Facebooka girerken iki kere düşünün!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0ReiS0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
İsveç’te yayın yapan SVD gazetesi, sosyal paylaşım sitesi Facebook ile virüs bulaştığını ileri sürdü.

SVD Gazetesi, daha önce de Facebook ile ilgili benzer iddialarda bulunarak sitede "Koobface.A" isimli bir virüsün var olduğunu öne sürmüştü. Bu virüsün tekrar aktif edildiğini söyleyen İsveçli gazete, site yetkililerinin de bu ikaz ve şikâyetleri dikkate almaya başladığını yazdı.

Virüs, sayfasına bulaşmış olan kişinin sayfasında link olarak gözüküyor ve isteyen buraya tıklayabiliyor. Tıklandığı anda bir film açılıyor; fakat filmi izleyebilmek için de kod yüklenmesi gerekiyor. Bu yükleme esnasında da bilgisayara trojen yazılım yüklenmiş oluyor. Daha sonra bu link, indirenin Facebook sayfasına da yükleniyor ve böylece başkalarına da yayılarak ilerliyor.

İsveçli güvenli uzmanı Symantec’te çalışan Per Hellqvist, bu virüsün hangi trojen olduğunun kesin olmadığını fakat bilgisayara bir arka kapı açtığının kesin olduğunu söyledi. Bu yazılımın maksadının hesap numaralarını ve şifreleri çalmayı amaçladığını söyleyen Hellqvist, Facebook kullanıcılarını uyardı.

İsveçli gazetelere konu hakkında bilgi veren bilgisayar güvenlik uzmanlı Hellqvist, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bu tür sosyal network sayfalarının problemi, insanlar, dostlarının, arkadaşlarının verdiği linklere gözü kapalı inanırlar ve tıklayıp yüklerler. Bu, hem Facebook’ta, hem de MSM’de yaşanabiliyor. Mesajlarda, ’Hadi bil bakalım kim? Birileri sana aşık’ gibi, mesajlar gelebiliyor. Bu mesajlar sonrası da linklerde virüs bulaşıyor. Dikkatli olmalı."

kaynak

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=756438&title=facebooka-girerken-iki-kere-dusunun

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bence insan anlamadığı hiçbir linke tıklamayacak

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
En basitinden; Yıllar öncesinde kalmış, şimdi başka şehirlerde hatta başka ülkelerde yaşayan zamanında çok şey paylaştığınız, ilkokul-lise arkadaşlarınızı bulup onlarla görüşmenizi sağlayan bir platform nasıl gereksiz olabilir ki? Yani gereksizlik bu kadar mı göreceli bir kavramdır.

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Dondurdum zaten =) hatta girip isim değiştiriliyosa acayip bi isim yapıcam daha sonra mail adresimi değiştiricem ve hesabı iyice kapamış olucam ama üşeniyorum =) o mesajları tekrar okumak istemiyorum..

M4LEVOLENCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Facebook Günümüzde Sistem Acıkları Cok Cıkmış Olan Bir Site Acıktan Dolayı Xss SAldırı Rekalmdan Senin Şifrelerini Alabilirler Ben Kendim Yapıyorum.. Selametle Facebook hayır

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İnternet zaten virüs dolu.O zaman internete de girmeyelim.

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Walla arkadaslar bu facebook yuzunden benim canım yanmıstı daha once bu konuyu burayada tasımıstım ama fazla ragbet gormedi:)
Avukatlık bir isimiz olmus haberimiz yok adam feysbuktan bulmustu beni yuh demistim yani.Dikkat edin...:sorry2:

w3master

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
facebook macebook yaş iş ya uuraşmaın böyle şeylerle :P