FBI, Kaspersky’a karşı önlem alıyor

Bu konuyu okuyanlar

fragger

Exemplary Сasual Dating Genuine Females
Cezalı
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,060
Puanları
113
FBI’ın Rus istihbaratı adına çalıştığını iddia ettiği Rus antivirüs geliştiricisi Kaspersky’ın ABD pazarındaki işleri zorlaşıyor.

ABD hükumeti tüm kamu kurumlarında Kaspersky ile bağlantılı tüm ürünlerin kaldırılması emrini verdikten sonra şimdi de FBI’ın özel sektör firmalarının Kaspersky ürünlerini kullanmayı bırakması için şirketleri birebir ziyaret ettiği ortaya çıktı.

upload_2017-8-20_17-43-21.png


Büyük şirketlerin yöneticilerine özel brifingler vermeye başlayan FBI müfettişleri, özel sektöre Kaspersky’ın Rusya istihbaratı için çalıştığını ve ABD ulusal güvenliği için büyük bir tehdit olduğunu anlatıyorlar.

Kısa süre önce Ukrayna’da elektrik sisteminin çökmesiyle sonuçlanan siber saldırının da Rus istihbaratının işi olduğunu düşünen FBI; ülkedeki kritik özel şirketlerin bir an önce Kaspersky ürünlerinden uzaklaşması gerektiğinin altını çiziyor. FBI’n özel sektör temsilcileri ile görüşmelerinin ise, Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiğine yönelik şüphelerin soruşturulmaya başladığı 2017 başından beri devam ettiği de ortaya çıktı.

Bir diğer deyişle ABD’de şu anda Kaspersky’a karşı tam anlamıyla bir cadı avı başlatılmış durumda ve devlet de Kaspersky’ı ülkede istenmeyen şirket olarak görüyor. Bunun cevabı olaraksa Rusya’nın bazı ABD şirketlerini ülkeden çıkmaya zorlayacağı düşünülüyor. Kısacası, Üçüncü Dünya Savaşı cepheden önce şirketler üzerinde çıkabilir.

FBI, Kaspersky'a karşı önlem alıyor - TechInside
 

eronis

Müdavim
Emektar
Katılım
25 Mart 2016
Mesajlar
5,389
Reaksiyon puanı
4,382
Puanları
113
O zaman biz de Apple ve Microsoft ürünlerini kullanmayı bırakalım ? Onlar için bırakılmış bir dünya arka kapı yok mu ? Kendileri yapınca iyi... :mad:
 

kunkami

Öğrenci
Katılım
15 Ağustos 2017
Mesajlar
65
Reaksiyon puanı
3
Puanları
8
Yaş
22
her antivirüsün bir karı olcak tmm ama bu şekilde değil :D:D
(not:telde kaspersky vardı sildim ama iyi iş görüyodu)
size tavsiyem malwerbyte en sağlam 2. antivirüs programı
(1.bitdefener ama malwerbyte daha iyi gibime geldi)
 
Üst