Fatih Tekke: Neden Fatih Hoca?

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
‘Golcü’ krizi yaşayan Milli Takım’a 2 yıldır çağrılmayan Fatih Tekke ilk kez konuştu!

* “BİR futbolcu olarak değil, insan olarak merak ediyorum. Hangi hatam yüzünden Milli Takım’a çağırmıyorlar beni? Açıklasınlar, ben de bileyim, özür dileyeyim.”

* “TERİM’DEN önce Milli Takım’ın golcüsü bendim. Birden tasfiye edildim. Zamanında 38 yaşındaki Hakan Şükür’ü çağırdılar, beni 31 yaşında yok sayıyorlar.”

* “EN az 10 kişi sayarım size, kendi takımında oynamadığı halde Terim’in kadroya alıp Milli Takım’a kazandırdığı. Oysa ben Zenit’in en çok gol atan adamıyım.”

* “UEFA finalinde oynadım geçen yıl. İspanya maçlarına çağrılmayı tecrübemle, formumla hakediyordum. Ama beni izlemeye Rusya’ya bir kişi bile yollamadılar.”

DÜNYA Kupası Elemeleri’ndeki 6 maçta sadece 6 gol atabilen Milli Takım’ın santrfor sorunu yaşadığını artık 6 yaşındaki çocuklar bile biliyor.. Euro 2008’de yaşadığı sakatlığın etkisinden henüz kurtulamayan Nihat, F.Bahçe’de ’Aragones’in attığı kör kuyudan’ çıkmaya çalışan Semih, kaçırdığı gollerle Trabzon’un liderlikten düşmesine sebep olan Gökhan Ünal ve Beşiktaş’tayken bomboş durumdaki arkadaşına pas vermeyip % 100 golü kaçırdığı F.Bahçe derbisinden sonra sarfettiği ’Kimseyi kral yapmayacaksın.. Kral olacaksın’ vecizesiyle futbol filozoflarını dumura uğratan Batuhan’a kalmış durumda kaderimiz..

BU ekiple 2010 umutlarını nerdeyse rafa kaldırdık.. Ama bir de herkesin merak ettiği Fatih Tekke var.. 2 senedir Terim’in ambargosuna takılan, geçen seneki UEFA Kupası finalinde Zenit formasıyla “Maçın adamı” seçilen Trabzonlu golcü.. Fatih’le önceki gün “anlamlı” bir telefon konuşması yaptık.. İşte Rusya’da adeta ’milli sürgün’ yaşayan Fatih Tekke’nin anlattıkları:

‘46 DK. GÖRMEDİM’
“FATİH Hoca’nın beni neden Milli Takım’a çağırmadığını cidden bilmiyorum ve sebebini öğrenmek istiyorum.. Tam 2 sene oldu.. Bu süreçte hiç kamuoyuna çıkmadım, olay yaratmadım, Terim’e saygısızlık etmedim.. Ama bana doyurucu bir yanıt vermeyi bile çok görüyorlar.. Sizin gazete yazdı, Malta maçının devre arasında yaptığım bir espriye bozulduğu söylendi.. Evet, öyle bir olay yaşadık.. Yine de esas sebebin bu olup olmadığını bile bilmiyorum..”

“İŞİN aslı şu.. Fatih Hoca geldikten sonra Milli Takım’dan tasfiye edilmek gibi bir durum yaşadım.. Ondan önce Milli Takım’ın forvetiydim ve 11 maçta 7 golüm vardı.. Fatih Hoca gelir gelmez Bulgar maçında oynattı.. İlk devre gol attım, ’Tamam dur, sen görevini yaptın’ dedi, devre arasında dışarı çıkardı.. Malta maçında 45 dk. şans verdi.. Zaten Terim’le 46 dakikayı hiç göremedim.. Sonra da hiç çağırmamaya başladı..”

‘BENİ UNUTTULAR’
“BU noktada ne hata yaptığımı ben de bilmek istiyorum.. Bunu futbolcu egosuyla değil, insani açıdan soruyorum.. Çünkü hatam varsa özür dilerim, bir daha tekrarlamam.. Zaten hata yaptıysam da bilmeden yapmışımdır.. Şu halime bakın.. Burada, Rusya’da benimle gereken diyaloğun kurulmaması içimi acıtıyor.. Biz de bu vatanın evladıyız.. Her maçtan önce umutla bekliyorum.. Samimi olarak söyleyeyim İspanya maçlarından önce de bekledim..”

