Faturalı Avea'dan Hangisine Geçmeli?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Merhabalar SDN ahalisi,

Annem Avea faturalı hat kullanıyor. Bir sene önce 1 yıllık taahhütle Avea'nın kamu tarifesine geçmişti ve 1 yıl boyunca her yöne 400dk + tarife içi ücretsiz konuştu. Taahhüt süresi biter bitmez her yöne 400dk'yı iptal ettiler ve ufak bir fatura şoku yaşandı çünkü ne bir sms geldi ne bir arama falan. Neyse artık şu anki tarifesinde her yöne dakika bulunmadığı için tarife değişikliği yapmak istiyoruz.

Önümüzde iki seçenek var: ya Avea içinde yeni bir tarifeye geçeceğiz ya da numara taşıyıp başka bir operatöre geçeceğiz fakat aylık fatura en fazla 21-22TL olsun ya da faturasız hat için de aynı miktarda yükleme ile kullanılsın istiyoruz.

Ben Avea'nın sitesinden tarifelere baktım. Ama zaten faturalı olduğumuz için saçmalıktır ki o tarifeler bize daha pahalı.
Şöyle ki mesela S.E.Ç. 500 var:

Numara taşıyanlara: 20TL
Faturasızdan geçenlere: 20TL
Yeni hat alanlara: 20TL
Faturalı Avealılara : 30TL (Saçmalığa bak, Avea faturalı kullanıyorsan üvey evlatsın)

Diğer tarifelerde de aynı durum söz konusu ya daha pahalı ya da bu tarife Avea Faturalılara açık değildir diyor.

Sizlere iki tane sorum olacak:
  1. Avea faturalıdan faturasıza geçmek için sanırım 20TL ücret alıyormuş, bu doğru mu?
  2. Numarayı başka bir operatöre taşımak istediğimizde ne kadar ücret ödüyoruz veya ödüyor muyuz?

Lafı fazla uzatıyorum sanırım; kısacası biz yeni bir tarife arıyoruz ve aylık ödenen 22TL'den fazla olmasın ve her yöne makul dakika içersin. Avea veya diğer operatörler ya da faturalı - faturasız olması hiç önemli değil. Önerilerinizi ve sorularıma cevaplarınızı bekliyorum.

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bimcell geç kardeş oda avea zaten 250 dk 10 tl ve ay içinde istediğin kadar 250 dk alabiliyorsun.ne demek bu hemen açıklayım bu ay çok konuştun 2 tane 250 dk alıp 500 dk 20 tl verirsin.diğer ay az konuşursun 250 dk ile 10 liraya çıkarırsın ayı.

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Geçenlerde hiçbir ücret ödemeden Avea'ya numaramı taşıdım.

Sanırım bütün operatörler faturalıdan faturasıza geçerken belli bir miktar ücret alıyor.
Vodafone'a 49 TL(İki dönem faturası) ödemiştim...:cursing:

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Oww bu çok iyiymiş ya. [MENTION=39630]mustifanci[/MENTION] teşekkürler, ciddi ciddi kafama yattı bu :) Numara taşımada ücret falan ne kadar ödeniyor bir de bu faturalı mı oluyor faturasız mı?

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Vodafone'a gel Eren. :)

25 lira yüklüyorsun, 2000 dk veriyor. 25 liraya da hiç dokunmuyor.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Vodafone'a gel Eren. :)

25 lira yüklüyorsun, 2000 dk veriyor. 25 liraya da hiç dokunmuyor.

Güzelmiş ama hattı annem kullandığı için ona en uygununu arıyorum. 10TL'ye 250dk ona yeter yetmezse bile en fazla ödeyeceği tutar 20TL. Şu an için bu pakete kafam yattı, daha uyguna gelen daha iyisi varsa onu düşünebilirim. :D