Fare kendi kendine hareket ederek tıklamalar yapıyor

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
211
Merhabalar Bilgisarımın faresi kendi kendine hareket ederek bir yerlere tıklıyor.
Bu daha önce hiç olmamıştı ilk kez oldu ve durduramadım bilgisayarı kapattım.
Rastgele hareket etti ve tıklamalar yaptı programlar açıldı kendi kendine tıkladığı için ben bilgisayarı bile kapatamadım tuşa basılı tutmak zorunda kaldım.
Sizce trojan virüs ya da başka bir şey olabilirmi? birisi bilgisayarımı yönetiyor olabilir mi?

ByMoToRisT

Asistan
Reaksiyon puanı
181
Trojan olabilir.

Bu programla tarama yapıp silebilirsin. Ama bu Trojan eğer dark comet rat ile yapılmamışsa ise yaramaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Trojan olabilir.

Bu programla tarama yapıp silebilirsin. Ama bu Trojan eğer dark comet rat ile yapılmamışsa ise yaramaz.
Format atman gerekebilir.

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
211
Bilmediğim bir program da yüklemedin aslında ama nereden nasıl bulaştı acaba.
Format atmak gerekli yani düzelmez gibi

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
211
fareyi usbden çıkartıp denedinizmi
Tekrarı olursa zaten usb yi çıkarır denerim eğer devam ediyorsa kesinlikle virüsdür. Direk formatlarım.

Eğer USB mouse dan kaynaklı değilse zaten virüstür demi?

Son düzenleme:

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,603
Tekrarı olursa zaten usb yi çıkarır denerim eğer devam ediyorsa kesinlikle virüsdür. Direk formatlarım.

Eğer USB mouse dan kaynaklı değilse zaten virüstür demi?
büyük ihtimal evet

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
211
virüs yüksek ihtimal hocam fare ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum
Hiç bir şekilde yavaşlama, takılma, donma da yok bilgisayarımda. Virüs olabilecek bir belirti hiç yok.
Sadece bugün o dediğim fare olayı oldu daha önce de hiç olmadı fare kendi kendine hareket etmedi hiç ilk kez oldu.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,603
Hiç bir şekilde yavaşlama, takılma, donma da yok bilgisayarımda. Virüs olabilecek bir belirti hiç yok.
Sadece bugün o dediğim fare olayı oldu daha önce de hiç olmadı fare kendi kendine hareket etmedi hiç ilk kez oldu.
crakli oyun falan indirdinizmi hiç veya internetden bir dosya falan

ercumendov

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Merhabalar Bilgisarımın faresi kendi kendine hareket ederek bir yerlere tıklıyor.
Bu daha önce hiç olmamıştı ilk kez oldu ve durduramadım bilgisayarı kapattım.
Rastgele hareket etti ve tıklamalar yaptı programlar açıldı kendi kendine tıkladığı için ben bilgisayarı bile kapatamadım tuşa basılı tutmak zorunda kaldım.
Sizce trojan virüs ya da başka bir şey olabilirmi? birisi bilgisayarımı yönetiyor olabilir mi?
touchpadi değiştir

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
211
crakli oyun falan indirdinizmi hiç veya internetden bir dosya falan
Yok hiç oyun yok bilgisayarım da. Sadece Grafik ve Montaj programları var adobenin onları da güvendiğim bir siteden indirdim ve 1 yıldır yüklü onlar da. Yakın arada hiç yabancı flaş takmadım yabancı uygulama yüklemedim oyun yüklemedim, program ya da her hangi bir belge indirmedim.

touchpadi değiştir

Aslında çözdüm gibi neden olduğunu hatırladım. Farenin kendi kendine çalıştığı zaman da telefonum USB ile bilgisayara bağlıydı ve usb kaplosu da laptop da bulunan Dahili Touchpad e değdiği için hareket ettiğini düşünüyorum. Kaplo ile denedim tıpkı o an da olduğu gibi oluyor. Kaployu Touchpad üzerinde gezdirdim ve hareket etti hatta tıklamalar da yaptı. Büyük ihtimalle o sebeble oldu

Tekrar denedim gerçekten de kaplo ile dokununca garip hareket ediyor ve tıklamalar yapıyor. Kaplo o an da değdiği için oldu bende panik yaptım çözemedim neden olduğunu. Şimdilik fikrim bu şekilde tekrarı olursa zaten direk format atarım. Herkese çok teşekkür ediyorum sağ olun.

Son düzenleme: