Fatih tablet toplanmasi

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Meb in FATIH projesi ile dağıttığı tabletlerin bugün Ankara'da bir okulda toplanmaya girişildiği ortaya çıktı. Öğrenci velilerinin teker teker aranıp tablet bilgisayarları getirin dediği belirlendi.

Şöyle internette araştırasım geldi. Fakat hiçbir okulda tabletler yeniden toplanmamış. Böyle bir durum olabioir mi, bu yasal mıdır? Çünkü bu tabletler dağıtılırken geri alınmayacağı söylendi. Bilgi sahibi olanlar var mı?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
öyle bir durum olsa haber sitelerinde manşette yerini alırdı bence...

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,975
Uyanığın birisi denemiş olabilir. Polisim diye profesörü bile dolandıranlar varken, bu da mümkün.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Ne sahte polisi ne sahte mit i anlamadım :D hayır çocuklara(12lere) ygs den önceki hafta dağıttılar millet tabletle uğraşmaktan ders çalışmadı. Lys den sonra da topluyorlar. Sinir oldum gidip okulu basasım geldi böyle iş mi olur yaw

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Sınıf öğretmenleri tarafından veliler aranıp tabletlerin okula teslim edilmesi istenmiş. Zaten Türkiye'de 12. sınıflara sadece bir okulda tablet dağıtıldı, pilot okul olması sebebiyle 12ler de tabletten payını aldı. Lys nin ertesinde de istemeleri hem başarının düşmesi, hem de ortada nahoş bir görüntünün oluşmasına yol açtı.

Mehleb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sınıf öğretmenleri tarafından veliler aranıp tabletlerin okula teslim edilmesi istenmiş. Zaten Türkiye'de 12. sınıflara sadece bir okulda tablet dağıtıldı, pilot okul olması sebebiyle 12ler de tabletten payını aldı. Lys nin ertesinde de istemeleri hem başarının düşmesi, hem de ortada nahoş bir görüntünün oluşmasına yol açtı.

Kayseri'de birçok liseye dağıtıldı ben biliyorum yani

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Hadi ya, bunu bilmiyordum

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Bize (12) niye vermediler ki bizim okul da pilot okuldu :D
Acaba bir yanlışlık oldu da verip geri mi aldılar ? Benim bildiğim kadarıyla sadece 9. Ve 5.sınıflara tablet veriliyor.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
devletin bedavaya bişey verdiği görülmemiştir. karşılığında başarı beklenmiş olabilir. okul komple tembel oluca geri toplamışlar :D

Reaksiyon puanı
16,128
yoktu bizim zamanımızda böyle şeyler benim çocuğuma tablet vericekler sonra geri ver diyecekler o okulu başlarına yıkarım.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Yok biz zaten şehir dışındayız :D (!)

Mehleb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
devletin bedavaya bişey verdiği görülmemiştir. karşılığında başarı beklenmiş olabilir. okul komple tembel oluca geri toplamışlar :D

hemen devleti kötülemene gerek yok kayseride en kötü okullara bile verildi program kurup derste okey oynuyorlarmış ....

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Sorumun cevabını hâlâ alamadım tablet pc lerin toplanması yasal mıdır?

digger13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorumun cevabını hâlâ alamadım tablet pc lerin toplanması yasal mıdır?
Bunu biz bilemeyiz belki yasaldır belki değildir görevli veya yetkili kişiye soracaksın.Ama dediğin haberden okul istememiş sınıf öğretmenleri istemiş.Belki de bu öğretmenler kendi aralarında kararlaştırıp böyle birşey yapmışlardır.Okul yönetiminin haberi bile yoktur.Bunu araştırmak lazım.
"Bir yerde okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum.Tableti 4 yıldan fazla kullanırsan sende kalıyormuş diye biliyorum."Eğer 12. Sınıflardan aldılarsa tabletleri belki yasaldır.
"NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM SADECE BİR YERDE OKUDUM."

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Az önce okul idaresi ile görüştüm ve tabletlerin iade edilmemesi hususunda diplomaları vermeyeceklerini söylediler

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Az önce okul idaresi ile görüştüm ve tabletlerin iade edilmemesi hususunda diplomaları vermeyeceklerini söylediler

il milli eğitim bakanlığına ulaşmaya çalışın oraya bildirin okul hakkında gerekeni yaparlar diye tahmin ediyorum...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Tableti 4 yıl kullanırsan senin olur mantığını da anlayamadım. O tabletlerin bataryaları 2 yılı çıkarırsa büyük başarı.

Genel olarak bakılırsa tablet dağıtmanın eğitime zerre kadar katkısı yoktur. Hatta zararı olduğu da kesin. Öğrencilere kitap dağıtılmayacak, tablette kitaplar olacak palavrasını da kimse sıkmasın artık. Tabletten kitap okuyup kendini kör etmek isteyen kaç kişi çıkabilir?

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Tabletlerin saçma olduğu ortada. Ayrıca her şey engellenmiş, öğrenci çalışacaksa da çalışası gelmiyor. Diğer bir yandan çoğu okulda tablet-akıllı tahta entegrasyonu yapılamamıştır ve tabletler öğrencilerin oyuncağı haline gelmiştir