Fedora 11 çıktı

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Linux dünyasında majör dağıtım olarak nitelendirilen ve Red Hat firmasının sponsorluğunu yaptığı Fedora projesinin son ürünü olan Fedora 11 bugün yayınlandı.Daha önce iki defa ertlenen bu sürüm çıkış tarihi, son belirtilen tarihten iki gün önce kullanıma sunuldu.

Temel masaüstü tercihini GNOME'dan yana kullanan dağıtımın KDE'li sürümü de mevcut.

Çeşitli yükleme seçenekleri sunan dağıtım bir çok işlemci mimarisine de destek veriyor..

sisteminize ve size uygun olan yükleme medyasını buradan:

Fedora Project

Yükleme Rehberini buradan indirebilirsiniz.(maalesef henüz türkçesi yok,hazırlayıp gönderceğim ama kabul ederler mi bilmem :)

Fedora Project, sponsored by Red Hat

bu arada belirteyim ben de henüz indiriyorum.Hem KDE hem de GNOME sürümünü kullanıp deneyimlerimi sizinle paylaşmaya çalışırım.

not:Lİnus Torvalds da (linux çekirdeğinin yazarı ve Linux'un isim hakkı sahibi) FEdora kullandığını belirtmişti geçenlerde bir röportajında.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
güzel bir işletim sistemi gerçekten.sanal pc de denemeyi düşünüyorum.bunlar da fedora 11' den ekran görüntüleri:

boot-ext4.jpg

install-ext4.jpg

gpg-error.jpg

pacman-collection.jpg

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Linus a kim ödeme yaparsa onu kullanıyor zaten KDE kullaniyordu trolltech nokia ya satilmadan önce gnome gerizekalilar içindi.... trolltech satildi kde ye berbat dedi çok karmaşık bir yapıya ulaşmışmış vs. şimdide RedHat deneği olduğunu söylüyor he :) onu hayranlikla takip eden kitle varya şimdi onlarda fedora kullanacak RedHat da büyük bir geridönüş sağlayacak