“ÇÜNKÜ Zenit’teki performansım iyi.. Trabzon’dakinden daha olgun bir futbol oynuyorum.. En çok gol atan oyunculardan biriyim.. Ama buraya beni izlemeye hiç kimse gelmedi.. Hocama beni soran olmadı.. Defterden silindim.. Madrid’deki maçı izlerken içim içimi yedi.. Sonuçta geçen sezon UEFA Kupası’nı kazanmış takımın golcüsüyüm.. Tecrübem var, Bernabeu’nun atmosferini daha önce yaşadım.. Avrupa’nın güçlü takımlarına karşı oynadım.. Milli Takım’a girmeyi kesinlikle hakediyorum.. Normalde her zaman bu kadroda yer bulurum.. Bulamazsam da kendi kalitemden şüphe ederim..”

‘10 TANE ADAMI VAR’
“DİYORLAR ki, ’31 yaşına geldin, belki de yaşlandın.’ Gülüyorum.. Daha önce 38 yaşındayken Hakan ağabeyi çağırdılar kadroya.. 31’in üstünde kaç kişi çağırdılar, sayın bakın.. Birilerini kurtarmak için bazı hareketler yapılıyor.. Kendi takımlarında oynamayanlar kadroya giriyor.. Böyle 10 kişi sayarım size, Fatih Hoca’nın alıp Milli Takım’a kazandırdığı.. Demek ki, onların istediği gibi biri olmadım.. Milli formayı giyemediğim için kendi kulübümde de zorlanıyorum, bana farklı bakıldığını düşünüyorum, üzülüyorum.. Belki daha büyük takımlara transfer olma şansım azalıyor..”

“BİZİM Milli Takım aşırı atak görüntü veriyor ama çok fazla pozisyona giremiyor.. İyi mücadele ediyorlar sadece.. Bence benim gibi bitirici bir santrfora ihtiyaçları var.. Faydalı olacağımı da biliyorum.. Ve sizin aracılığınızda sormak istiyorum: ’Neden Fatih Hoca?’ Neden beni Milli Takım’dan uzaklaştırdığını kamuoyuna açıklamasını bekliyorum.. Gerçekleri öğrenmek insani hakkım.. Ve ayrıca kimsenin aklına yanlış şeyler gelmesin.. Milli Takım’dan vazgeçemem.. Hâlâ çağrılmayı bekliyorum.. Ne zaman çağırsalar bir asker gibi hizmet ederim milli formaya..”

‘Sorunum yok’ diyor ama yine de kadroya almıyor
2-1’LİK İspanya yenilgisinden sonra medya mensupları Terim’e sordu: “Hocam niye Fatih Tekke’yi kadroya almıyorsunuz?” Terim’in cevabı şöyle oldu: “Bu soruyu soran siz, Taner Gülleri’ye haksızlık ediyorsunuz.. Kocaeli’yi nereye taşıdığını hepimiz görüyoruz. Fatih’i en iyi zamanında oynattım. Onunla bir sorunum yok. İhtiyaç duyduğumda alırım.”

KAYNAK

 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Hakkını yiyorlar bu adamın.
 

onursevim

Profesör
Katılım
1 Ocak 2007
Mesajlar
4,082
Reaksiyon puanı
62
Puanları
0
Fatih terim biran önce bu takımın başından uzaklaştırılmalı. Egoist pislik.
 

emrebilge

Asistan
Katılım
7 Ağustos 2008
Mesajlar
170
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Fatih terim e uşaklık yapmazsan yalakalık yapmazsan giremezsin bu takıma. Platini şenez erzike ispanya maçında zenitli nerede diye sormuş. uefa finalinde man of the match seçilmiş bir adam her yönüyle ihtiyacımız vardı.
 

ZorhaK

Rektör
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
259
Puanları
63
Bu Terim ....Ahh terim ah..

Neyse...
 

Frespo

Doçent
Katılım
19 Eylül 2008
Mesajlar
722
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Gulyabani fatih hoca bi takımda tek fatih bulunur o da benim diyordur herhalde kendine.
 

X_Codesia

Profesör
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
1,217
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
çünkü o zaman semih nihat prim yapamayacak

bi yerlere gelemeyecek
 

TazzzY

Dekan
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,353
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Haklı adam Başka ne denirki
 

adem54

Doçent
Katılım
22 Ağustos 2007
Mesajlar
886
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
1-) Artist olmasın.
2-) Rus kızlarına kaçtı orda kalsın.
3-) Herşey para değildir.
4-) Milli takımda oynayıp oynamaması hakkında bişey demedim ona karışamam :D
 

hta1905

Profesör
Katılım
22 Mart 2008
Mesajlar
2,439
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Hayatın her alanında böyledir bu.Bir yönetici uyumlu çalışacağı kişileri ekibine alır.Demek ki Fatih Tekke'yle arasından sorunlar oldu,seçici konumundaki Fatih Terim de adaşını seçmedi.Bir başarısızlık olunca da yönetici kovulur,alt kadro işine devam eder.
 

