Fedora game spin kurmak istedim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sireno52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sireno52

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Selam arkadaşlar hep içimde bir uhte dir :) fedora yi kurmak ama ne hikmet ise bir turlu kuramadım bana kurulumu çok zor geldi Ubuntu ya nazaran zor ve karmaşık geçen günde fedora game spin indirdim 4 küsür GB bir iso dosyasiy di Windows üzerinden rufus uygulaması ile USB belleğe bot etmek mi deniyor yoksa yazmak mi bilmiyorum USB belleğe yazdim ne hikmet ise USB belleğe yazılan 2 küsür GB. PC ye kurmaya çalıştım kurulum ekranı geliyor sonra siyah bir ekra sol üst köşede yanıp sonen bu _ işaret çıkıyor en az 1 saat bekledim olmadı sinir bozucu bir durumdu acaba yanlış uygulama ilemi USB ye yazdım farklı bir uygulamami gerekiyor yoksa sadece DVD diskemi yazmalimiyim

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Öncelikle aşağıdaki sayfayı bir okuyun. kurma konusunda endişeniz varsa virtualbox ta önce sanal olarak kurun sonra normal kurulum yaparsınız.

sireno52

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Öncelikle benim PC de 1 TB SSD 2 TL sabit harddisk var ssdye Windows 10 kurdum 2 TB hardiskide Windows 10 da D:diski yaptım bir tane de 2 tb hardiskim daha var oda sabit onada fedorayi kurma derdindeyim Ubuntu yu veya deepin linux veya pardusu bu harddiske Rahatlikla kurabiliyorum ama ne hikmetse fedorayi kuramadım ben PC yi açtığımda F11 e basıyorum burda hangi harddiske hangi işletim sistemini yuklediysem o işletim sistemini seciyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada verdiğin adreste Windows üzerinde fedora kalıbının USB. Belleğe hangi uygulama ile yazıldığı söylenmiyor inşallah balena etcher ile yazılmıyor düz zira bu balena etcher USB belleği pert ediyor artık onu kullanmaya korkar oldum

Son düzenleme:

sireno52

Asistan
Reaksiyon puanı
66
tamam sen bahsettığin uygulamayı indırdim ve windowsa kurdum usb bellege kurmak istedğim de söyle bir hata veriyor

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

iblah60

Asistan
Reaksiyon puanı
482

sireno52

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Şu an PC de fedora kurulu benim merak ettiğim Ubuntu da ek sürücule olayı fedorada da varmı Ubuntu da ekran kartının kurulumu nu çok basit hale getirmislerdi bir de Ubuntu daki app store olayı yokmu cok aradım bulamadım synaptik paket yönetici var sadece fedorada ismi farklı tabi