ve nefret eden de yine gerçek galatasaraylı dostlarımızdır.

keza bizim bünyemizde de var olan bu asalak takımı, gerçek fenerbahçelilerin dayanışması ile, onları dışlaması ile zaman içinde kurtulunabilecektir inşaallah diyorum.

kulüp listesinden isminizin çıkarılması isteğinizi duymadım diye kabul ediyorum.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
kardeş, öncelikle büyük geçmiş olsun. üzüldüm gerçekten. spor'u, takım tutmayı adeta bir din haline getiren bu üç-beş yobaz soytarının yaptığı çirkeflik bir asrı aşkın şerefli ve koca bir tarihi olan kurumu ilzam eder mi kardeş?! ki, adını sildirmek istiyorsun. bu tür insanlıktan çıkmış haydut ve eşkiya takımı hemen bütün kulüplerin içinde vardır maalesef. ne ki bunlar istisnadır ve maalesef ki varlar! sade fener için değil, her kulüp için geçerli bir baş ağrısıdır bu... ve bu eşkiya takımı beşiktaş da, galatasaray da var mebzul miktarda... ama var diye niye beşiktaş, ne galatasaray ve ne de fenerbahçe bunlara bakarak ilzam edilemez, haksızlık olur bu. benim çevremde de bu türden bi kaç tane kafayı sıyırmış galatasarayı tuttuğunu söyleyen eşkiya var ama, onların varlığı galatasarayın kurumsal kimliğini kirletmeye yetmez elbette. zaten bu adamlardan en çok şikayetçi olan ve nefret eden de yine gerçek galatasaraylı dostlarımızdır.

keza bizim bünyemizde de var olan bu asalak takımı, gerçek fenerbahçelilerin dayanışması ile, onları dışlaması ile zaman içinde kurtulunabilecektir inşaallah diyorum.

kulüp listesinden isminizin çıkarılması isteğinizi duymadım diye kabul ediyorum.

Aynen katılıyorum, takım ismi önemli değil. Bıçak çekecek kadar gözü dönmüş bu insan müsveddelerine tüm takımların taraftarları tepki gösterirse bu arkadaşlar da bu soytarılıkları yapacak ortamı bulamaz.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
sırf bunlar yüzünden futboldan soğudum zaten :@

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sağolun arkadaşlar...

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Maalesef bu gibi kişiler belli başlı bir takıma özgü değil sadece. Her rengi mevcut. Sizin üstünüzde de FB tişört'ü olmasına rağmen size saldırmışlar, herhalde elemanlar uçuş modundaydı o sırada. :D

Üzerinizde GS forması olsaydı, durum sizin o an karşılaştığınızda vereceğiniz tepkiye göre değişirdi bence... Bu gibi durumlarda akıllı davranmak gerek, ters bakışlar atınca kavga kaçınılmaz tabi, bu yüzden yapılan tezahürata istemeden de olsa katılarak ''bakın bir GS'li olarak sizi destekliyorum '' mesajı vermek gerek, bu durumda bırakın kavgayı, omuzlara alınmanız bile garanti :D Olur ya benzeri durumla karşılaşırsanız aklınızda bulunsun :D

Şaka bir yana bu kişilerin stadlara gelmemesi için bir çok tarafın elinin taşın altına sokması gerekiyor. Emniyet, bu ve benzeri kişileri tamamen temizlemeli, özellikle maç günü stadların yanına bile yaklaştırmamalı, ama maçta yapabileceği şeyleri stadyum atmosferine dönen, maç yayını yapan yerlerde de yapabilirler, bu nedenle en büyük iş emniyete düşüyor...

Klüp yönetimleri de bazı şeylerden feragat ederek, bu kişileri stadlardan kazımalı ve özellikle bedava bilet, deplasman maçı organizasyonları ve klüp üzerinden sağlanan rant'ın önüne geçmeli. Özellikle deplasman maçlarından sonra, taraftar adı altında maçlara giden bu ve benzeri kişiler için, futbolcular ve yöneticiler ''muhteşem taraftarımız'' vs derse, bu kişilerinde takım hakkında söz sahibi olduğunu düşünmeleri, yaptıkları her türlü taşkınlığa rağmen, işlerini doğru yaptıklarına inanmaları çok doğal...

İşin bireysel olarak size düşen kısmı ise, aklı başında, takımını desteklemek amacıyla, maça gitmenin takıma bir katkı olacağını düşünerek, stadı böyle ipi kopuk, çakallara bırakmamak, teslim etmemektir. Ve en önemlisi, bir kaç kendini bilmezin yaptığının cezasını bütün bir camiaya kesmemektir.

Ehh, son modaya uyarak, Bank Asya maçına gitmem dersen, o başka tabii :D Geçmiş olsun...

