Far (Uzakta anlamı olan.) Kelimesi ?

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
Herkese iyi akşlamlar.
İngilizce öğretmeni "far" (Uzakta,uzağa.) kelimesinin değişmlerinin sebeplerini sordu.Araştırdım ineternette ama birşey bulamadım.
Bilen varsa ve söylerse çok müteşekir kalırım.

Saygılarımla.

faruk16

Asistan
Reaksiyon puanı
0
soruyu biraz daha açar mısın değişimlerinin derken tam olarak neyi kastetti hoca?

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
soruyu biraz daha açar mısın değişimlerinin derken tam olarak neyi kastetti hoca?

Comparatives and Superlavites'ları geçtik.Hoca Comparatives,Superlavites ve Irregulars şeklinde tablo gösterdi.Orda Irregulars kısmında far şu şekilde değişimlere uğruyor.

far ->farther ->the farthest -> further -> the furthest

Kalınla belirttiğim kelimelerin niye değiştiğini soruyor.İnternette aradım birşey çıkmadı birde buraya yazıyım dedim.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Comparatives and Superlavites'ları geçtik.Hoca Comparatives,Superlavites ve Irregulars şeklinde tablo gösterdi.Orda Irregulars kısmında far şu şekilde değişimlere uğruyor.

far ->farther ->the farthest -> further -> the furthest

Kalınla belirttiğim kelimelerin niye değiştiğini soruyor.İnternette aradım birşey çıkmadı birde buraya yazıyım dedim.
Bazı kelimeler öyle değişime uğrarlar.Bunlara düzensiz kelimeler(sözcükler) denir.
Neden böyle değişime uğrarlar ? Kelimeyi nitelemek için.Anlamları ise:
Far:Uzak
Farther=Further (aynı anlamdalar): Daha uzak
The farthest=The farhter (aynı anlamdalar):En uzak

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
Bazı kelimeler öyle değişime uğrarlar.Bunlara düzensiz kelimeler(sözcükler) denir.
Neden böyle değişime uğrarlar ? Kelimeyi nitelemek için.Anlamları ise:
Far:Uzak
Farther=Further (aynı anlamdalar): Daha uzak
The farthest=The farhter (aynı anlamdalar):En uzak

Çok çok saol.Hoca çıktı yapıp gösteririm.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
[MENTION=277299]Kenpachi[/MENTION] "The farhter" diye bir şey yok aman dikkat et! [MENTION=250890]aquess1999[/MENTION] yanlış söylemiş onu :)

Ayrıca ikisi farklı şeyler için kullanılıyor. Farther fiziksel bir uzaklık için kullanılırken; further daha çok bir nicelik, zaman, seviye gibi şeylerde kullanılıyor. Ayrıntılı açıklama:

[h=2]Farther[/h]Farther shows a relation to physical distance. If you can replace the word farther with "more miles" then you have done it correctly.

• Our car drove farther than I thought it would on one tank of gas.

• I wanted to run farther, but I became too exhausted.
  • Our house is farther away from the restaurant than yours.

[h=2]Further[/h]Further relates to metaphorical distance or depth. It is a time, degree, or quantity. It is also another way of saying "additional".

• I asked that there be further discussion on the matter.

• I need to look further into the logistics of moving farther from my office building.
  • I hope that gas prices drop further for our road trip vacation.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
@Kenpachi "The farhter" diye bir şey yok aman dikkat et! @aquess1999 yanlış söylemiş onu :)

Ayrıca ikisi farklı şeyler için kullanılıyor. Farther fiziksel bir uzaklık için kullanılırken; further daha çok bir nicelik, zaman, seviye gibi şeylerde kullanılıyor. Ayrıntılı açıklama:

Farther

Farther shows a relation to physical distance. If you can replace the word farther with "more miles" then you have done it correctly.

Further

Further relates to metaphorical distance or depth. It is a time, degree, or quantity. It is also another way of saying "additional".

• I need to look further into the logistics of moving farther from my office building.

Bize ingilizce hocamızın yazdırdığını aktardım. :D

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Bize ingilizce hocamızın yazdırdığını aktardım. :D

"The farher" yazmışsın hadi onu senin yazım hatan diyip "The farther" sayalım :) Gene de hatalı çünkü bu yapı Comparative ile Superlative karışımı "suparative" gibi uydurma bir şey olmuş. Hem başına "the" hem de aynı anda sonuna "-er" koyamazsın.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
"The farher" yazmışsın hadi onu senin yazım hatan diyip "The farther" sayalım :) Gene de hatalı çünkü bu yapı Comparative ile Superlative karışımı "suparative" gibi uydurma bir şey olmuş. Hem başına "the" hem de aynı anda sonuna "-er" koyamazsın.
7. sınıf defterimden bakıp yazdım. :)
Yazımım da yanlışlık olabilir ama hem başında ''the'' vardı, hem de sonunda ''-er'' vardı. :)

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
@Kenpachi "The farhter" diye bir şey yok aman dikkat et! @aquess1999 yanlış söylemiş onu :)

Farther

Farther shows a relation to physical distance. If you can replace the word farther with "more miles" then you have done it correctly.

Further

Further relates to metaphorical distance or depth. It is a time, degree, or quantity. It is also another way of saying "additional".

Yazım hatası olduğunu anladım zaten.Bu arada açıklamalar türkçe olsa daha güzel olurdu :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Yazım hatası olduğunu anladım zaten.Bu arada açıklamalar türkçe olsa daha güzel olurdu :)

Eee yazdım ya üstüne Türkçe'sini, örnekleri Türkçe yaparsam ne anlamı kalır.
Ayrıca ikisi farklı şeyler için kullanılıyor. Farther fiziksel bir uzaklık için kullanılırken; further daha çok bir nicelik, zaman, seviye gibi şeylerde kullanılıyor