Farsça & Arapça Şarkılar

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Bu hangi dilden ? acaba ne diyor sözlerinde merak ettim :D ama
o kadarda güzel bi müzik değil sanki ya ...

farsça ama çok neşeli bir tempo var ya insanı kıpır kıpır yapıyo değişik bir duytgu bu müzikler araştırma konularım benim yani reformist iranlıların yaptığı müzikler.

MysteЯio

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Konular birleştirildi.

Farsça ve Arapça şarkıları bu başlıkta paylaşmaya özen gösterelim.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
teşekkürler farsça müzik paylaşımlarımı birarada toplamışsınız emeklerinize sağlık.

---------- saat 07:24 eklendi ---------- önceki mesaj saat 07:18 eklenmişti ----------

şu farsça türkü/şarkıları çok seviyom:)
iran'ın reformistlerinin müzikleri iran yoksa müzik mi yapar :(

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Hepsi Arapça ne diyorlar acaba? Hepsini dinleyelim bakalım.

Ice Man

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
teşekkürler farsça müzik paylaşımlarımı birarada toplamışsınız emeklerinize sağlık.

---------- saat 07:24 eklendi ---------- önceki mesaj saat 07:18 eklenmişti ----------

iran'ın reformistlerinin müzikleri iran yoksa müzik mi yapar :(
Bu soz Kesinlikle yanlis, genelde 3 kanal ile gelen muziklerimiz vardir:
1: Iran`da Kultur bakanliginiz izni ile cikan Album + Sarkilar, ki bunlarsa gunumuz Iranin cogu iyi sarkicisi bu kategoriye giriyor (mesela: Mohsen yegane, Ali Lohrasbi, Ehsan Khajeh Amiri, Reza sadegi, Behnam Safavi, Farzad Farzin ve.../// Sonnati diye adlandirdigimiz Iran klasik muzikisinin Cogu ustadlari da zaten bu kategoride: Mohammad Reza Shajariyan, Homayun Shajariyan, Seraj, Eftekhari ve...)

2: Iran`da Kultur bakanligini izni olmadan daha cok Sitelerden yayinlanan Album + Sarkilar, bu kategoride de iyi sarkicilar da bulmak mumkun, vasat ve asaga muzik yapanlar da bulmak mumkun. (iyilerden: Mohsen chavushi, Yas ve...)

3: Yurt disinda yasiyan ve orada Album + Sarki yayinlayan sarkici ve sirketler. bu kategoride hem dunya unlu yada Iran`da unlu cok guzel sarkicilar (Siavash Gomeishi, Dariush, Ebi, Arash, DJ Aligator, Omid ve...) bulmak mumkun hemde yine vasat ve Asaga muzik yapanlari...

Hepsi Arapça ne diyorlar acaba? Hepsini dinleyelim bakalım.
Iran muzikleri Farscadir, cunki Iranin resmi dili Fardca!

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
yok böyle bir ses yaaa farsçayı bilmediğim halde beni çok etkiliyor ali ashabinin sesi böyle bir ses yok
!
demokrat iranlıları seviyorum.bırakısınlar insanlar özgür yaşasınlar.

enbeyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu ve Mohsen Chavoshi sürekli dinlediğim kişiler

Ice Man

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim kendi gozummden Iranli Sarkicilarin siralamasi (Klasik Iran musik ustadlari Haric):
Kalemden tusmus isimler olabilir...

1. Siyavash Gomeishi* - Mohammad Esfahani
  2. Shadmehr Aghili** - Dariush* - Ebi* - Naser Abdollahi - Moein* - Mohsen Yeganeh - Ali Lohrasbi - Ehsan Khajeh Amiri - Reza Sadeghi - Farzad Farzin - Behnam Safavi - Yas**
  3. Majid Akhshabi - Benyamin - Omid* - Mohsen Chavushi - Arash*
  4. Shahram Solati* - Googoosh* - Ali Ashabi ve...
* : Iran Disinda Muzik yapan sanatcilar
**: Bir zamanlar Iran icin`de izinli Muzik yapanlar ve halen yurt disinda muzik yapan sanatcilar.

Isaretsiz sanatcilar Iran icinde Izinli muzik yapan sanatcilardir.

---------------------------------
Sanirim burada Link ve site paylasimi yasak, isteyen arkadalara ozel mesaj ile site onerebilirim.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Benim kendi gozummden Iranli Sarkicilarin siralamasi (Klasik Iran musik ustadlari Haric):
Kalemden tusmus isimler olabilir...

1. Siyavash Gomeishi* - Mohammad Esfahani
  2. Shadmehr Aghili** - Dariush* - Ebi* - Naser Abdollahi - Moein* - Mohsen Yeganeh - Ali Lohrasbi - Ehsan Khajeh Amiri - Reza Sadeghi - Farzad Farzin - Behnam Safavi - Yas**
  3. Majid Akhshabi - Benyamin - Omid* - Mohsen Chavushi - Arash*
  4. Shahram Solati* - Googoosh* - Ali Ashabi ve...
* : Iran Disinda Muzik yapan sanatcilar
**: Bir zamanlar Iran icin`de izinli Muzik yapanlar ve halen yurt disinda muzik yapan sanatcilar.

Isaretsiz sanatcilar Iran icinde Izinli muzik yapan sanatcilardir.

---------------------------------
Sanirim burada Link ve site paylasimi yasak, isteyen arkadalara ozel mesaj ile site onerebilirim.
iceman paylaşırsan sevinirim linki teşekkürler.

benim farsça müzikm dinleyişim iran'ın aydın cumhuriyetçilerini tanıdıktan sonra başladı.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
2004 yılında dinlediğim farsi bu şarkıcı ve sarkıyı buldum nihayet dehşet güzel bir şarkıdır
bu şarkıyı dinlediğimde bende çok ciddi hatıralar bıraktı tesadüf buldum o zamanlar yüz kez dinlerdim gümde sizde beğeneceksinizdir umuyorum.yalnız şunu söyleyebilirim büyuük dedem 200 yıl önce iran gülistandan anadoluya gelmiş farsçaya iilgim ondanmı bilmiyorum ama biz farsi değiliz fakat türkmeniz

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Çok güzel dehşet güzel... Güzellik anlayışları insanların çok farklı...