Fan taktım ama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SH0TS?
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SH0TS?

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kasamda 1 tane önceden takılmış 12cm lik fan vardı bunun marka logosu ön tarafa bakıyordu. 1 tane 12cm 2 tane 8cm fan aldım bunlarıda aynı şekilde taktım marka logosu bana bakacak şekilde. Doğru takmış mıyım?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
önemli olan takma amacın. kasa içine dışarıdan hava üfleyecek şekilde de takabilirisin, kasa içindeki havayı dışarıya atacak şekilde de takabilirsin. iki türlü de olur yani. ters olmaz. :)

SH0TS?

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önemli olan takma amacın. kasa içine dışarıdan hava üfleyecek şekilde de takabilirisin, kasa içindeki havayı dışarıya atacak şekilde de takabilirsin. iki türlü de olur yani. ters olmaz. :)
Farketmiyor yani, teşekkürler

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Fanın en az bir kenarında havanın hangi yöne doğru üflendiğini gösteren bir ok vardır. Yönü de önemlidir, takış yönüne göre işlemci, ekran kartı, sabit disk vs. sıcaklığı ciddi bir şekilde düşebiliyor. Deneme yanılma yapmanız iyi olur bence.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Genelde fanlar markanın yazılı olduğu tarafa doğru üfler, sadece kablosunu takıp elinde bakarak ne tarafa üflediğine emin olabilirsin. En sağlıklı havalandırma şekli resimdeki gibidir önden soğuk hava girer arkadan eksoz fandan dışarı sıcak hava atılır.

rsfdyhwsoy9.jpg

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
fanları kasanın içine üfleyecek şekilde takarsanız toz toprak ne bulursa kasanın içine doldurur buda daha fazla soruna neden olur

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
kasayı sokakta kullanmıyorsanız birşey olmaz merak etmeyin, fanlı yada fansız 2-3 ayda bir temizlik yapın zaten imandan gelir.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
[MENTION=56637]aykutyenihan[/MENTION] 'in verdigi redimdeki gibi 12cmlik fani mavi yere diger 8cm fanlari da kirmizi olan yere koyarsan guzel bi hava sirkulasyonu elde etmis olursun ;)

Onur Karakaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fanlar marka tarafına dogru üfler. ön ve yandaki fanlar içeri, arka ve üst fanlar dışarı üfler. ona göre dizaynı yapın kafanıza göre olmaz.