mustapha_84

Doçent
Katılım
18 Aralık 2007
Mesajlar
520
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Benim anladığım kadarıyla Fatih hocanın bizim bilmediğimiz kriterleri var.Bu kriterler ne kadar objektiftir tartışılır bence.Mesela şu Emre sevdasından artık midem bulandı benim.Öz oğlu olsa bu kadar kayırmazdı.Bazı futbolcuları kolladığı çok açık.Bu kafayla devem ederse papaz artık pilav yemeyecek ve dünya kupasına gidemeyeceğiz.Bakalım o zamanda bu öz evlatlarına bu kadar sahip çıkacakmı?
 

bykonfizik

Asistan
Katılım
16 Nisan 2008
Mesajlar
297
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Fatih Tekke Milli takımda naptı allah aşkına ??
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Valla dediğine göre 11 maçta 7 gol atmış sonra çağrılmamış. Bence iyi bir tablo bu. Ayrıca şu an çoğu forvetten iyi durumda. Daha dün gol attı ligde. Hakediyor milli takımı.
 

alabula

Profesör
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Bir ara bir takım olumsuz muhabbetler vardı Fatih Tekke ve Terim arasında yaşandığı söylenen, ne kadar doğrudur bilinmez ancak bir sorun olduğu aşikar.
Fatih kardeşim özel hayatına ve kendine dikkat eden biridir. Ve işini de müthiş bir hırsla ve azimle yerine getirmektedir.
İspanya'da UEFA kupası finalinde Zenit'e kupayı kazandıran gollerin asistini yapmıştır ve müthiş bir performans ortaya koymuştur ki o dönem bile milli takıma çağrılmamıştır.
Bu saatten sonra da hoca değişikliği olmayan bir milli takıma çağrılması son derece hayalperest bir yaklaşım olacaktır.
 

Naaa

Profesör
Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
2,220
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
fatih terim kendini imparator sanıyor.. kafana göre futbolcuların önünü kesemezsin. kim formdaysa onu almak zorundasın fatih hoca..
 

geceyürüyen

Asistan
Katılım
27 Şubat 2009
Mesajlar
124
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Fatih Terimin alacak olduğu futbolcunun en az bi galatasaray geçmişi olması gerekiyor. (Sözüm galatasaraylılara değil). Ama bu böyle. Adam kendini çok beğenmişin teki. En son basın toplantısında bile öyle bir konuşma yaptı ki kendisini yine ne etti etti su üstüne çıkardı. Yok arkadaşlar milli takım bu adamla gitmez. Şenol Güneş Hoca bizi dünya 3. sü yaptı onlar hiç medyaya yansımıyor. Fakat Terim yanlısı medyalar Terimi yere göğe sığdıramıyor. En çok gıcığıma giden ise Türkiye maçını anlatan spiker. Bazen anlatırken öyle taraflı anlatıyor ki resmen adam hem saçmalıyor hem de terimi övüyor. Anlayacağınız milli maçlar bu adam olduğu sürece zevk vermeyecek. Benim görüşüm bu.
 

zelenga

Profesör
Katılım
17 Şubat 2008
Mesajlar
2,509
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Terim'in başarısı bir yere kadar...suyu ısınmaya başladı yavaştan
 

ulaş35

Doçent
Katılım
22 Şubat 2007
Mesajlar
779
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
hazır millet seçimden yeni çıkmışken şu milli takım kadrosu içinde bir seçim düzenlense nasıl olur :D ama 0-10 yaş araşı çocuklar kusun kadroyu, onlar bile fatih terimden iyi kadro çıkarırlar.
 

Rapchy

Rektör
Emektar
Katılım
3 Ağustos 2008
Mesajlar
10,758
Reaksiyon puanı
119
Puanları
63
Fatih Tekke gibi Yıldıray'da var heran macın skoruna etki edebilecek oyuncuları neden oynatmıyor anlasılacak gibi değil
 

Birkan

Asistan
Katılım
3 Şubat 2008
Mesajlar
181
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Akılsızlıkları 1 değilki bu adamın İspanya Maçında maçın Son Dakikalarında maç 1-1 iken

Gol Umudu Olarak BATUHAN KARADENİZ'İ Oyuna alan adamdan

Ne Beklersin Zaten Bu Adamdan 1 b..k ...
 

sistemik_lupus

Öğrenci
Katılım
18 Haziran 2009
Mesajlar
21
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
kadroya girebilmek için ya********* olacaksın ya da emre gibi ********** o zaman alıyor kadroya :D bi siyaseti bi de kişisel çıkarları işe karıştıranlardan tiksiniyorum...
 
Üst