Fan yeterli hızda çalışmıyor yardım lütfen

Drizzt07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayar ısındığı için oyunlardayken kernel hatası veriyordu.
Termal macun sürdüm 80 derecelerden 75 derecelere düştü max sıcaklık ama hala yeterli olamıyor.
En son notebook fan control diye bir program buldum ve fan hızını sürekli oyunlardayken %85 hızında çalıştırıyorum ve bu oyunlardan atma kernel hatası falan gibi sorunlar ortadan kalktı.
Ben bu fan ayarlarını nasıl düzeltebilirim bunu merek ediyorum.
İnşallah sorumu güzel bir şekilde anlatabilmişimdir.
Fan otomatik kendini hızını ayarlaması lazımken ben kendim bunu manuel ayarlıyorum. bunun yerine pc kendisi otomatik ayarlamasını istiyorum nasıl yapabilirim.
Hani bilgisayar ısısı 75 dereceye kadar gelince oyundan atıyor 75 e gelmeden fan hızını arttırıp oyunlardan hata alma olayı geçsin istiyorum.
Teşekkür ederim .

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bu durumun bir kaç farklı nedeni olabilir. 1. si anakartta güç ünitesi fan konnektörüne mi bağlı. 2. İşlemci stok fanımı yoksa haricimi. 3. Eğer farklı bir yazılımla fanı hızlamdırabiliyorsan. Acaba işlemci yazılımları tammı (bu çok zayıf bir durum gerçi.)

Drizzt07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorularına doğru cevap veremem fakat bilgisayarın markası asus n53j ve içini gösteren bi resim hemn bulup yada video bulup ekleyeyim cevabınız için teşekkürler

fan resimdekinin aynısı anakarta bağlanıyor.

mito

Asistan
Reaksiyon puanı
4
fan yağsız kalmış olabilir wd 40 yada ince gres yağı sür yuvarlak etiketini kaldırıp. tabi tozlanmışta olabilir:yes:

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Yağ sür yağ :D fan yağlandığını senden duydum.. kesin tozlanmıştır ac temizle veya temizlet.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
508567a5_Oiling_a_sleeve_bearing_fan_-03.png

Yaglanacak kisim burasi. WD40 böyle seyler icin birebir :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Fanlara göre farkli olabilir gerci, ama genelde o kisim etiketin altinda bulunuyor.

selim-sdn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fanlar içerisinde genellikle fırçasız motor kullanan cihazlardır ve içlerinde rulman bulunur ama bazı kalitesiz olan modellerde rulman bulunmaz sürtünme ve kirlenme fanın performansını etkiler arada yağlanması gerekir. Fakat hiç kimse o kadar küçük parçalarla uğraşmaz yenisini alır.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
kalitesiz değil gelenekçiler pirinç burç kullanıyor...

Drizzt07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar tozlanma yada kirlenmeden değil dikkat ederseniz notebookfancontrol programı ile son hızda çok rahat çalışıyor. içinide açtım temizledim ayrıca temizlikle ilgili birşey olduğunu sanmıyorum.

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
sen bunca zahmete boşuna girmişsin zaten. arızalanan chipsetler hiç bir şekilde soğumuyor zaten. profesyonel bir teknik servisten yardım alman lazım bu iş seni aşar.