Fast****.tk Adresine girmeyin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gosdah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gosdah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bugün başıma gelen bir olay bu siteye girenler daha sonra facebook duvarlarında sizi sürekli etiketliyor.Eklentiler kısmından uzantılardan silmek çare oluyormuş dediler dikkat edelim.

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
aynen banada bulaştı .tk uzantılı bir site sürekli arkadaş listemdeki kişileri etiketledi bilmediğim şeylere abone oldu falan tüm uygulamaları sildim şimdi durmuş ama zaman tünelinde bir sürü var silemiyorum siliyorum geri geliyor :S

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
allah belalarını versin bu siteyi yapanın arkadaşlara bulaşmış devamlı etiketlendiniz diye mesaj geliyor cihazıma sayelerinde

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
İlk önce giren arkadaşlara geçmiş olsun.girdiğiniz site büyük ihtimal bir türk tarafından yapılmış. Sitenin eski adlarıda var. buyrun site ile ilgili bir kaç bilgi.

Siteye girişte alınan uyarı;
7SDSv.png

Siteyi birazcık kurcalayınca çıkanlar;

VlDNq.png

İşi daha çok açınca yapan kişi :) ;

H2RHZ.png

Çözümü: Kullanmış olduğunuz tarayıcınızın "eklentiler" bölümünü açıp sizin veya pc de olmayan bir programın uzantısı değilse kaldırın. Sonra facebook hesabınızdan "uygulamalar" bölümüne gelerek oradaki kullanmadığınız veya sizin eklemediğiniz uygulamayı kaldırmanız. Facebook'tan "Gizlilik" sekmesinden sonra "Engelleme" yerine o eklentiği yazın.

Bilgisayarı Spybot, Malwarebytes Anti-Malware, Emsisoft Emergency Kit'i indirip içindeki "Anti Malware" ile tarayınız.

Not: Anlatım tamamen bana aittir. Face adresi olan kişi kesin budur kesin virüsü bu yazmıştır demiyorum. Ama js kodlarında bu şahsı göstermektedir.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Googleye virüslu sayfa diye bildirin.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Aslında kodu yazan kişide belli. Burada iyi bir ingilizce ile facebook yetkilileri ile iletişime geçilmeli diye düşünüyorum.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
eklenti kurturmaya çalışıyor akıllı.kurarmıyım.sakın eklentiye filan izin vermeyin.

QT6qm.jpg

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Sakın böle bir şeye güvenipte kurmayınız :)