Fedora 12 Constantine Alpha 1 Çıktı

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bilimhaberleri_1162539839_FC6_Login.jpg

Jesse Keating, Fedora 12'nin ilk alpha sürümünü duyurdu. Kod adı "Constantine" olan Fedora 12'nin alpha sürümü, GNOME 2.27.90 beta ve KDE 4.3 masaüstü ortamlarını sunuyor.
Red Hat Inc. sponsorluğunda Fedora projesince üretilen özgür ve açık kaynak kodlu işletim sistemi Fedora'nın 12 Alpha sürümü, pek çok yeni web kameraya destek veriyor. Zira Fedora en fazla donanım desteğinin kendisinde olduğunu iddia ediyor.

Fedora bu yeni sürümünde birçok yenilik ve güncelleme ile birlikte geliyor, PulseAudio ses sistemini güçlendiren Fedora aynı zamanda güç yönetim sistemini de değiştirmiş ve en zayıf noktası olan codec desteğini arttırmış. Bunun dışında Paket ve Network yönetim sistemlerinde de değişiklikler var

Sistem, geliştirilmiş ağ yöneticisiyle özgür yazılımları yükleme işini daha da kolaylaştırmış. Fedora 12 Alpha hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını okuyabilirsiniz.

Fedora 12 Alpha edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

* Yansılar
* Torrent

Fedora hakkında kısa bilgi

Fedora, Fedora Projesi'nin ürettiği Açık Kaynak kodlu bir Linux dağıtımıdır.Red Hat Linux un devamı olarak adlandırılabilecek Fedora Core hiçbir kar amacı gütmeyen bir organizasyon tarafından üretilmektedir. Her ne kadar bir zamanlar efsane olan Red Hat kadar büyük bir popülerliği yoksa da Linux dünyasının en sevilen ve en başarılı dağıtımlarından biridir. Mandriva veya Suse kadar olmasa da oldukça güncel paketlere sahip Fedora onlardan daha sağlam ve kararlı bir dağıtım olması ile ünlüdür. Fedora, varsayılan olarak GNOME masaüstü kullanır ayrıca KDE ve Xfce masaüstlerini de seçenek olarak sunar.

Not: Kendileri pek önerdiğim bir linux sürümü değildir, çünkü denediğim 10'a yakın sürümden en kötüsüydü:lol: Zaten ismi de gıcığıma gitti Constantine:devil2:
Ama yine de denemek isteyenler için haberini vereyim dedim:thumbup: