"Fatih Terim istifa etmeli"

Fatih Terim istifa etmeli mi?


  • Kullanılan toplam oy
    10

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
Erman Toroğlu milli takım teknik direktörü Fatih Terim'i sert bir dille eleştirdi.


Erman Toroğlu'nun köşe yazısı:

Facia ‘geliyorum’ dedi

Uzun yıllardır Türk Milli Takımı'nın oynadığı futbolu, bu kadar kişiliksiz, bu kadar ruhsuz, bu kadar şahsiyetsiz görmedim. Fatih Terim, EURO 2008'e takımı çok iyi hazırlamış, maçların uzatmalarında bile kazanan düzgün bir Milli Takım yapmıştı.

Ama aynı Fatih Terim, şu andaki Milli Takım'ın oynadığı zavallı futbolun da mimarıdır.Çünkü üst üste o kadar büyük hatalar yaptı ki facia 'geliyorum' dedi. Aslında dünkü maçın 55. dakikadan sonra iki tane özeti var:

Birincisi Fatih Terim, oyuncu değişikliklerini, "Fazla fark yemeyeyim" diye yapmaya başladı.

İkincisi ise İspanyollar, 3-0'dan sonra zaten maçı bıraktı.

Zavallı futbol oynamadık, zavallı top oynadık. Aslında Türk futbolunun bir şeye ihtiyacı var ama bunu halledemiyoruz. Neye? Köklü bir değişikliğe...

Fatih Terim geldiğinde kartvizitine "Türkiye Futbol Direktörü" yazdırdı. İyi güzel de bu Türkiye Futbol Direktörü'nün sınırları neydi? Yarışmacı teknik adam mı, yoksa Türk futbolunu yönlendirecek teknik adam mı?

Onun cevabını bir türlü alamadık.

Günlük yaşadık, bugünlere geldik. Yöneticilik şahsi egolarla olmaz. "Ben yaptım oldu" ile de olmaz. Her şeyi bilinçli, dikkatli ve kontrollü yapacaksın. Bayern Leverkusen'in stoperi Ömer ToprakGökhan Töre yüzünden almıyorsun. Gökhan Töre oyundan atılmış, iki maç cezası var onu kadroya davet ediyorsun.

Hakan Çalhanoğlu, "Ben burada oynayamam" diyor, alıştığı yerin dışında oynatıyorsun.

Mehmet Topal'dan stoper yapmaya kalkıyorsun.Mehmet Topal'ın hiç oynayamayacağı bir yer stoperdir. Topal, stoperde diye o bölgede bekleneni veremeyen Ozan Tufan, ön liberoda oynuyor.

"Stoperim yok" diyorsun, Ersan Gülüm'ü Çin'e gitti diye almıyorsun. Ama Çin'de oynayamayan, sakat olan Burak'ı çağırıyorsun.

İlk maçta Cenk'e top gelmiyor. İkinci maçta bütün takım var, Cenk yok. Arda Turan'ın yürüyecek hali yok, ısrarla oynatıyorsun. Caner kendi takımında oynamıyor, oynatıyorsun. Ve bu takım Avrupa Şampiyonası'nda zavallı hale düşüyor.

Ondan sonra çıkıp da "Alman basını suçlu, Türk basını suçlu, yok Amerika basını suçlu" demeye hakkın yok. İyiyken fatura kime çıkarsa, kötüyken de ona çıkar. Bu takımı Avrupa Şampiyonası'na götürürken eğri veya doğru bir şeyler yapan Fatih Terim, orada mayayı tutturdu. Oysa ki 24'te 1 şansımız vardı ama Avrupa'ya çıkınca takke düştü, kel göründü. O zaman da bu takımı bu hale getiren tek sorumlu Fatih Terim'dir. Hesabı ondan isteriz.

3-0'dan sonra İspanya frene bastı. Herhalde Del Bosque dedi ki "Kaybetmeyelim." Rezillik olmasın!

Teşekkürler İspanya... Bize 6-7 fark atmadığın için.

Tebrikler Türk Milli Takımı'nın oyuncuları... Bizi rezil ettiğiniz için.

Tebrikler Fatih Terim. Böyle bir kadroyu hazırlayıp çıkarttığın için. 3 de yersin, 5 de yersin ama çıkarsın erkek gibi mücadele edersin, çatır çatır tekmeye kafa sokarsın. Kimin payı varsa helal olsun!

Erman Toroğlu/Sabah
 

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
492
Puanları
83
bir tane hayır çıkmış o da kendisi sanırım.
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
İrlanda bugün 3-0 yenildi ama sahaya baktığınızda bir sistemlerinin, taktiklerinin olduğunu görüyorsunuz.

Bizde ne var? Hiçbir şey.

Kafasında bir 11 ve oyuncu değişiklikleri şablonu kurmuş; her maç aynı.
 
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4,764
Reaksiyon puanı
2,554
Puanları
113
Yaş
123
Dediğim gibi Belçika forveti olan iyi bir takım hani onlar atsaydı bize 3 tane tamam gidip ispanyadan yiyosun adamlarda forvet yok zamanın çoğunu zaten pasla yiyolar.2012de de öyleydi ispanya hep 1 0 2 0 gerçi bizim maçta 2 0 biterdi hakem kıyak geçti.Tabi adamlar sonda bıraktı oda ayrı konu yoksa 5 6 tane atarlardı.
 

Elbruz46

Müdavim
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
COM2ugFWgAAEgY7.jpg
 
Üst