Fatih Altaylı Kürtleri kızdıracak

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Fatih Altaylı Kürtleri kızdıracak

Ermeniler'den "özür dileme" kampanyasını eleştiren Fatih Altaylı'nın Kürtlerle ilgili sözleri yeni bir tartışma yaratacak...

31755.jpg
Habertürk'te yayınlanan Olaylar ve Gerçekler programında Ermeniler'den "özür dileme" kampanyası ile ilgili konuşan Fatih Altaylı, hem aydınlara çattı hem işin tartışmaya Kürtleri de müdahil etti.
Ermeniler'den özür kampanyasını eleştiren Altaylı, "Bu girişimi iyi niyetli bir entellektüel girişimi olarak görmüyorum" dedi. Ege'deki ya da Türkiye'nin çeşitli bölgelerindenki Ermenilere zarar gelmedi diyen Altaylı, Doğu ve Güneydoğu'da Osmanlı'nın müslüman tebaasına saldıran Ermenilere karşı alınmış bir karar var, bir çatışma ortamı, bir ayaklanma var. Bununla başetmek için alınmış bir tedbir var. dedi.
"Ermenilerin Türklere Yaptıkları da Doğru Değil"
"Tabiki bu tedbirin sonuçları elbette üzücü. Bugünün koşulları içinde kabul edilebilir değil. Ama Ermenilerin Türklere yaptıkları da doğru değil." diyen Altaylı, "Bu toplu bir kıyım değildir. Bunun için özür dilemek ise manasızdır." dedi.
"Bu Olayda Ön Planda Olan Kürtlerdi"
"Bu konuyla ilgili olarak Türk vatandaşlarının kimseye özür borcu yoktur" diyerek aydınları hedef alan Altaylı, bildirinin altına imza atan eski Kürt milletvekili Şerafettin Elçi'yi de eleştirdi. "Benim kimseye özür borcum yok. Kürt milliyetçiliğiyle övünen Kürt tarihine her fırsatta sahip çıkan Şerafettin Elçi bilmiyor mu ki bu olayda ön planda olan Kürtlerdi.
"Kürtler Suçlanmıyor Türkler Suçlanıyor"
Tehcirde en fazla rol alan Kürt alayları değil miydi? Osmanlı suçlanmıyor, Kürtler suçlanmıyor, Türkler suçlanıyor. O zaman sen de desene bu olayda yer alan Kürtler adına özür diliyorum."

Kaynak

zafercem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aslında bunları tartışmak gerekir. türkiye'de ben türküm diyince sizi faşist gören, türk kelimesini duyunca küfür yemiş gibi davrananlar nedense bu gerçekleri tartışmıyor.

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Tabiki bu tedbirin sonuçları elbette üzücü.

Bu toplu bir kıyım değildir. Bunun için özür dilemek ise manasızdır.

Tehcirde en fazla rol alan Kürt alayları değil miydi

Biraz çelişkili ifadeler gibi geldi bana hem birşeyler oldugunu söylemiş hem böyle birşey olmadı demiş hem oldu ama kürtler yaptı demiş ermenilerde yaptı bizde yaptık demiş ben anlamadım ama kesin bir durum var birzamanlar hoş olmayan şeyler olmuş bu topraklarda....

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
öncelikle fatih altaylı bitmiştir gündem için çabalıyor.hamidiye alayları bağımsız değil osmanlının askeriydi
çıkacak büyük isyan ve yapılacak büyük katliam öncesi tehcir kararı alınmıştır yani tehcir başlamasaydı katledilen insan sayımız milyonları bulacaktı bu olaylardan kadınları ve çocukları tam etkilenmemiştir.
kürt isminin ülkemizde ayrı anılması ayrımcılıktır
altaylı herzaman olduğu gibi yarayı kaşımaktadır.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bu adam böyle akıllı laflar etmezdi ya köpek dolabı dönüyor ya ortalıkta

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
doğru mu konuşmuş diyecekken biraz daha düşündüm de, o zamanlarda bildiğim türk-kürt ayrımı yoktu, aynı zamanda türklerle kürtler omuz omuza can veriyorlardı bu ülke için. Doğuda hem türkler hemde kürtler ermeniler tarafından katlediliyordu(burda asıl var olan türk ve kürt soykırımıdır bence, ermeniler kasıtlı olarak türk ve kürt vatandaşlarımız katlettiler). kürtleri bize düşman yapan sadece yabancı oyunur..