IThelp
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 19

öz konusu resim arşivleyen kullanıcılar olduğunda en zor olan, genişleyen arşivinize
koyacağınız resmin zaten var olup olmadığını, var ise olanın yeni kopyalayacağınızdan kaliteli olup olmadığını tespit etmektir. Bu ücretsiz programla yine bir soru işaretine daha veda edebilirsiniz.Sizler için araştırıp denedeğimiz ücretsiz yazılım sayısı günden güne artıyor. Bugün de, bir çok kullanıcı için bazen ciddi problemlere dönüşen veri kirliliğini bir koldan temizlemeye başlayacağız. Özellikle resim arşivleyen kullanıcılar, bazen indirdikleri resimlere bakarken bir resme birden fazla baktığını sezmeye başlarlar. Ne kadar düzenli kopyalayıp, ne kadar kategorilere ayırsak da genişleyen arşivler birden fazla kopyası olan resimleri bulmayı işkence haline dönüştürüyor. İşte böylesi saç baş yoldurtan durumlarda devreye hiç çekinmeden bu ücretsiz programı sokabilirsiniz.
VisiPics adındaki bu küçük program, seçtiğini klasörler içerisinde sadece isim olarak değil aynı zamanda görüntü olarak da birbirlerine en fazla benzeyen resimleri bulup sergiliyor. Size ise sadece fazla resimleri silmek kalıyor. Performans olarak da oldukça iyi olan yazılım 70 Gb lık karma datayı 18 dakika gibi kısa bir sürede tarayarak tüm kopyaları sergiledi. Güle güle kullanın.
İNDİR
http://download.cnet.com/windows/media-management/?tag=404

1. Adım : Öncelikle taratmak istediğiniz klasörü seçin
2. Adım : Daha sonra resimde gösterilen tuşa basarak klasörleri tarama bölgesine çekin.
3. Adım : Resimde gösterilen tuşa basarak taramayı başlatın
İpucu : Solda çıkacak olan kopyası olan resimlere önizleme yapmak için farenizi sadece resmin üzerine götürmeniz yeterli. Tıklamaya gerek yok.