Fare Tek Alıyor, Çift Veriyor!

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Merhabalar, benim fareyle ilgili bir problemim var. Çoğunlukla fareye tek basmama rağmen çift tıklıyor. Sonrasında programlar açılıyor, kapanıyor kontrol elden gidiyor. :mad::mad:

Acaba fare ömrünü doldurdu mu? Yoksa sürücüden yada başka şeylerden mi kaynaklanıyor? Bu sorun sanırım XP'ye Windows7 sytle dosyası ile tema kurmam yüzünden oldu. Ondan sonra karşılaştım. Temayı değiştirdim ama sorun ortadan kalkmadı. :(

Yakında format atmayı deneyeceğim, acaba bunu nasıl çözebilirim?

İyi forumlar.

Reaksiyon puanı
2,148
bu bir tesadüf mü yoksa bir virüs mü? bende de oluyor ara sıra, kaspere göre sistem temiz ama

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
a4_tech_op-620d_siyah_b.jpg

bu şekilde bir 2x butonunuz mevcutsa ve basmış iseniz bu yüzden yapar.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Benim farem de aynı şekilde yapıyordu. Tıklamaya yarayan parçanın bir şekilde yapısı bozulmuştu.
O parçayı açıp biraz kurcalayıp eski haline getirmiştim. Şu an hala o fareyi kullanıyorum.

Sorunun kaynağı belki bu olabilir.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
xp'de bunun ayarı var
denetim masasından ayarlanabiliyor
şu an windows 7'deyim onun için xp ayarını bilmiyorum ama mutlaka ulaşırsınız vardı xp'de bunun bi ayarı

zukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Farenin çiftleşme mevsimidir ondandır diye iğrenç bi şaka yapim :D Peter'in dediği gibi ordan çözülüyo en azından bende ordan halletmiştim zamanın birinde

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu sorun sanırım XP'ye Windows7 sytle dosyası ile tema kurmam yüzünden oldu. Ondan sonra karşılaştım. Temayı değiştirdim ama sorun ortadan kalkmadı. :(
Klasör Seçenekleri'nde "Tek tıklama ile pencereleri/uygulamaları aç" mı seçili hale geldi acaba?

Reaksiyon puanı
2,148
yok arkadaşlar bu sorun gerçekten oluyor ayarla veya 2x tuşu falan değil, sanıyorum arkadaşın sorunu benimkinden. sality.aa diye virüs vardı bi zamanlar benim pc de o olabilir belki tarattır

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Arladaşlar, bahsettiğiniz tüm konuları inceledim.

Fare 2x değil, 3-4 yıllık bir optik, tekerlekli bi fare.

Denetim masası ayarı etkin değil, eski durumunda.

Açıp fareyi kurcalamayı deneyip, üf püf falan geçer belki. :)

Virus konusunda emin değilim ama olabileceğini sanmıyorum, fareyi başka bi pc'de deneyip ona göre bi sonuç çıkarmayı düşünüyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler.

@__kadıköyRAP__; Dostum senin fare kaç yıllık? Kabul etmeliyiz sanırım, bunlar sona yaklaştı. :laugh::laugh: (<- işte sadece 1 kere bastım 2 tane attı. :mad:)

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bence sen öncelikle fare ayarlarına bak oradan bişeyleri yanlış seçmiş olabilirsin.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bunun kesinlikle windowstan falan ayarlanacağını düşünmüyorum. Çünkü bende de aynı yorun vardı. Geçici çözümü fareyi açıp anlamsız anlamsız kurcalamak. Kalıcı çözümü değiştirmek. Sanırım ömrü az olan buton kullanılmış deticesi bu.

speedygs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
windows 7 için/denetim masasından/görünüm ve kişiselleştiremeye/ gir /klasör seçenekleri/den
el resmi olan/ögelere tıklatma/ seçeneklerindeki yeri en üste işaretlemişsen tek tıklama çalışır en altdakini işaretlemen yeterli olur ok gerçi ben tek tıklama kullanıyorum.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bunun kesinlikle windowstan falan ayarlanacağını düşünmüyorum. Çünkü bende de aynı yorun vardı. Geçici çözümü fareyi açıp anlamsız anlamsız kurcalamak. Kalıcı çözümü değiştirmek. Sanırım ömrü az olan buton kullanılmış deticesi bu.

Tabii, ayardan kaynaklanan birşey değil ama insanın inanası gelmiyor faresinin ömrünün bittiğine :laugh::laugh::laugh: en iyisi biraz kurcalıyım, yenisini alırım.

Reaksiyon puanı
2,148
Arladaşlar, bahsettiğiniz tüm konuları inceledim.

Fare 2x değil, 3-4 yıllık bir optik, tekerlekli bi fare.

Denetim masası ayarı etkin değil, eski durumunda.

Açıp fareyi kurcalamayı deneyip, üf püf falan geçer belki. :)

Virus konusunda emin değilim ama olabileceğini sanmıyorum, fareyi başka bi pc'de deneyip ona göre bi sonuç çıkarmayı düşünüyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler.

@__kadıköyRAP__; Dostum senin fare kaç yıllık? Kabul etmeliyiz sanırım, bunlar sona yaklaştı. :laugh::laugh: (<- işte sadece 1 kere bastım 2 tane attı. :mad:)

bayağı oluyor alalı pc nin en eski parçası 6 sene var sanırım :D Şu kırmızısından chic marka

134071_1.jpg

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Hahaha :D benimki de 3-4 yıllık, Casper marka. Altında Made in China yazıyor. Önemli olan bu yazı sanırım. :D :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bende 4 tane fare var. 2 masaüstü, 2 dizüstü. (2 Microsoft, 1 A4 Tech, 1 Logitech) Hepsinin altında Made in China yazıyor.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bende 4 tane fare var. 2 masaüstü, 2 dizüstü. (2 Microsoft, 1 A4 Tech, 1 Logitech) Hepsinin altında Made in China yazıyor.
O da doğru hepsi Çin'de üretiliyor ama özellikleri iyi markaların ürünleri sıkı kontrolden geçiyor üretilirken.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Denetim Masası / Fare -> Çift Tıklama hızını Hızlı ve Yavaş Şekilde Fareni Ayarlar Hangisinde Tam performans Alırsna Yanındaki Küçük Klasör Görünümündede Deneyebilirsin bu Şekilde en uygun ayara Getirebilirsin !

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Denetim Masası / Fare -> Çift Tıklama hızını Hızlı ve Yavaş Şekilde Fareni Ayarlar Hangisinde Tam performans Alırsna Yanındaki Küçük Klasör Görünümündede Deneyebilirsin bu Şekilde en uygun ayara Getirebilirsin !
Güzel mantık,:wink: büyük bi açıdan rahatlatır bu. Teşekkürler. :)

Sanırım bu farenin problemine çare olacak türden değil, çünkü fare her türlü tıklıyor zaten. O ayar bizim parmak ayarımız aslında.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
işletım sistemlerimiz mi çok hızlı acaba bizim parmaklarim eski makınalara alıstıgından dolayı bıze mı oyle gelıyor yanı ne bılım artık bunu dusunmeye basladım aynı sorun bendede varrr :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hta1905 in dedigi gibi bi klasör ü açın KLASÖR VE ARAMA SEÇENEKLERİNDEN öge tıklatma seçeneklerini
çift tıklatı seççinn benim ki çok şükür düzelldi