Farkında Olmadığımız Güzellikler

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yorgunluk,molotonluk,kendinizi boşlukta hissetme duyguları hakimse size eğer.Sizelere küçük tavsiyeler vermek
istiyorum.Birçoğumuzun yaşadığı ama dikkat etmediği ayrıntılar gizlidir hayatta.Farkına bile varmadığımız bir ayrıntıdır aslında.Bana göre
göre hayatın güzelliği aslında.Ben sizin farkına varmadığınız bir güzellik anlatacağım.Siz de
oraların asıl güzelliklerini fark etmemiş olabilirsiniz.Ben yazayım siz hatırlayın, bir daha aynı ortamda bulunursanız oranın
ince güzelliklerine varın diye yazıyorum.

Öncelikle havanın karanlık olması lazım,güneşin batıp ay'ın ışıkları yeryüzünü aydınlatması gerekli.Havanında bulutsuz olması
lazım,yoksa deniz köpükleri gibi duran onca yıldızı göremezsiniz.Mevsimlerden yaz olması gerekli ve havada hafif rüzğar esmesi.
Tüm bu şartlar uygunsa anadolunun herhangi bir ücra köşesine gitmeniz yeterlidir.Tepeler arasına uzanan köyler görürsünüz,
lambaları küme küme olmuştur,etrafta durmadan havlayan köpek sesleri,koro gibi müzikalite sunan cırcır böcekleri...
Oradan ayrılmak için işiniz yoksa, köyün uzak bir noktasından gece vakti uzaktan etrafı sakince seyredin...
Şehrin ne kadar berbat bir yer olduğunu anlarsınız bir an.Of be kafa dinlemekte buna denir dersiniz o anlarda, bunu söylemeyeli
uzun süre olduysa sizi bu anları yaşamanızı tavsiye ederim.
Yalnız karanlıktan korkmamanız gerekli,etrafınızdaki herhangi bir cismi bir canlıya benzetebilir ve hızlıca oradan uzaklaşabilirsiniz.
Hayatın size oynadığı bu ilizyondan korkmuyor,kafa dinleyip biraz temiz hava almak istiyor.Beton bloklarının arasında sıkışıp kaldıysanız
sizi anadolunun ücra köşelerine davet ediyorum.
Eğer o anlarda müsait bir yere sırtüstü yatıp,biraz yıldızları seyrettikten sonra gözlerinizi kapayıp rüzğarın ve cırcır böceklerin sesini
dinliyorsanız biliniz ki siz de benim gibi hayatın bu anlarından hoşlanıyorsunuzdur.

Ben aslında yazları tatile giderim;deniz, kum, güneş. ..asıl güzellik burada demeyin. Onun yeri ayrı bunun yeri ayrı.Bunlara gerek yok daha iyisi var demeyin sakın, emin olun bu dediğim hiçbir şeyin yerini tutmuyor. Farklılıklar her zaman iyidir. Ve anlatmak istediğim anın tadına varabilirseniz bana hak vereceksiniz.
kuyrukluyildiz-150x150.jpg

Kaynak: http://www.tsahin.com/2013/09/farknda-olmadgmz-guzellikler.html