Fedorada Compiz Fusion Kurulumu

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Compiz Fusion görselliğinin Fedora’ya yüklemek için Fedora 8-9-10-11-12 sürümlerinin tamamında 3-4 kodla compizi kullanabiliyoruz.Bu kodlar compiz fusion 0.8.3 yani en gücel sürümü için.1 haftadır kullanıyorum.
fedora9big.jpg

Öncelikle Kde için bu kodları;
su
yum install ccsm emerald-themes compizconfig-backend-kconfig fusion-icon-qt emerald compiz-fusion libcompizconfig compiz-bcop compiz compizconfig-python compiz-fusion-extras compiz-kde compiz-manager
Gnome için bu kodları;
su
yum install ccsm emerald-themes compizconfig-backend-gconf fusion-icon-gtk emerald compiz-fusion compiz-fusion-gnome libcompizconfig compiz-gnome compiz-bcop compiz compizconfig-python compiz-fusion-extras compiz-fusion-extras-gnome
Hem gnome hem kde için bu kodları;
su
yum install ccsm emerald-themes compizconfig-backend-kconfig compizconfig-backend-gconf fusion-icon* emerald compiz-fusion compiz-fusion-gnome libcompizconfig compiz-gnome compiz-bcop compiz compizconfig-python compiz-fusion-extras compiz-fusion-extras-gnome compiz-kde compiz-manager
Sırasıyla çalıştırıyoruz.
En son compiz güncelleştirmelerini kontol etmemiz ve yüklememiz için gerekli kod;
wget http://blogage.de/files/9124/download -O compiz-check
chmod +x compiz-check
./compiz-check
Bunlarıda konsola yapıştırdığımızda Sistem sekmes altından Compiz Fusion ikonuna(mavi bir küp üzerinde beyaz ok)
tıklayıp compiz i etkinleştirmiş oluyoruz.Düşük sistemli bilgisayarlarda sistemi kasabilir.Kısa bi yazı oldu ama güzel oldu (:
Forum Linki
Serdar Tutal

Kaynak: FedoraTR

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
14
kız linux'u gibi saçma bir tabir vardır fedora için :D
bunu da niye söyledim bilmiyorum ama :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bence en kısa zamanda SELinux'u çıkarmaları lazım :)

---------- saat 22:04 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:32 eklenmişti ----------

Yani içinden çıkarmaları lazım :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Fedora gibi en çok kullanılan dağıtımlardan biri için ıyk diyene, sen Linux'tan bir şey anlamamışsın derim başka bir şey demem.