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sonuçta baktığım adam eski arkadaşım sert bakışta atmadım.Yanındakiler üzerime geldiğinde haysiyetsiz herfi olduğu yerde bekledi.Arkadaşlarını kaybetmek istemedi yazık eskiden beraber kağıt attığın insanları bu halde görmek kötü...

Reaksiyon puanı
10,315
bu arada, bişey daha hassaten hatırlatmak istiyorum.
bu hasta ruhlu psikopatları her hangi bir takım ismi ile yanyana getirmemek lazım diye düşünüyorum.
bu kişiler sadece büyük camiaların formasını giyerek kendilerine aidiyet payesi vermek suretiyle kendilerini adamdan, insandan saydırmak isteyen şahsiyeti gelişmemiş paranoid kişiliklerdir. onları fenerli, galatalı, bjk'lı diye anmak hakkaten bu kurumlara yapılabilecek en büyük haksızlıktır. bu hasta ruhların takımı olmaz çünki, sadece bi yerlere yapışarak tutunmaya çalışırlar.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Zamanında Galatasaraylı taraftarlarla omuz omuza maç izlerdik.
Sonra araya polis kordonu eklendi.
Sonra rakip takım taraftarı stada bile alınmamaya başlandı.
Sonra Fenerbahçe Avrupa Kupası maçında iki Fenerbahçeli taraftar grubunun arasında polis kordonu gördüm.
Stadyumda maç izleme olayını çoktan bıraktım.
Canlı olarak bile izlemiyorum.
Araya nifak tohumlarını ekenler, kaidelerine kına yakabilirler.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Geçmiş olsun 1907.

erkofb

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Egitim seviyesi yerlerde olan bir ülkenin genclerinden,de bu beklenir zaten

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
FB artık eskisi gibi olmaz sizce?
Neye göre olmayacak? Ne bakımdan değerlendirdiğini biraz açarsan biz de fikirlerimizi beyan edebiliriz... Geçmiş olsun 1907, böyle bir olayın başına gelmesi üzücü... Fantomanın da yazdığı gibi son yıllarda bi saçmalık aldı başını gidiyor ayrıca. Ben de nice zamandır maça gitmiyorum, hatta futbol muhabbetlerine bile nadir katılıyorum. Herkes şaşırıyor, ne oldu sana diyor. Ne oldusu mu var be adam, tat mı bıraktınız ki..! Haa, şöyle de bi durum var ama, onlar sadece katıldığım etkinliklerin,muhabbetlerin tadını kaçırdılar. Belki maçlara gitmiyorum, belki yapılan muhabbetlere katılmıyorum ama hala seviyorum be abi ;) Kendi kendime bile olsa, seviyorum ;)

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
eskisi gibi tadı kalmadı diyorum yani takım sevgisi kalmaz diye düşündüm sadece....

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
içten bir cevap yazmışım o zaman :) takım sevgisi kaybolmaz, kişiler yargılanır ama takım her daim gönüldeki tahttadır ;)

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gelebilir, yüksek ihtimallidir. Acele hareket etmeyeceklerdir ama.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Zamanında Galatasaraylı taraftarlarla omuz omuza maç izlerdik.
Sonra araya polis kordonu eklendi.
Sonra rakip takım taraftarı stada bile alınmamaya başlandı.
Sonra Fenerbahçe Avrupa Kupası maçında iki Fenerbahçeli taraftar grubunun arasında polis kordonu gördüm.
Stadyumda maç izleme olayını çoktan bıraktım.
Canlı olarak bile izlemiyorum.
Araya nifak tohumlarını ekenler, kaidelerine kına yakabilirler.

Hocam o bahsettiğin güzel günlerin son dönemlerini çocuk olarak görmüş, yaşamış birisiyim... Önce stadları polis kordonu ile yarı yarıya böldüler, sonra rakip takımlara sadece stadın en kötü bölümünü verdiler, ve en sonunda stadlara rakip takım seyircisi alınmayacak durumlara kadar geldik...

O gördüğünüz iki sözde taraftar grubunun ayrılmasının tek sebebi kesinlikle rant paylaşımında yaşadıkları sorun. O ayrışmanın benzerini onlarca kez gördüm. Bu durumun tek sebebi rant'ı yaratan yöneticilerdir. Eğer o gün, o iki sözde taraftar grubu olmasaydı başka iki sözde taraftar grubu olacaktı onların yerinde...

Galatasaraylı ve Beşiktaşlı arkadaşlarımla, kardeşlerimle stadda beraber yan yana maç izlemenin keyfini çok iyi biliyorum, ama yıllardır maç günleri beraber yiyip içiyoruz, stada kadar beraber gidip stad yakınlarında ayrılmak zorunda kalıyoruz, maçtan sonra birbirimizi bulabilirsek buluyoruz, bulamazsak tek başımıza dönüyoruz. İnanılmaz kötü oluyorum eski günleri yaşayan birisi olarak.