FastCopy - Gelişmiş Kopyalama/Taşıma Yazılımı

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
fastcopy.png

FastCopy sayesinde dosya ve klasör kopyalamalarınızı istediğiniz anda duraklatabilir,
hızını değiştirebilir, dosya kopyalama işlemi için ayrılacak ram miktarını belirleyebilir, dosyanın biri bozuk olsa da kopyalama işlemine devam edebilir ve bunun gibi birçok gelişmiş özelliğe sahip olabilirsiniz.

Ayrıca FastCopy geliştirilmiş block teknolojisi ve ram ayarı sayesinde Windows'taki standart kopyalama işleminden %10-%40 arası daha yüksek performans sağlamaktadır.

Program 32 ve 64 bit işletim sistemleri için iki ayrı versiyonu bulunmaktadır.

http://ipmsg.org/tools/fastcopy.html.en

Programı sağ tık menüsüne eklemek için Options kısmından Shell Extensions'a gelip istediğiniz ayarları seçtikten sonra install diyiniz.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Flood olacak ama paylaşmam lazım.
Zaten buraya eklediğim programlar belli bir süre kullandığım programlar olmuştur.
Buffer size ayarını 256MB ve I/O size ayarını 64MB yapınca normalde 25-35 arası seyreden kopyalama hızı 40'dan aşağı düşmedi.
Ayrıyeten normalde kopyalama işlemi sırasında internette gezerken bile bir ağırlaşma hissederken şimdi açıp video izleyebiliyorum.
Özelliklerinde de kopyalama yaparken dosya parçalamalarını en aza indirir şeklinde yazıyordu.
Duraklatma olsun, hızı ayarlama olsun gerçekten çok kullanışlı bir program, şiddetle tavsiye ederim.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Flood olacak ama paylaşmam lazım.
Zaten buraya eklediğim programlar belli bir süre kullandığım programlar olmuştur.
Buffer size ayarını 256MB ve I/O size ayarını 64MB yapınca normalde 25-35 arası seyreden kopyalama hızı 40'dan aşağı düşmedi.
Ayrıyeten normalde kopyalama işlemi sırasında internette gezerken bile bir ağırlaşma hissederken şimdi açıp video izleyebiliyorum.
Özelliklerinde de kopyalama yaparken dosya parçalamalarını en aza indirir şeklinde yazıyordu.
Duraklatma olsun, hızı ayarlama olsun gerçekten çok kullanışlı bir program, şiddetle tavsiye ederim.

Kopyalama taşıma hızı birazda donanıma bağlı değil mi? Mesala benim harddisk 20 mb/sn hızı (gerçi bunu hiç göremedim :D ). Şimdi bu tarz bir pro kullansam bu hız 30 mb/sn ye ye çıkar mı? Çıkmaz diye biliyorum fakat yanlış biliyorda olabilirim sorayım dedim.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
hocam program zaten birkaç mb
deneyin, deneyimlerinizi paylaşın.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
sanırım en doğru yol o gözüküyor. denemek lazım.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
varsayılan olarak almıyor.
options-shell settings-install derseniz belli bir dosya ve klasör grubuna sağ tıklayıp sürüklediğinizde gelen kopyala/taşı menüsüne copy(fastcopy)/move(fastcopy) seçeneklerini ekliyor.

cashpoint

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güzel paylaşım yararlı bir program gibi duruyor ama sisteme zarar vermesinden çekiniyorum açıkcası

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
gerçekten hızı arttırıyormu

hızı ufak bir miktar arttırıyor.
ancak asıl özelliği hız arttırmasında değil kopyalama işlemini istediğimiz zaman duraklatma, ya da başka işlemlerimizin yavaşlamaması için kopyalamanın hızını otomatik veya elle düşürme gibi şeylerde saklı.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Teracopy kullanıyorum bunuda denerim