Facebook'da GoogleUpdate Virüsü Dikkat?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GhostX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Biraz önce arkadaşım' Mehmet A. Videosu izle diye bir gönderi geldi tıkladım ve Google Güncelleyin indirin diye ufak video oynatma boyutunde bir flash sayfa geldi şüphelendim indirdim Dropbox'a bağlandı oradan googleupdate.exe diye bir dosya indirdi 120kb boyutunda hiç açmadan virüs total'a tarattım sonuç aşağıda dikkatli olun;

https://www.virustotal.com/tr/file/...fa74deb36c3026def8883f84/analysis/1364826488/

Kolay gelsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Vallahi ben yedim bile her yerden kafasına göre link atıyo, twitter, facebook dünden beri ugrasıyorum panda yükledim fakat silemedi acılısta sordu uzantılarından yakalıp sildim ınatla devam

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
film video izleme sitelerinde o tuzak var. bir ara forumda böyle bir chrome eklentisinden bahsetmişlerdi. chrome flash firefox java vs gibi şeyleri kendi sitelerinden başka bir yerden indirerek güncellemeyin.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Evet video ve film sitelerinde sık karşılaşıyorum videoyu izlemek flaş playerinizi güncelleyin yazıyor video üstünde dikkat etmek gerek

Tepelii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler Güzel Paylaşım :)

sy2d

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne yapıpda kurtulabiliriz bundan aynı sorun bendede var .... Slayt gösterisi demişti tıkladım ah eşek kafam 2 gündür onla uğraşıyorum ekran klavyesi kullanarak yapıyorum tüm işlemleri

frknn-2013

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen arkadaşlar dün benide sinirlendirdi sağdan soldan link atma sonra tam bir sayfaya yönledirmişken norton bağlantıyı kesti ve fake facebook survey uyarısı verdi izinsiz giriş blokelendi şeklinde uyarı verdi :((

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bence Avira Antivirüs programı ile taratın ben indirdim ama açmadım direk sildim dikkatli olun yeni yeni yayılıyor

dgnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bence kaspersky yüklemeyi deneyin daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Facebook Video Vürüsü Temizleme
Facebook kolaylıklarının yanında, son zamanlarda can sıkıntısı ile gündeme gelmeye devam ediyor. Bu can sıkıntılarından biri de ”İzleyin bence süper oldu” şeklinde virüsün facebook adresinize bulaşması. Bu virüs; Chrome tarayıcısı üzerinden çalışan virüs, web tarayıcınızın kontrolünü bir eklenti vasıtası ile ele geçirerek Facebook hesabınızı kontrol altına alıyor. Kullanıcılar, Faceook hesaplarını her açtığında bir müzik ile karşılaşıyor. Peki bunu nasıl silebilirim? diyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.
§ Başlat
§ Çalıştır
§ “regedit” komutu giriyoruz ve enterliyoruz.
§ Hkey_local_machine-software > policies > google > chrome > adımlarını takip ettikten sonra asasdgfdfsfclbonhleeank şeklinde karmaşık isimde dosya olacaktır. Siliyoruz ve tarayıcımızı yeniden başlatıyoruz.

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
www.yeniflashplayer.com diye bir siteye yönlendirenine rastladım. bunlara tıklayıp yükleyenler varsa pc ve internet kullanım mantığınızı ciddi olarak sorgulayın derim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Allah razı olsun kardeşim Allah ne muradın varsa versin çok teşekkürler

Shizo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hani kardeştik Avast yaptığın oluyomu şimdi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim Benim virüs şöyle anlatayım: Mesela bir klasöre girdim o açılmıyor google açılır o dosya iniyo altta sakla sil yazıyor ... Senin anlattığını yapıcamda regedit'e girince googleye giriyo sakla sil diyo dosya 2 . sefer iniyor baş edemiyorum yardım !!!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Chrome da savenshare diye bi uzantı var. onu kaldırınca geçiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende oldu format attım geçti bilgisayarcı şu programı indirdi avast fre antivürüs indirmenizi tavsiye ederim.