Fare tekerleği emrime karşı çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ck-xe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Sol ve sağ klik yaptığımız tuşların arasında bulunan ve ileri geri çevrilen tekerlekten bahsediyorum. Fare optik, top diye takılmayın. Neyse...
Kullandığım farelerin tekerlekleri bir süre sonra arıza çıkartıyor. Mesela forumda sayfayı kaydırabilmek için tekerleği yukarıya döndürmeye çalışırken sayfa aşağı, aşağıya döndürmeye çalışırken de yukarı kayıyor. Çok siniz bozucu :D Sorun yazılımsal olmadığı için her defasında da fare değiştiriyorum ve değiştirmekten sıkıldım. Sürekli de para harcamak istemiyorum :(
Bunun kendi elimle tamir edebileceğim bir yöntemi yok mu?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Farenin kartın üzerinde scrool'un takılı olduğu bir parça var. Oraya temizleyici bir Kontakt sprey sıkabilirsin. bazen işe yarayabiliyor.

micoli27

Doçent
Reaksiyon puanı
1
kardeş ALLAH C.C da seni güldürsün başlığı görünce güldüm...:D

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bozulmuştur ben bir yıl içinde 5 adet aldım hepsi bozuldu biraz reklama girecek ama gold dan (prige pr 7007) diye bir marka aceleyle birtane daha aldım 8 ay dır bir sorun yok tek sorunu pil aniden bitiyor tavsiye ederim

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
microsoft un mouse ları çok saglam gerçekten iyilerinden bitane paraya kıyıp aldınmı 2-3 sene hiç problem çıkmıyo.

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sol ve sağ klik yaptığımız tuşların arasında bulunan ve ileri geri çevrilen tekerlekten bahsediyorum. Fare optik, top diye takılmayın. Neyse...
Kullandığım farelerin tekerlekleri bir süre sonra arıza çıkartıyor. Mesela forumda sayfayı kaydırabilmek için tekerleği yukarıya döndürmeye çalışırken sayfa aşağı, aşağıya döndürmeye çalışırken de yukarı kayıyor. Çok siniz bozucu :D Sorun yazılımsal olmadığı için her defasında da fare değiştiriyorum ve değiştirmekten sıkıldım. Sürekli de para harcamak istemiyorum :(
Bunun kendi elimle tamir edebileceğim bir yöntemi yok mu?

kış lastklerini çıkart yaz lastiklerini tak artık hacı. Ondan oluyor :laugh:

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Microsoft'un kablolu fareleri iyi de kablosuz farelerinde bir süre sonra çekme problemleri oluyor. Bu tarz ürünlerde ucuz da alacak olsanız Logitech'ten şaşmayın derim. 5 yıldır aynı kablosuz seti kullanıyorum ve bana mısın demiyor.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Logitech kullanıyorum bende kablolu olanda kullandım,kablosuz olan başka bir modelinide. Gayet sağlamlar tavsiye ederim.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Arada bende de oluyordu aynı sorun.

Tekerleğin içine üfleyip - püfledim. Düzeliyor ama bir süreliğine.

İçini açtım temizledim, sağlam bir üfürük çaktım ona. O gün bu gündür sabun sürmüş gibi kaydırıyor sayfayı :)

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Bendeki fare deorta tekerlek tıklamasında problem çıkartıyor. Çok sinir bozucu gerçekten ama bence ne olursa olsun ucuz etin yahnisi yavan oluyo. Bi dahaki sefere paraya kıyıp biraz daha iyisini alacam.

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Microsoftunkiler kaliteli, bozulduğuna şahit olmadım daha. Tabi düzgün kullanırsanız. Ama parası biraz pahalı tabi diğerlerine göre. Logitech markasına gelince ister pahalısını alın ister ucuzunu hem pili tasarruflu kullanıyor hem de sağlamdır. 20-25 liralık bir seri vardı geçen sene, aynı kasadan 4-5 model. Özellikle onlar hem tasarruflu hem dayanıklıdır. hala varsa tercih edebilirsiniz.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Gece yatmadan önce üstünü örtüyorum, hep temiz yüzeylerde sürttürüyorum, bir an olsun yalnız bırakmıyorum, sıcacık ellerimle dokunuyorum ama bana gerekli değeri verip düzgünce döndürmüyorlar tekerleklerini :(

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
MB112

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Bende logitech m180 var çoğu yüzeyde başarılı sonuçlar alıyorum
Öğrenci evinde counter strike oynarken test edilmiş rakiplerle kıyaslanmıştır ; Başarılı :D

Reaksiyon puanı
31
4 sene önce aldığım fareyi halan kullanıyorum top'unun maşallahı var :D