FAT32'yi NTFS'ye nasıl dönüştürebilirim ?

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
iyi akşamlar arkadaşlar, yardımınıza ihtiyacım var, yeni bir pc aldım internetten Linux Ubuntu yüklü olarak geldi, elimde windows 7 ultimate cd'si mevcut ama yüklemek istediğimde FAT32 disklerine yüklenemezmiş NTFS olacakmış, windows'ta komut sistemi üzerinden dönüştürme mümkün ama bunu ubuntu üzerinden NTFS ye nasıl dönüştürebilirim, ?

--- Mesaj Güncellendi ---

hadi be arkadaşlar bi el atın

Reaksiyon puanı
2,148
windows yüklerken biçimlendirebiliyorsun var orada biçimlendir seçeneği

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
kurulumda ntfs e otomatik çevirir windows 7 hızlı biçimlendirmeyle

Reaksiyon puanı
2,148
istersen linux içinden biçimlendirmeyi de söylerim de gerek yok windows 7 de bölümü biçimlendir demen yeterli

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
windows yüklerken biçimlendirebiliyorsun var orada biçimlendir seçeneği

Sana cevap verilmiş...

Kimse bilmiyor diye birşey yok.
Kurulumun abc si bu.

Sen kurmak istediğin diski seçince otomatikmen ntfs olarak biçimlendirir.

Sonra senin duyduğun bu şey yanlış.. Kurmak için harddisk nasıl biçimlendirilmiş olursa olsun farketmez...
Kurarken windows kendi bildiğini okur, NTFS olarak biçimlendirir ve yükler...

--- Mesaj Güncellendi ---

Yani windows yükleme CD si tüm harddiskleri tanır ve yükler

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
dedim arkadaşım biçimlendir deyince aynen kalıyor öyle, yinede yüklenemez diyor NTFS olmadığı için, lütfen linux içinden değiştirmeyi söylermisin.
istersen linux içinden biçimlendirmeyi de söylerim de gerek yok windows 7 de bölümü biçimlendir demen yeterli

Reaksiyon puanı
2,148
şimdi bende ubuntu olmadığı için aklımda kaldığı kadarıyla söyleyeceğim sen de bana yardım et, disk yönetimi olması lazım orayı açar mısın, ve resmine bakmam lazım

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
disk yönetimi yok, disk aracı var! disk aracına girip sol taraftan hard diski seçtim, en altta şey yazıyor bölümü düzenle diye(bölüm türünü,etiketini, ve bayraklarını) bundan değişiyor sanırım ama burada onlarca ''tür'' var !! bilmem anlatabildim mi ?
şimdi bende ubuntu olmadığı için aklımda kaldığı kadarıyla söyleyeceğim sen de bana yardım et, disk yönetimi olması lazım orayı açar mısın, ve resmine bakmam lazım

Reaksiyon puanı
2,148
bilmem anlatabildin mi? :)

tamam disk aracı olsun, sağ tarafta bölümler yok mu? onları bi göster hayalden sallamayayım burada

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu da gparted isimli programı çalıştır.

Sağ üstte /dev/sda yazan kısma tıkla...
birden fazla disk varsa
/dev/sda
/dev/sdb

olarak sıralar... karşısında gb ları yazar... ondan hangisi olduğunu bilirsin...

ona tıkla

Altta o harddiske ait satır çıkar...

Mesela

/dev/sda ... fat 32... /media/ ?GB ....

gibi... bu satıra sağ tıkla... Eğer biçimlendir yazısı silikse... ayır ' a tıkla
Sonra
tekrar aynı satıra sağ tıkla

biçimlendir yazısı görünür hale gelir... karşısında NTFS ye tıkla

Sonra yukarda "tüm işleri uygula" yazısını veya sola eğik oku tıkla

Biçimlendirir

Alttaki gidip gelen çizgi durduğunda işlem tamamdır...

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Benim tavsiyem, Ubuntu içine ek programlar koymamışlarsa baştan komple diski düzenle, 50-70 gb Windows için ayır 30 GB Ubuntu için, kalanı da D sürücüsüne ayarla. Önce windows'u sonra Ubuntu'yu tekrar kur. En güzel kurulum böyle olacaktır. Windows kurarken de disk sçenekleri mi araçları mı ne var ya da gelişmiş (bu disk ayarlarının yapıldığı ekranda disk bölümleri kutusunun sağ altında) oradan biçimlendir dersen Windows 7 diski ntfs olarak biçimlendiriyor. Ubuntu'da disk biçimlendirmene gerek kalmaz oradan. Yalnız burada sıkıntın disk bölümleme olacak. Linux deneyimin yok ise Ubuntu altından zorlar seni. Bir de dediğim sırada kurulum yapmazsan, kurulu Ubuntu'yu kullanacağım dersen Windows'u kurunca grub ayarlarını yapman gerekecektir.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Disk bölümlemeye geldiğinde biçimlendirmeye çalışma. Yapman gereken disk bölümünü silmek sonra bölümleyi yeniden yapıp biçimlendirmek. Bütün disk bölümleme ve biçimlendirme sistemleri bunun üzerine kuruludur.